Gå til innhold

PC oppsett til mellom 5000 - 10 000 "gamer" og varig


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har forresten hørt at feilprosenten på F1-diskene er relativt høy, så det kan jo hende min bråker mer enn andres. Men har hørt flere (etter jeg kjøpte den) klage på denne knitringen. Hjelper ikke å isolere mot den lyden heller liksom; den lyden der sniker seg ut uansett virker det som. Så har du råd til en SSD-systemdisk, så kjøp det. Tror det blir neste på handlelista mi.

Denne Scythe-Drevrammen eleminerer mesteparten av HD-støy, men må riktignok monteres i et 5.25".

Om jeg ikke husker riktig feil så nevnte Komplett også dette til meg for lenge siden. Returnerte en 1 Tb F1-Disk forje uke, riktignok mer pga et klomsete uhell enn at Hd'n streiket :)

 

Virker som AMD oppsettet gir mest for pengene, med det sagt syntes jeg heller ikke SSD er verdt prisen. Om jeg har forstått rett, vil SSD gjøre systemet mer responsivt, men ha marginal innflytelse på spill ytelse? I såfall høres 1800 kr litt voldsomt ut. Kunne nesten plassert de kronene i ett grovere skjermkort, eller enda bedre; Spart de til en oppgradering om ett år eller to...

 

Antec 300 er ganske så bråkete, men i mine øyne er det ett fantastisk godt kabinett til prisen, vil strekke det så langt som å si det er en av mine bedre IT kjøp siden jeg kjøpte en socket 939 rigg :)

I enkelte spill gir SSD en liten boost, men nå er ikke akkurat Harddisk ment for å gi mer FPS.

 

Jeg har sagt det før og sier det igjen: SSD er det beste du kan kjøpe om dagen, det iforhold til ytelsen og ulempene til en vanlig harddisk. Det er rett og slett himmel og hælvetes forskjell :)

Lenke til kommentar

Ja, har ikke sedd så mange tester der, men med dagens hardware og når vi snakker priser opp mot kr 10000 skal det mye til for å overse en ssd disk, er vi derimot ned mot 7-8 k så er vel ikke dette det som gir best økning for en gamerigg, dog jeg har gama såpass mye og vet hvor viktig riktig utstyr er, akkurat som feil mus koster deg seieren, det samme gjør et framedrop, et lite lagg som gir din motstander det lille millisekundet forsprang.

 

Framedrop er noe av det værste som er. Men personlig er en god gamermus viktig, her duger det ikke med noe tull nei.

 

Men SSD er vel noe av det som gir en følt resposive rigg på mange områder. Dyrt ja, men så er også 5870.

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Er det å ha en still rigg prioritert ?

 

Kabinetter i seg selv bråker ikke, det som gir bråk er vifter og dårlig byggekvalitet som kan gi resonans i kabinettet, ofte slik at små virbrasjoner forplanter seg i kabinettet.

 

Antech 300 kan gjøres stille, skift ut viftene og det blir stille, kabinettet har god luftflyt osv.

Lenke til kommentar

sant sant, men er tross alt en del av øresusgenerasjonen

 

folk anbefaler:

INTEL 80GB X25M SATA 2.5IN 9.5MM SSD DRIVE GEN2 -- og dette er i all hovedsak en harddisk, sant? den skal forbedre ytelse spesiellt ved oppstart etc, men ut over det vil jo den vanlige harddisken lage sitt vanlige støy.

 

dåg er enig i mulige genvister - og det må vel kategoriseres som teit på en gjerrig måte å avstå

 

på min laptop nå har jeg Intel Turbo memory som egentlig skal gjøre samme, booste ved oppstart mm, denne minne brikken har hittil kortsluttet 2 ganger på ett år. :p

men jeg kan egentlig ikke si om jeg merker noe til den (ikke at jeg vet hvordan det hadde vært uten)

 

passer den harddiskisolerende boksen,Scythe støydem. drevramme, til antec three hundred og til de harddiskene som er forespeilet? f.eks. SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1TB SATA2 32MB ( http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q=p:2330955;gr:0 ) eller Western Digital Caviar Green 1 TB ( http://www.dustinhome.no/pd_5010189737.aspx ) eller WESTERN DIGITAL 1000 GIGABYTE(1TB) SATA DESKTOP STORAGE 7200 RPM 32MB CACHE ( http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q=p:2152014;c:36376 ) ?

Endret av sdk-
Lenke til kommentar
Ja, har ikke sedd så mange tester der, men med dagens hardware og når vi snakker priser opp mot kr 10000 skal det mye til for å overse en ssd disk, er vi derimot ned mot 7-8 k så er vel ikke dette det som gir best økning for en gamerigg, dog jeg har gama såpass mye og vet hvor viktig riktig utstyr er, akkurat som feil mus koster deg seieren, det samme gjør et framedrop, et lite lagg som gir din motstander det lille millisekundet forsprang.

