Gå til innhold

amd xp2500+ barton eller P4 2,6 800FSB ?


Mute

Anbefalte innlegg

Etter litt synsing fram og tilbake ser valget ut til å snevre seg rundt disse to prosessorene, hvis amd nforce 2 basert hovedkort, hvis Intel 865l.

Er det noen nevneverdig forksjell mellom disse når det gjelder spill og særlig musikk apps ? Stusser litt over den lave klokkefrekvensen til xp2500+ :-?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

oppfordiring til alle som skal kjøpe AMD eller INTEL / Nvidia eller ATI

 

ta en liten lodd trekning for dere selv, i steden for å lage sånne tråder det finnes 1000 av fra før, uansett så er det bra valg, tror ikke man angrer uansett hva man velger

 

jeg mener søk for guds skyld først, og er dere ikke fornøyd med de 1000 trådene som eksisterer, TREKK LODD

 

kommer jo aldrig noe positivt ut av disse trådene allikevel

 

lykke til med valget, du angrer nok ikke uansett og ferdig med den saken

Lenke til kommentar

er det faktisk interessant å se på forskjellen mellom AMD og Intel fordi bushastigheten på 875/865 brikkesettene og de nye prosessorene fra Intel rokker rundt på AMD sin benevnelse av sine prosessorer. Er en 2500+ raskere enn tilsvarende fra Intel med 800Mhz bus?

 

Generelt viser de siste testene at Intel prosessorene fra (2.4-2.8)@800Mhz har et betydelig større overklokkingspotensiale enn tilsvarende fra AMD. Det er fint mulig å kjøre dønn stabilt med standard kjøler på en 2.4 i 3 - 3.3 GHz med busen på 1-1,1 Ghz. En tilsvarende prosessor fra AMD koster mye. For å matche dette oppsettet må man langt over en Athlon 2800+ som koster ca 3000 spenn og en nforce2 ultra på 3200.

 

Minneytelsen er også vestenlig høyere på disse nye Intel prosessorene og brikkesettene. Dette favoriserer multimeideprogrammer som divx og mp3 encoding.

 

Jeg har selv en asus P4C800 med en intel 2.4C på 3.3 ghz og et Asus A7N8X Deluxe/GD med en athlon 2500+ og rent subjektivt føler jeg at det er to forskjellige verdener og ble meget positivt overrasket etter å ha holdt meg til AMD de siste 3 årene.

Lenke til kommentar

Hva slags musikk apps skal du bruke? Hvis du skal kjøre mange VST instrumenter og plugins i f.eks Cubase må du huske på at disse så og si kun bruker flyttallsdelen av prosessoren. Så vidt jeg har skjønt er AMD et par strå vassere enn Intel sine prosessorer når det gjelder FPU. Nå vet jeg ikke hvordan 800-cpu-ene til Intel kommer ut, men kjernen er vel så og si lik som de gamle Intel-prosessorene? Du kan gå inn på siden

 

http://www.fivetowers.moar.net/cubasetest_...der=performance

 

Der ser du at en AMD 2000+ kan ta rotta på en 2,53GHz Intel-cpu akkurat når det gjelder disse aplikasjonene.

 

Jeg har nå en Barton 2500+ overklokket til 2288MHz (men Silent Twin). Denne gir load på ca 36% i denne testen. Har ikke lagt inn resultatet ennå da.

Lenke til kommentar
Dette kan helt sikkert vise hvilken CPU som er best til ditt bruk:http://www17.tomshardware.com/cpu/20030521/800fsb-08.html

 

skulle gjerne se noen komme med linker til tester som ikke er fra Intel/THG eller amd sine egne sider (ja, jeg sammenlikner THG med Intel's sider :p)

Lenke til kommentar
...

Generelt viser de siste testene at Intel prosessorene fra (2.4-2.8)@800Mhz har et betydelig større overklokkingspotensiale enn tilsvarende fra AMD.  Det er fint mulig å kjøre dønn stabilt med standard kjøler på en 2.4 i 3 - 3.3 GHz med busen på 1-1,1 Ghz.  En tilsvarende prosessor fra AMD koster mye.  For å matche dette oppsettet må man langt over en Athlon 2800+ som koster ca 3000 spenn og en nforce2 ultra på 3200.

....

 

*Arrestere*

 

Xp2800+ koster idag ca. det samme som en P42.4C (1700-1800 kr)

3200 minne bør du ha på begge opsettene så det går ut på ett fett. Hk koster også veldig mye det samme dersom du går for I865 versjon...

Ville bare påpeke at prisene dine ikke stemmer helt. :) Ellers ingenting mer å si

Lenke til kommentar

Det virker som AMD har svart på tiltale og det er bra. Slik vil det vel ofte være i tiden som kommer og jeg må innrømme at AMD har veldig gunstige tilbud på prosessorer "rett under" toppsjiktet. Dette er noe vi forbrukere nyter godt av. Konklusjonen må nesten bli at det kan oppstå relativt store forskjeller i løpet av noen uker som fort blir oppspist når selskapene endrer sin prisstrategi.

 

Utover det må jeg i alle fall si at det er hyggelig å ha Intel tilbake i tetsjiktet for å skjærpe konkurransen ytterligere. Når reelle bushastigheter på 400+ med matchende minnehastigheter er allemannseige åpenbarer det seg såpass mye kraft at en sømløs integrasjon mellom lyd/bilde/data blir en realitet. Uten to seriøse aktører på prosessormarkedet tror jeg fort vi kunne ligget flere år på etterskudd av denne visjonen.

 

F.eks. kan jeg nå kode en DVD på samme tid som jeg før brukte på å brenne en CD, dvs 1x.

 

Det samme ser vi innen skjermkort og brikkesett. Konkurranse er bra og preferanser er subjektive.

 

/espen

Lenke til kommentar
Dette kan helt sikkert vise hvilken CPU som er best til ditt bruk:http://www17.tomshardware.com/cpu/20030521/800fsb-08.html

 

skulle gjerne se noen komme med linker til tester som ikke er fra Intel/THG eller amd sine egne sider (ja, jeg sammenlikner THG med Intel's sider :p)

Her er en test som jeg tror er rimelig nøytral. De nyeste prosessorene fra AMD og Intel sammenlignes. Pentium4 2.6Ghz er litt raskere enn en Barton 2500+ som du ser, men prismessig lønner det seg vel å kjøpe XP2500+ da denne koster rundt 800kr nå

 

http://www.gamepc.com/labs/view_content.as...=axp3200&page=5

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...