Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Sub rett på spilleren


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Mente ikke at den sprenges, men spiller bare dårlige og dårligere. Noen teknisk forklaring har jeg ikke, bare erfaring..

Dette er også feil.

 

Men derimot om forsterkeren prøver å spille over sine evner vil det sprenge elementet.

 

Men det er noe helt annet, har ingenting med at elementet får for lite strøm.

Lenke til kommentar

Jeg er fortsatt uenig, gi meg en ordentlig forklaring på hva som skjer med en sprengt subwoofer som et resultat av firkantede signal. Et firkantet signal gir mer effekt over tid enn et uklippet signal, noe som kan føre til sprengt subwoofer, men IGJEN pga for høy effekt. Så det er ikke forvrengingen som dreper subwooferen med andre ord, altså du kan ikke sprenge den med for lite effekt... Hva skjer liksom med en sub mekanisk når den er såkalt sprengt av for lav effekt?

Lenke til kommentar

Snakker du om forvrenging her? Altså jeg vet at om du har for lite effekt og skrur opp volumet så vil du få et forvrengt signal fordi forsterker ikke klarer å gi nok effekt og derfor klipper signalet, det er det som er et såkalt firkantet signal på sinuskurven, spørsmålet er jo om suben tar skade av det eller ikke noe jeg mener den ikke gjør sålenge den ikke får for mye effekt.

Lenke til kommentar

Du kan koble subbene rett på spilleren hvis de er 4 ohm. Stort sett går dette greit selv om det er i paralell med dine 6x9 høytalere. Det vil også gi deg etter min mening litt bedre lyd i bilen. Hvis du kan koble subbene på to egene kanaler er dette absolutt å anbefale. F.eks 6x9 på frontutgangene og subbene på bakkanalene. få evt tak i passive delefiltere som deler mellom bass og 6x9 ved rundt 100Hz.

 

Så enkelt og greit kan det sies at mest sansynlig går det helt greit, og du vil få litt mer og dyp bass, men er du uheldig kan du ta utgangen på spilleren (hvis du må paralellkoble).

 

Videre ødelegges ikke en "innehøytaler" av å bli koblet på en bilstereospiller med mindre du spiller så du har høy forvrengning.

 

Til sist stemmer det ikke at man ødelegger ett element med for lite strøm, men hvis du spiller utover hva som er forsterkerens Max spenningsutsving vil dette gi deg firekantpulser som gjør at du ofte vil brenne elementet, selv med moderate effekter da elementet vil oppleve det klippede signalet som likestrøm, og gir varmegang i spola og lakken i tråden som er viklet opp der smelter eller brenner av. Er det snakk om en sub av litt kvalitet tror jeg alikevel ikke at en vanlig bilstereoutgang skal greie dette.

 

Brokobling av utgangene på en bilstereo lar seg ikke gjøre da det krever at den ene kanalen må være invertert. Eneste er hvis du har en av de få spillerene som har kommet med denne funksjonen. Hadde en pioneer som man kunne velge brokobling av bakkanalene i funksjonsmenyen, og dette ga da 70W til en sub. Fungerte faktisk helt greit i en normal bil.

Lenke til kommentar

Når det gjelder slike "hjemmehøytalere" skal man være klar over at de ikke nødvendigvis er laget for å tåle minusgrader eller fuktighet som følge av kondens. Membranen i bilhøytalere er ofte laget av et eller annet syntetisk plaststoff som da har sine ulemper over papp som er å foretrekke, men som ikke tåler vann noe særlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...