 

Framedrop er noe av det værste som er. Men personlig er en god gamermus viktig, her duger det ikke med noe tull nei.

 

Men SSD er vel noe av det som gir en følt resposive rigg på mange områder. Dyrt ja, men så er også 5870.

 

Ser hva du mener, men skulle gjerne likt å sett flere tester, for screen dumpen du kom viste en framedrop fra 25 til 15 fps. Jeg syntes 25 fps hørtes ut som voldsomt lite i utgangspunktet. Om dette var fra en rigg med relativt lite minne og veldig høy oppløsning blir page filen brukt mye, og da kommer en SSD godt med. Når man bygger en maskin til 7-8k forventer man vell ikke å spille på max oppløsning i Crysis?

 

Poenget mitt var gjerne at denne diskene alene lager det skillet mellom 7-8 tusen og 10 tusen som du nevnte :)

 

Missforstå meg rett, jeg er ingen motstander av SSD. Jeg sier bare når trådstarter syntes riggen i utgangspunktet var dyr når den koster 10.000 virker det rett uforsvarlig å anbefale en 80gb harddisk til nesten 2000 kr.

 

Angående Antec 300 og støy, kabinettet er jo selvsagt ikke støyende i seg selv, men de medfølgende viftene er. Det er også relativt tynne plater, ingen isolering(noe man ikke forventer til denne prisen selvsagt), og mange vifte åpninger. Jeg kan glatt anbefale kabinettet, men det er ikke noe stillegående. Skal man bytte ut alle viftene med kvalitets vifter er det plutselig ikke så billig lengre.

 

EDIT:

sdk: Ja den passer alle kabinetter med 5,25" drevramme(altså alle kabinetter som har en ledig plass til dvd/br spiller). Med det sagt funker det sikkert like godt å henge disken opp i noen O-ringer kjøpt hos rørlegger, de koster sikkert en brøkdel og gjør akkurat samme nytten, om ikke bedre.

 

Men skal orginal viftene brukes så vil ikke harddiskstøy være det største problemet, og de rammene(evt. o-ringer) vil ikke gjøre noe særlig mot harddisk "knitring".

Endret av gsn
Lenke til kommentar

Er frustrerende at samsung også har den der forbarska hardisknatringa som hitachi diskene har, har noen erfaring om seagate disken også har dette.

 

Tester tilsier at WD green er stille, men er skeptisk til disse som veksler mellom 5400-7200 rpm.

 

Når det gjelder SSD, det er dyrt, men det er etter min mening neste gode oppradering etter radeon 5870 med kraftig nok cpu til å drive radeon 5870, her snakker jeg i gamerigg. Og dette får en for ca 7500-8000, legg til 80 gb SSD fra intel og en er opp ca 9500 +/-.

 

I mer generelle rigger vil jeg fort ofre 5870 mot 5850, samt crossfirestøtte for å få rom til en 80 gb SSD disk fra Intel.

Lenke til kommentar

Med Osse sitt oppsett fra forrige side uten SSD, vil prisen havne på 6644,- med 5850. Jeg syntes dette virker som veldig mye ytelse for pengene.

 

Hvis man tar dette som utgangspunkt, å så kan man vurdere hva som gir mest ytelse pr krone:

ca. 1000 kr mer for 5870

ca 1700 mer for Intel SSD

evt begge deler

Vet ikke helt om det er verdt 2700 mer for SSD og 5870, men det er jo veldig opp til hvilke oppløsninger man spiller på vil jeg tro.

 

Lykke til med kjøpet :)

Lenke til kommentar

Nå har jeg lest en del tester av Coolermaster Silio, det virker som et meget godt kabinett for prisen. Absolutt verd å ha i bakhode. Dyrt er det heller ikke, er egentlig latterlig lav pris med den 500w psu'en som medfølger enkelte plasser, men hvor god den psu'en er vet jeg ikke, så jeg ville nok tatt en psu som en vet er stille. F.eks sesonic, corisar, arctic cooling.

 

Men til litt over 600 kr gir dette kabinettet tydeligvis mye valuta for pengene, og når 4870x2 passer inn der så passer også 5870 inn.

Endret av Osse
Lenke til kommentar
Med Osse sitt oppsett fra forrige side uten SSD, vil prisen havne på 6644,- med 5850. Jeg syntes dette virker som veldig mye ytelse for pengene.

Hei og hopp alle. Er det mulig å konkludere med noe her? Jeg forsøker.

 

HD 5850 virker som et klart valg for en gaming pc til ~7000, hvor skjermkortet vil koste ca 2100,- Best bang for the buck for 2100 kr. Noen uenig?

