Gå til innhold

Gass og rødsprit VS multifuel


Swirfin

Anbefalte innlegg

Heisan

 

Jeg vurderer sterkt å kjøpe et stormkjøkken type trangia 27-3 med gassbrenner og rødspritbrenner. Det er hele settet til trangia med kaffekjele og to vanlige kjeler + stekepanne, med gassbrenner og rødspritbrenner til rett under tusenlappen. Er det et godt kjøp? Eller burde jeg gå for multifuel først som sist?

 

Jeg har forsåvidt ikke så veldig mye behov for oppvarming, siden jeg ikke fisker så mye på vinteren. Men i tilfelle jeg skulle våge meg ut en kald vintersnatt, vil gassbrenneren duge da?

 

Fungerer rødsprit i alle temperaturer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde satsa på multifuel på vinteren :)

 

Rødsprit fungerer under de fleste forhold. Har en gammel primus som går på parafinblanding og den må i kaldt vær forvarmes med rødsprit :)

 

Har forøvrig ikke så mye erfaring med gass, desverre.

Endret av Star
Lenke til kommentar

Gass er greit ned til rundt 0 (oppskriften sier -10, det ville jeg ikke stolt for mye på). Rødsprit funker greit også når det er kaldt, det finnes en egen vinterinnsats som forvarmer som kan være grei å ha når det virkelig er kaldt – men effekten blir litt begrenset.

 

Om jeg var deg ville jeg bare kjøpt Trangia-settet uten noe mer dill nå, og så vurdert om du trenger den ekstra effekten gass/multifuel gir. Litt kjedelig å vente de ekstra minuttene på rødspritbrenneren, men sjelden en har så dårlig tid når det er aktuelt med stormkjøkken i utgangspunktet.

 

27-3 har forresten ikke kaffekjele, men to kjeler + stekepanne (kjøpte et i går).

Lenke til kommentar

Kjøp en Primus Omnifuel multifuelbrenner, den går på det meste. Hadde jeg hatt en slik hadde jeg nok stort sett brukt den til gass, fordi jeg syns gass er renslig og veldig enkelt. Men kjekt å ha muligheten til å bruke andre drivstoff både om man går tom for gass (er ikke alle bensinstasjoner i Norge som har gass) og om det er veldig kaldt.

 

Selv angrer jeg på at jeg ikke kjøpte denne, men klarer meg stort sett med en primus gassbrenner og stormkjøkken med rødsprit.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...