Gå til innhold

Windows 7 E ikke lansert likevel?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Og hvis man ikke har nett tilgjengelig når man installerer, og skal sette opp routeren for å komme på nett, trengs allikevell en nettleser.

Jeg regner da med at du snakker om folk som ikke er kyndige nok til å putte en nettleser installasjon på en liten USB stick for å kunne installere for å kunne sette opp routeren.

Vel, da vil jeg bare si at de samme menneskene som ikke kan dette, har plug and play routere som absolutt ikke trenger noen form for konfigurering for å gjøre enkle ting som å surfe på internett.

Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er dette langt fra et problem.

 

Jeg syns dette er et godt kompromiss og en løsning som burde tilfredsstille EU hvertfall. Men som vi leser så er Opera langt fra fornøyd.

Som andre folk sier, dette er omtrent den eneste og beste løsningen som ikke innebærer å tvinge Microsoft til å distrubiere software andre har laget sammen med sitt OS. Forutsatt at det ikke er noen som helst browser installert. Det er vel ikke akkurat det det er snakk om her, så litt ytterlige tweaking vil nok være nødvendig før EU er helt fornøyde. Et krav jeg ikke helt kan skjønne at EU kan fremme uten at det vil bli bestridet og dømt imot.

Men Microsoft er helt klart på riktig vei og viser at de kan lage en meget god løsning uten å faktisk måtte ha Opera installasjonsfila på Windows DVD til Operas store ergelse. :p

Endret av Cappo
Lenke til kommentar
Teknisk sjef i Opera Software, Håkon Wium Lie, sier til nettstedet dailytech.com at han i utgangspunktet er tilfreds med forslaget fra Microsoft, men er litt skeptisk til at PC-en må være koblet til nettet for å laste ned en alternativ nettleser. Lie mener den beste løsningen hadde vært å inkludere alternative nettlesere i selve installasjonspakken.

 

Her blir jeg sterkt forundret over Håkon W. Lie.

 

Hvorfor mener han at det er bedre å få inkludert en utdatert og gammel nettleserversjon i stedet for at det automatisk lastes ned og installeres en oppdatert og sikrere utgave fra internett?

 

Her blir jeg meget skeptisk til hva Opera egentlig holder på med.

 

Nå må du da være klar over at hw.no som vanlig har klart å feilinformere. Microsoft sitt forslag er nemlig at første gang man starter IE8 så skal man få valg om å installere en annen nettleser, ikke når man starter opp Windows første gang eller installerer. IE8 vil installeres som standard ved installasjon.

 

Så da er det kanskje ikke så rart at det er en viss skepsis til Microsoft sitt forslag. Opera sier ellers klart at Microsoft er på rett vei, og gir de stor grad av honnør for forslaget. Ikke minst at oppdatert IE under Vista og XP vil gis samme funksjonalitet.

 

Og hverken EU, Opera, Mozilla eller Google har kommet med en bastante konklusjoner ennå.

 

Personlig synes jeg klart at man er på rett vei, men som Opera vil jeg gjerne se nærmere på detaljer.

 

@Smif:

 

Det er helt legalt når det er av hensyn til regulering av markedet å pålegge en dominerende aktør å indirekte "markedsføre" konkurrentens produkter.

 

Men det er klart at en løsning der Microsoft blir pålagt å levere OEM-versjon uten nettleser kan fungere. Problemet er at Microsoft har så stor makt over OEM-leverandørene, at man langt fra kan være sikker på at dette vil fungere.

Lenke til kommentar
Opera: Apple, Ubuntu Should Include Browser Ballot Screen Too

 

Opera vil tydeligvis ha dette valget på OSX og Ubuntu også, lykke til! Her er han ute å sykler!

 

Liker den siste kommentaren til forfatteren: "Opera could of course also make a browser that people actually want to install. Just a suggestion."

 

:D

Ser egentlig ikke helt problemet, hadde ikke gjort meg noe om en ekstra tab hadde åpnet seg første gang jeg hadde åpnet en nettleser som ga meg informasjon rundt flere nettlesere og mulighet til å installere disse.

 

Hva han ønsker og utrykker er en ting, hva han ønsker å gjøre noe med er en annen. Det kommer jo frem at han ikke ser en kritisk nødvendighet i en lignende løsning i andre OS i deres nåverende status, men at det kan være en fordel. Hadde egentlig vært litt morsomt om Ubuntu faktisk hadde gitt etter og gjort dette uten ytterligere press fra noen, selv om jeg ikke helt ser den samme nødvendigheten i hverken Linux-distrubisjoner eller OS X.

 

For all del, selv om jeg ikke bruker Opera selv, synes jeg Opera er en veldig god nettleser og tester den ut med gjevne mellomrom. Skjønner ikke helt hvorfor den har så få markedsandeler da den både er flink til å følge standarer, god i bruk, og kommer til flere operativsystemer.