 

C3 stepping AMD PhenomII 955 3,2 GHz /965 3,4 GHz vs i5 750 2,66 GHz med "Turbo".... hva er konklusjonen her?

 

Anta 24" skjerm, tar jeg feil når jeg antar at de fleste spill er gpu limited av HD 5850? Jeg har sett at et unntak er Resident Evil 5, og det er sikkert flere. Dermed kan man ty til billigere AMD cpu/hk.

 

Men, når jeg sjekker Komplett.no så koster i5 750 kr 1625 og et ok P55 hk 895 kr altså... 2520 kr.

 

Tilsvarende koster AMD PII 955/965 pluss hk (med DDR3 må sies) hhv. ca 1400 og 800 kr altså... 2200 kr.

 

Det er altså bare 300 kr å spare her. Rett meg om jeg tar feil noen.

 

Siden prisen er tilnærmet lik blir spørsmålet ganske enkelt. Hva er raskest i spill av PhenomII 955/965 og i5 750? Utrolig nok ser det veldig likt ut. (selv om Ossa gjerne vil overtale oss om at AMD'en er raskere så viser de testene jeg har sett begge deler...)

 

Jeg antar forskjellen i ytelse er i snitt 5% til den ene eller andre siden, avhengig av hvilke spill som regnes med.

 

Med overklokking havner de to på anslagsvis hhv. 4,0 og 3,5 GHz for PII og i5. Hvilken er raskest i spill ved disse hastighetene?

 

Jeg tror ikke man kan gå feil med noen av valgene. Jeg tror det er små marginer som skiller dem.

 

Ikke-objektivt for min del så frister det å velge AMD bare fordi de er "the underdog" for tia.

Lenke til kommentar

De tester jeg har henvist til her og andre i tråder er vel helst slik games spilles, med maks settinger en kan ha og derfor er de de relevante testene. Og jeg forsøker ikke å få noen til å tro, jeg viser til hva de tester forteller.

 

Greit kjør ned settingene og oppløsningen du ser ikke forskjell om det er 100 pfs eller 500 fps, derimot i høye oppløsninger og settinger vil det kunne sees forskjell mellom 30 og 40 fps.

 

Men med kun 5850 er jeg sikker på at faktisk en lett overklokket phenomII 720 gjør jobben like bra som alle de dyrere cpu'ene, derimot med 5870 vil nok endel forskjeller kunne sees ved overklokking av de enkelte cpu'er. For multigpu med 5870, tja her regner jeg med uten å til nå ha sedd relevante tester med maks settinger at det trengs i7-920 over 4 ghz.

 

Vel å henvise til komplett, er jo stort sett bare å kaste penger ut av vinduet uansett, i5-750 ligger fra rundt 1400 kr. phii 965 c3 ca 50 kr mer, phii 955 fra ca 1250, godt hovedkort for am3/DDR3 ligger fra kr 550 og opp.

Lenke til kommentar

All right, så for å prøve å bidra til saken her nå da, Osse.. Jeg foreslo HD5850 som "best bang for the buck" skjermkort for en pc i denne prisklassen (~7000), så la oss konsentrere oss om prosessorene som også er aktuelle for dette skjermkortet og som passer i prisklassen.

 

Du linket selv til AnandTech for å bevise ditt poeng i annen tråd, men her er i5 raskere enn PII i 3 av 4 spill, og forholdsvis mye i Far Cry 2. Dette viser bare at min konklusjon fra forrige post fortsatt gjelder.

 

Finnes det ellers noen andre overveiende argumenter som strømforbruk, framtidskompatibilitet for platformen, dårlige drivere, eller dårlig kvalitet på noen av platformtypene som bør komme på bordet?

Lenke til kommentar

Der linket jeg for andre forskjeller til antech, ser du på gamingbenchmarken er de som de med lave settinger.

 

Far Cry er en intrsang benchmark der, far cry er også kjent for å være en god bench for Intels arktiktur.

 

Men se nå på settingene:

 

1680x1050 medium settings: I7-750 vinner med hele 18,7 frames.

PHii 965 -53 fps

i5750 - 71,7 fps

 

 

Men hva skjer når skikkelig grafikkort 5850 er med i bildet og gamer innstillinger. Kilde

 

Settings:

Benchmark Reviews used the maximum settings allowed for DirectX 10 tests, with the resolution set to 1920x1200. Performance settings were all set to 'Very High', Render Quality was set to 'Ultra High' overall quality, 8x anti-aliasing was applied, and HDR and Bloom were enabled.

 

Skulle vi ikke her forvente at PHII 965 skulle tape ??,

 

PHII 965 125 w rev c3 - 52,9 fps

I5-750 - 51,1.

 

Dette forteller egentlig at begge prossorene greier å fore 5850 med nok input , men altså i motsettning til hva en skulle tro, ja så er det phenom som drar siste rest av ytelse ut av radeon 5850.

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...