Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Mattetentamen, alle hjepemidler tillatt, tatt for juks


Anbefalte innlegg

Brodern går 10. og hadde mattetentamen i dag.

Tentamen er todelt, hvor alle hjelpemidler er tillatt etter første del er levert inn.

 

Nå har det seg slik at denne tentamen tilfeldigvis VAR eksamen fra våren 2009.

Han har da med seg løsning på eksamen våren 2009 og blir tatt for juks, og må ta ny tentamen.

 

Nå tenker jeg, dette er HELT feil, må klage på elendig opplegg.

Tenk på andre som hadde med seg gamle eksamen og ikke ble tatt!

 

Hva mener dere? Hvordan bør man gå fram i en evt. klage og hvem skal man henvende seg til?

 

EDIT: Og for ikke å snakke om de late lærerne som ikke gidder lage tentamen!

Endret av Zalo Ultra
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

utrolig teit må jeg si, hadde definitivt klaget på dette!

har ingen ting å hjelpe med desverre, men alle tillate hjelpemidler er jo alle tillate hjelpemidler!

 

hvordan fikk han tak i fasiten til vår eksamen da? om han fikk den av læreren som "repetisjon" mot tentamen så bør dem ihvertfall ikke ha noe å klage på. Men som sagt så er alle hjelpemidler _alle_ hjelpemidler, så om han fant den selv burde det ikke ha noe å si det heller... hadde eksamen i ingeniør matte 2 selv for noen dager siden med alle tillate hjelpe midler, ingen spørte en gang om å se gjennom notatene og alle kopiene av tidligere eksamener osv jeg hadde med...

Lenke til kommentar

Der ser dere stupiditene i dette opplegget med alle hjelpemidler tillatt, og ingen kan selvfølgelig nekte han å ta med fasiten. Det er lærerne sin feil som ikke har sagt alle hjelpemidler utenom fasiten på Udir.no.

 

Han har rett på å få en gjeldende karakter på prøva, lærerne har ikke noe de skulle ha sagt. De får heller lære av saken!

 

EDIT: Til dTd: Utdanningsdirektoratet legger ut alle oppgavesett pluss tilhørende fasit på nettsidene sine, helt lovlig å hente ned for alle.

Endret av Selvin
Lenke til kommentar

Jeg ler så jeg griner. Er selv lærer på videregåedne og forundrer meg over kompetansen på noen av mine kollegaer. Broren din har gjort alt rett og ingen kan nekte han å med et eldre oppgavesett. Det er jo hele poenget med hjelpemidler...

 

At elever blir straffet for at late lærere ikke gidder å lage nye oppgaver til en prøve, er jo rett og slett festlig. Her bør nok læreren og skolen slite huet opp fra det mørke hullet å titte litt rundt.

 

Kjør på med klager, elevene har rett og har vist at han behersker termen "alle hjelpemidler" Læreren vet ikke helt hva han driver med, men det er ikke så uvanlig.

 

Jeg har gitt mine elever linker til udir for at de skal finne tidligere oppgaver, for hva er poenget her. Det handler om å lære.

 

Lykke til og hils læreren fra meg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

Imponerende at læreren ikke helt forstår hva "alle hjelpemidler tillatt" betyr.

 

Det hadde vært morsomt å hørt argumentasjonen til læreren i denne situasjonen.

Lenke til kommentar

Husker jeg spurte mattelæreren vår om dette før en eksamen på ungdommsskole. Han sa at alle hjelpemiddel var alle hjelpemiddel. Vikk fikk dessverre en tentamen ingen hadde sett før. Forstår jo at skolene får et problem når over 50% av elevene møter opp med fasiten i hånda.

Fant en artikkel om det på nettet: Tentamen ble annullert.Kan virke som det er ulikt hvordan skolene håndterer dette.

Endret av bananflue
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM
Husker jeg spurte mattelæreren vår om dette før en eksamen på ungdommsskole. Han sa at alle hjelpemiddel var alle hjelpemiddel. Vikk fikk dessverre en tentamen ingen hadde sett før.

 

Fant en artikkel om det på nettet: Tentamen ble annullert.

 

Det er lite annet å gjøre enn å klø seg i hodet over slik total mangel på innsikt.

Hvis dette er representativt for lærerstanden på ungdomsskolene i landet så kan vi like gjerne legge ned hele driten og heller betale for opphold i Finland.

 

Elevene blir fortalt at alle hjelpemidler er tillatt, det sier jo seg selv at man kommer til å skrive ned absolutt alt som de får tak i, inkludert det å ta med seg løsningsforslag til alt av eksamener de kommer over. Når man først åpner for "alle hjelpemidler" så er jo dette et tema man rett og slett MÅ være klar over på forhånd. Når udugelige lærere da velger å bruke prøvetentamener som ligger ute på nett med løsningsforslag som egen tentamen, så topper det rett og slett hele driten.

 

"Rektor Sand og undervisningsinspektør Nordeng brukte gårsdagen til å gå rundt og snakke med alle elevene.

 

– Vi holdt en tordentale om etikk og moral."

 

Rektor Sand og undervisningsinspektør Nordeng trenger en tordentale om kvalitet og hvordan jobben deres faktisk skal utføres.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

– Flere av oppgavene er rettighetsbaserte ting som vi betaler for. Og en del av avtalen er at oppgavene ikke skal være allment tilgjengelige. At elever logger seg inn er ingen krise, men egentlig selve intensjonen med eksempeloppgavene, sier Strømmen.

 

Direktoratet mener det er opp til den enkelte skole å lage eller sette sammen heldagsprøver til elevene.

 

– Det er skolen sitt oppdrag å skaffe seg et skikkelig grunnlag for å bedømme elevene. Målet med heldagsprøvene er vel å gjøre seg kjent med elevenes kompetanse, men det spørs vel hvor verdifullt det er når elevene vet svarene på forhånd, sier Strømmen.

 

Rektor Hanne Sand ved Kjenn skole mener Utdanningsdirektoratet fraskriver seg ansvar. Hun mener det er håpløst å forvente at lærere skal lage tentamener.

 

– Lærerne har ikke kompetanse til å lage slike prøver. Utdanningsforbundet skal tilrettelegge for eksamen, og jeg oppfattet at disse oppgavene ble laget for at vi skulle ha relevante oppgaver under tentamen, sier Sand.

 

Herregud

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...