Lenke til kommentar
Q: In your opinion, should Apple also be expected to offer a ballot box for its computers? Should Ubuntu?

 

The Microsoft case is based on antitrust law, something that only applies to monopolies. Apple and Ubuntu are not monopolies as per the legal definition of a monopoly. Still, it may be a good idea to offer it; the browser is the most important tool for most of us, and having access to better browsers is a good thing.

http://www.networkworld.com/community/node/43851

Lenke til kommentar

dette virker nå som det absolutt beste valget .

 

her er en del problemstillinger :

hvis nettleseren(e) er bundlet må de jo oppdateres for hver gang installerer dem.

da er det en dårlig løsning .

 

hvis man skulle bruke fttp så må man jo vite den eksaktefilnavnet på filen som skal lastes ned .

 

 

hvis man bruker et spesielt program så blir spørsmålet om det peker direkte til den filen (her risikere man å treffe på en gamme fil etter en viss tid ) som skal lastes ned eller til et annet program (hvordan gjør de det uten nettleser ? ) som lar deg velge rett nettleser.

 

hvis man ender opp med en funksjon som starter ett program på nettet som igjen lar deg velge den rett versjonen (les : nyeste ) nettleser hvordan får de det da til uten at en eller anen nettleser er instaler på pcen fra før ? hvis det er mulig da ?

 

hvis et program på pcen skal laste ned siste versjon av nettleseren så kreves det jo at denne bestemte nettleseren har eksakt samme navn hver gang. det vil jeg jo tro er nesten umulig å få til å fungere.

alternativet er jo at dette programmet også oppgraderes av seg selv før valget av nettleser taes .

Lenke til kommentar

Håkon Wium Lie fornekter seg ikke. Denne gangen går han ennå et skritt lenger:

 

The blue 'e' has become so associated with the Internet in general, due to the bundling with Windows. We think using the blue 'e' might not be such a good idea

 

Han mener altså at det er problematisk om Microsoft bruker det vanlige Internet Explorer-ikonet i forbindelse med installasjonen. Hva er det neste? Skal han kreve at de bytter navn på nettleseren også? Nå må det offisielt ha tippet over for fyren.

 

http://www.theregister.co.uk/2009/07/27/op...ft_ie_proposal/

Endret av kjeklulf
Lenke til kommentar

Greitt nok at sikkert meste parten av IE-brukere tror at internett er en stor blå e, men synes ikke dette blir helt riktig.

 

 

Men nettbrukere fortjener å ha det bedre. Jeg har støtt på veldig mange som nekter for at noe kan være bedre enn IE, selv om de ikke har prøvd det, og selv om alt de gjør er å lese vg.no.

Lenke til kommentar

for mange er den blå e-en Internett.

de vet ikke hvilken nettleser som brukes.

 

så finner de ut at de skal ha ny maskin ( den gamle er for treg ) og går på Ellkjøp.

når de så kommer hjem og ikke finner den blå e-en klager de. Hvor er Internett ?

 

eller dette valget kommer opp. de vil jo velge den blå e-en.

hvis nå den blå e-en ikke er blant valgene . hva da ?

resten forstår dere nok.

 

selv om det virker som om også IE er blant valgene så vet man jo ikke hvor det ender.

Lenke til kommentar
Han mener altså at det er problematisk om Microsoft bruker det vanlige Internet Explorer-ikonet i forbindelse med installasjonen. Hva er det neste? Skal han kreve at de bytter navn på nettleseren også? Nå må det offisielt ha tippet over for fyren.

Neste blir vel at det bør bli umulig å komme videre uten å velge en nettleser, og hvis du velger Internet Explorer så skal det komme opp en advarsel om du er sikker på dette siden Microsoft har "monopol"... :!:

Endret av [GDI]Raptor
Lenke til kommentar

Litt sånn som en del av dialogboksene i Windows:

 

Er du sikker på at du vil ha denne nettleseren? Ja/Nei.

 

Hvis Ja: Er du /helt/ sikker på det? Ja/Nei.

 

Hvis Ja: Du vil ikke prøve Opera i steden? Ja/Nei.

 

Hvis Nei: Er du helt sikker på at du ikke vil prøve Opera? Ja/Nei.

 

Hvis Ja: Men den er mye bedre, helt sant. Vil du prøve Opera? Ja/Nei.

 

Hvis Nei: Ok. Da installerer vi IE men vi installerer Opera også i tilfelle du ombestemmer deg. Ok/Avbryt.

Lenke til kommentar

Det er og blir latterlig at EU surrer med denne saken. Det sies at de utnytter sin dominerende markedsposisjon. Uansett hvordan du snur å vender på det blir det merkelig å si at de utnytter sin dominerende markedsposisjon for å gi bort noe gratis. Hadde IE enda kostet penger og hvis det i tillegg ikke var mulig å installere et alternativ da snakker vi utnyttelse av markedsposisjon.

