Gå til innhold

NgZ elsker KDE! - en gjennomgang av nyttige ting etter hvert.


NgZ

Anbefalte innlegg

Vanligvis varer ikke slike ting så lenge (ca en uke :p), men forløpig elsker jeg KDE.

 

Ettersom Gnome 2.28 har stupt ned i dass, og forsvunnet i kloakken, brukte jeg LXDE en liten stund, men jeg trenger egentlig ikke noe SÅ lightweight. Siden de jeg kjenner som bruker KDE fast er store tilhengere av integreringen, har jeg testet det litt ut nå.

 

Foreløpig syncer Kontact kalenderoppføringer og kontakter med google-kontoen/mobilen min, og gir meg en sømløs overgang der, mtp på å opprette og ha det gøy med avtaler og kontakter. Chromium kjører greit, og mye enklere en Firefox, KMess er greit nok (skjønt for "bloated" med bilder i kontakt-bilder i beskjed-vinduet o.l., men dette kan sikkert stilles inn), Kmail ser kjekt ut, Konsole er okidoki, og i det hele tatt har jeg fått byttet ut en del GTK apps. (Jada, jeg vet at chromium også er GTK, men mye mer lettkjørt enn firefox)

 

OpenOffice er fortsatt office-pakken, og det kommer ikke til å endre seg. Hverken GnomeOffice eller Koffice er i nørheten.

 

Håper jeg kan utvikle tråden/førsteposten til en "overgang til KDE for Windows/Gnome-brukere" etter hvert, men det spørs jo litt hvor lenge interessen older seg. :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Litt offtopic, beklager det.. :p men hva er det som har gått i dass med Gnome 2.28? Kan ikke si jeg merker store forskjellen fra forrige versjon.
Nei, det er å ta i litt. :p

Jeg vet at noen av problemene (som at menylinjen i en del gtk-apps forsvinner) sannsynligvis delvis skyldes noe på mitt system, men det samme problemet er ikke der i KDE eller LXDE. Samtidig føler jeg at gnome beveger seg bakover, ikke fremover, med ny GDM som gjør at det tar en evighet å logge inn i Gnome ved første gangs innlogging, og ikke er mulig å stille inn grafisk, Arkivhåndterer-bugs som kommer og går, og sortering i nautilus som skiller på store/små bokstaver bidrar alle. Angående den siste bug-en så skylder gnome på en eller annen *lib-utvikler, for de henter bare listinge derifra. Rart at bugen ikke finnes i PCManFM eler Doplhin da..

Lenke til kommentar
Dette har vel vært standard linux siden starten? Siden det er ett case sensitivt os. Dette har kanskje blitt endret på i KDE eller ett annet sted (i nyere tid)?
At filnavn som begynner på små bokstaver blir sortert før/etter de som begynne med store bokstaver, er så vidt meg bekjent ikke standard i noen filbehandlere, hverken på linux eller andre OS (Men jada, det finnes sikkert noen "små" som har det.). Det er i hvert fall ikke meningen at de skal være sortert slik i nautilus, så vidt jeg kunne skjønne fra en tidligere bugrapport.

 

red: @ qweac: Og dette fungerer i alle programmer? Hvordan satte du det opp?

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...