Gå til innhold

Erstatning fra HP - Garanti ved videresalg


Anbefalte innlegg

Har fått en erstatning fra HP, da den gamle lappisen har tatt kvelden endel ganger.Da jeg har en laptop fra før, så trenger jeg ikke denne og vurderer å selge den.

Åssen blir garantien på denne til den som evt kjøper den?

Denne skal selges i uåpnet stand, dvs helt ny.

Kan ny eier bare sende den inn til HP ved evt feil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Burde ikke denne tråden ligge i "forbrukerrett"?

 

Ved erstatningsvarer gjelder garantien fra da det opprinnelige produktet ble kjøpt.

 

Men ved reklamasjon begynner uansett ny absolutt reklamasjonsfrist (2/5 år) å løpe når varen omleveres.

 

 

Ot.prp.nr.80 (1986-1987) på side 81:

 

"Departementet legger til grunn at det etter omlevering løper en ny frist på to år fra overtakelsen av den nye tingen. Tilsvarende må gjelde ved utskifting av vesentlige komponenter".

 

Uttalelsen knytter seg til kjl. § 32, men er også relevante ift. fkjl. § 27, ettersom sistnevnte har sitt utspring i kjl. §32.

 

Lenke til kommentar

Problemet her er at jeg ikke sitter med noe som helst dokumenter, da den gamle maskinen er kjøpt via en hjemme pc ordning som avsluttes i desember.

 

Trudde det var slik at HP ikke sitter på info om eier, men har serienummer når den ble sendt ut, slik at garantien gjelder fra den datoen(men kan ta feil her)

Lenke til kommentar

I så tilfelle så vil salget gå under kjøpsloven med 2 års reklamasjonsfrist, og ikke forbrukerkjøpsloven med 2 eller 5 års reklamasjonsfrist. Så da vil ny kjøper få evnt garanti som produsent/selger stiller med, og 2 års reklamasjonsfrist fra du fikk omlevert maskinen.

 

HP lagrer ikke navn på eier ved salg, men når du sender maskinen inn så vil det bli opprettet en sak hos HP på dette, og denne saken vil knyttes mot deg som person og mot serienummer på maskinen(evnt også nytt serienummer). Om kjøper da skulle ha behov for å reklamere på maskinen så vil HP kunne se i sitt system at det var en maskin du fikk i forbindelse med omlevering. Siden det er et annet navn som har levert den inn nå så vil HP kunne kreve at kjøper beviser sitt rettmessige eierforhold(for å sikre seg at det ikke er tyvegods).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...