Gå til innhold

Tollvesenets importavgifter på vare som er sendt til reparasjon


Anbefalte innlegg

Jeg har fåttfaktura fra TNT Norge AS (fraktselskap) på 324 kroner i forbindelse med harddiskreparasjon hos Seagate i Nederland.

 

Jeg serat jeg ble fakturert import MVA 129 kr + utlegsprovisjon 95 kr + administrasjonsgebyr 100 kr. Dette er noe jeg synes er urimelig da jeg ikke har importert noe som helst. Jeg har sendt en ødelagt vare til reparasjon, og har fått samme vare tilbake (ikke tilsvarende, men akkurat den samme harddisken jeg sendte).

 

Dette har jeg aldri opplevd før  selv om jeg harsendt flere både dyrere og større ting til reparasjon utenlands. Siste to varXBox360 spillkonsoler som er både større enn harddisk jeg fikk faktura for, og samtidig mye dyrere.

 

Selv i følgepapirene som ble sendt sammen med disken fra Nederland står det at det er snakk om "used harddisk for data recovery".

 

Burde jeg betale faktura eller ikke?

 

Hva er eventuell fremgangsmåte om jeg skulle klage på det? Tar jeg kontakt med tollvesenet, eller med TNT?

 

Takker for alle svar.

Endret av jokab
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.toll.no/templates_TAD/Article.a...e=NO#reparasjon

 

Reparasjon av varer

Hvis varen skal sendes tilbake for reparasjon, må den tollbehandles (tollekspederes) av Tollvesenet før den sendes ut av Norge. Det betyr at du må deklarere varen for utførsel overfor Tollvesenet, før den sendes ut av Norge.

 

 

Er reparasjonen en garantisak (som du ikke skal betale for), slipper du å betale toll og avgifter ved gjeninnførsel av varen igjen – hvis du har deklarert varen for utførsel.

Dersom du selv må betale for reparasjonen, må du betale toll og avgifter av reparasjonskostnadene og for frakten frem og tilbake - dersom du har deklarert varen for utførsel.

 

 

Dersom du ikke deklarerer varene for utførsel, må varene fortolles i sin helhet når de ankommer Norge. Da må du på nytt betale toll og avgifter beregnet ut fra varens fulle verdi, frakt- og eventuelle forsikringskostnader.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...