Gå til innhold

Forskjellen på galskap og religion?


Anbefalte innlegg

Godt innlegg IHS, men betyr ikke det at gud da kommer for å skape splid? Jeg synes ikke det er noe snillt at Gud vil splitte familier og venner bare på grunn av forskjellige livssyn. Er ikke dette en skummel filosofi? Gud høres veldig selvoptatt ut?`Fikk han ikke nok oppmerksomhet som liten?

livssyn ?

 

Det er den misunnelsen som oppstår, som er problemet.

Alle ønsker å oppleve den store kjærligheten, men får ikke .

Endret av IHS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Det kristne fokus er i overveldende grad fokusert på synd, synd, synd, synd, synd.

Tenk å la en så simpel, liten opptatthet dominere livet ditt. Det kristne er mest opptatt av, ser ut til å være at universets skaper tar avvisning av noe folk gjør når de er nakne. Dette snerperiet hos dere bidrar daglig til overskuddet av menneskelig elendelighet.

Gud gjorde seg selv til et menneske, Jesus, slik at han kunne bli torturert og henrettet som soning for Adams nedarvete synd. Helt siden Paulus utla denne frastøtende læren, er Jesus blitt tilbedt som forløseren for alle våre synder. Ikke bare Adams synd i fortiden, framtidige synder også, enten framtidige mennesker bestemmer seg for å begå dem eller ikke!

Hvis Gud ville tilgi synder, hvorfor ikke rett og slett tilgi dem uten å sørge for å få betaling i form av totur og henrettelse?

Uansett, man kan ikke la være å undre seg, hvem forsøkte Gud å imponere? Trolig seg selv – dommer og jury og i tillegg offer for henrettelsen. På toppen av det hele – Adam, han som påtas å ha begått arvesynes, har aldri eksistert.

Syndsforlatelsen er ondsinnet og avskyelig. Vi burde ha avvist den som fullstendig sinnssyk.

Lenke til kommentar

At Gud, dvs Jahve er misunnelig?

 

Skulle tro det.

 

Allerede i de 10. bud får vi et hint om det:

 

"Du skal ikke ha andre guder enn meg"

 

Jeg klarer da tydelig å lese at Jahve er klar over at det er andre guder, men at han krever at de kun skal følge han?

En smule misunnelig tenker jeg, da de andre guddommene på den tiden var større.

 

Og når det gjelder synd, så må man først akseptere at man har synd, dvs gjør gale handlinger før man kan akseptere at en gud skal kunne tilgi.

 

For meg, så er det slik at enhver selv står ansvarlig for sine handlinger, uavhengig av guder.

Endret av holar
Lenke til kommentar

..Hvis Gud ville tilgi synder, hvorfor ikke rett og slett tilgi dem uten å sørge for å få betaling i form av totur og henrettelse?

Du har fullstendig misforstått Jesu Kristi lidelse og død. Jesus Kristus tokk på seg straffen for oss. Så vi kan tillgi hverandre og ikke kreve hverandre til regnskap for vår skyld.

Lenke til kommentar
Er det ikke galskap å basere hele sitt liv på en bok skrevet for over 2000 år siden?

Ikke på en bok men på et menneske som ble født for 2000 år siden og lever den dag i dag.

Uten den boka så ville ingen ha hørt om noen som heter Jesus, litt rart det da at alle "bevis" kun finnes i den boka som ble skrevet for så lenge siden.

Det er gjennom Kirken verden har fått høre om Jesus Kristus. Bevis på hva ?

Lenke til kommentar

Og kirken har igjen fått historien om jesus kristus fra bibelen.... som noen enda, selv etter to tusen år uten en flik av beviser, tror er sant... Det er kun i bibelen som jesus er guds sønn.... KUN i bibelen!!! Ingen andre steder! Hvor vanlig var det at folk løp på vannet eller kurerte langt fremskreden død den gangen egentlig? Kan virke som at det var helt normalt den gangen faktisk, siden ikke en kjeft fant det merkverdig nok til å skrive om dette hvis en ser bort i fra et sted, i bibelen. De som "skrev" og redigerte bibelen, et verk som i dag fremstår som en meget lite troverdig verk, tok kanskje livet av ALLE som hadde sett hekse kunstene til denne jesusen for å ha ham for seg selv? ! Merkelig at det ikke står om gude sønnne jesus noen andre steder enn i bibelen syntes jeg.... Virker lite troverdig....

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Han er flink til dette ja.

Bare meg som legger merke til at hver gang noen kommer med en skikkelig bra påstand mot ham, svarer han på alt annet enn akkurat det? Rett og slett fordi han har ikke noe å komme tilbake med der. Han kan ikke bevise noe...

Har prøvd å diskutere dette med kristne irl, og det er neimen ikke lett...

Lenke til kommentar
Jammen, asså, mosebøkene teller ikke for moderne kristne - bortsett fra de homohetsende linjene da.

 

Du vet du har skapt Gud i ditt bilde når det viser seg at Gud avskyr de samme menneskene som du gjør.

 

Mener å ha lest om et forsøk (citation needed) hvor en rekke kristne personer fikk mange spørsmål om sine meninger innenfor en rekke emner. Deretter ble de fremstilt med problemstillinger som skulle løses ved å ringe gud. Det artige med testen var jo at det først og fremst var splittelse mellom de kristne som alle mente de hadde fått det korrekte svaret av gud. Men det beste er jo selvsagt at alle svarene de fikk fra gud stemte overens med deres eksisterende personlige overbevisninger.

 

:)

Lenke til kommentar

Jeg antar at noe av det som står i bibelen har et snev av sannhet i seg. Godt mulig det var en kar som hette Jesus og som muligens var spesiell for sin tid, men det var nok kun fordi han hadde andre meninger en massen.

Han levde og døde helt sikkert som vanlige folk, men noen har klart å forherlige han i en stor samling med dikt som de kaller bibelen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...