 

Skal EU fortsette med dette prinsippet blir listen veldig lang.

 

Noen interessante ting vil være.

Filsystem (Mange i Linux miljøet ønsker seg kanskje ext2 eller ext3)

GUI (Noen vil kanskje ha KDE eller GNOME)

 

Så de litt mindre interessante.

Notisblokk,

FTP klient,

Spill,

Tegneprogram

Bildefremviser,

Fil browser,

Mail klient

Kalkulator,

Remote desktop klient

osv. sov.

 

Hva har vi nå vunnet? Hurra vi kan velge nettleser. Denne muligheten har alltid vært der. Alle leverandører som IBM, Lenovo, Dell, HP (Compaq) osv. har kunnet installere en haug med nettlesere om de hadde ønsket det. De leverer jo allerede en haug med software som følger med maskinene. Privat personer som installerer operativsystemet sitt selv er i stand til å bytte nettleser om de ønsker det.

 

Hadde EU enda tatt til vettet og heller brukt ressurser på at Microsoft skal bli flinkere til å støtte standarder hadde det enda vært til noe fornuftig. Hadde de også fått de til å bli litt mer åpne hadde det også kommet alle til gode men de kaster heller bort ressurser på tullet rundt IE.

Lenke til kommentar
Det er og blir latterlig at EU surrer med denne saken. Det sies at de utnytter sin dominerende markedsposisjon. Uansett hvordan du snur å vender på det blir det merkelig å si at de utnytter sin dominerende markedsposisjon for å gi bort noe gratis. Hadde IE enda kostet penger og hvis det i tillegg ikke var mulig å installere et alternativ da snakker vi utnyttelse av markedsposisjon.

 

Skal EU fortsette med dette prinsippet blir listen veldig lang.

 

Noen interessante ting vil være.

Filsystem (Mange i Linux miljøet ønsker seg kanskje ext2 eller ext3)

GUI (Noen vil kanskje ha KDE eller GNOME)

 

Så de litt mindre interessante.

Notisblokk,

FTP klient,

Spill,

Tegneprogram

Bildefremviser,

Fil browser,

Mail klient

Kalkulator,

Remote desktop klient

osv. sov.

Du glemte mediaspiller...

Neste blir vel at Apple krever at man skal kunne installere QuickTime i Windows, og at Real Media krever at du skal ha Real Player.

Eller kanskje noen krever at du skal kunne installere et alternativ til Wordpad... :no:

 

Heldigvis så er det hverken Mail klient eller IM klient innebygd i Windows 7

Lenke til kommentar
Jeg synes man mister fokus fra den faktiske saken. Den dreier seg om at IE ikke skal integreres så tett mot OSet som den er blitt i dag.

Nei det dreier seg om en helt tullete praksis av monopollovgivning og en grinete opera sjef som vil at Microsoft skal distribuere og markedsføre hans produkt. Det er slike ting som undergraver vanlige folks respekt for lover og lovgivende myndigheter. Hele saken er latterlig og jeg håper MS finner på en smart måte å blidgjøre EU på som ikke forulemper forbrukerne på denne måten.

Lenke til kommentar

For de som tror at den blå e'en er Internett mener jeg at det siste de trenger å tenke på er å bytte nettleser. Da er det bedre at de installerer en ny nettleser når de faktisk vet hva det er. 

 

Siden noen er så bekymret over det blå ikonet får vi heller gjøre det slik at alle må bruke den. Så når listen kommer opp med valget om nettleser er alle ikonene med den blå e'en.

 

Ser at Opera ønsker at alternative nettlesere skal være bundlet. Hvor mange er det som installerer eget operativsystem som samtidig ikke er i stand til å laste ned og installere en ny nettleser? Jeg tipper svaret her er 0 %. Dette må de snakke med maskinvareleverandørerene om. De kan bundle det de ønsker.

 

Jeg hører ikke Opera syte om alternative nettlesere på Symbian installasjoner på mobiltelefoner. Pussig :D

 

Jeg glemte også et par interessante ting på min tidligere liste.

Hva med .NET? Skal man kunne velge å kjøre alt i Java istedenfor?

Hva med IIS (Internet Infomation Server)? Skal man da få opp en haug med forskjellige alternativer? 

 

 

Et annet aspekt som mange glemmer er at nettleseren blir en større og større del av operativsystemet. Man skal ikke utelukke at om 20 år trenger ikke operativsystemet være noe annet enn en nettleser. Mer og mer software kjører i dag direkte på Internett. HTML 5.0 gjør at denne utviklingen bare fortsetter. 

 

Du har kjøpt Windows 2021 som da bare består av IE 15. Når du da starter opp får du spørsmålet om du ønsker noe annet. Det blir mildt sagt litt dumt.

Endret av sveinhelge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...