Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hva tenker du om homofili?


Anbefalte innlegg

Gjest Guest_Trollet_*
Så, wikipedia er stort. Hva skal jeg søke etter? Jeg er mer enn villig til å lese meg til nye fakta. Men jeg vil gjerne vite hva jeg skal lete etter. Men det å argumentere for noe, uten å kunne vise til kilder selv blir fremdeles ganske patetisk. Om du har noen kilder annet enn wikipedia sier jeg også ja takk. Det er du som har påstandene, jeg burde slippe å begrunne de for deg. :)

Dette finner du årsaker om du slår opp på norsk under søkeordet "homofili" på wikipedia.

Teorier om årsaker

Biologiske forklaringsmodeller

Teorien om hormonpåvirkning i fosterlivet En senere hypotese rundt fastsettelsen av seksuell orientering er teorien om hormonpåvirkning i fosterlivet. Denne framsetter at siden hormonpåvirkning i fosterlivet bestemmer om et foster vil utvikle mannlige eller kvinnelige karakteristika, er det sannsynlig at den samme påvirkningen, sammen med en genetisk faktor, bestemmer seksuell orientering. Tvillingstudier gir sterk støtte til denne teorien, ved at eneggede tvillinger, som deler 100 % av sitt genetiske materiale, svært ofte har samme orientering. Toeggede tvillinger, som med søsken født på forskjellig tid, deler bare omtrent 50 % av sitt genetiske materiale, og har i mye større grad forskjellige orienteringer. Hos et foster som er genetisk disponert for homofili, vil kjønnshormoner fra moren og i mindre grad fra fosterets egne kjønnskjertler, utløse dette genet. På den annen side er det verdt å merke seg at tvillingene også sannsynligvis er preget av svært like sosiale omgivelser. Disse studiene er kontroversielle fordi eneggede tvillinger ikke bare deler det genetiske materialet, men også i stor grad de sosiale påvirkningsmekanismer. Sosiale mønstre er variabler som i stor grad vil avvise de fleste biologiske og psykobiologiske undersøkelser på dette feltet.

 

Fysiologiske forskjeller hos homofile Flere senere studier viser at det er påviselige forskjeller mellom fysiologien til heterofile og homofile menn. Disse forskjellene er hovedsakelig sett i hjernen, det indre øre, og luktesansen. Forskerne oppdaget i en dobbel blindtest at omtrent 10 % av de undersøkte homofile mennene hadde hjerner som var fysiologisk forskjellige fra heterofile menns hjerner. Studier av kvinner har ikke ført til tilsvarende resultater.

 

Noen senere studier har sett en sammenheng mellom hvor mange eldre brødre enn mann har, og sannsynligheten for at han er homofil. Resultatene tyder på at for hver eldre bror en mann har, øker sannsynligheten hans for å være homofil med 33 %. Dette er tilsynelatende en villkårlig sammenkobling, men teorien har fått betydelig støtte de siste årene, og er kjent som fraternal birth order effect (engelsk «broderlig fødselsrekkefølge-effekten»). En mulig årsak for effekten kommer av hormonelle forandringer hos moren, og er per i dag den sterkeste kjente determinanten for menns seksuelle orientering. Det har ikke vært observert tilsvarende effekter for kvinner.

 

Psykologiske forklaringsmodeller

Det blir også fremholdt at psykologiske faktorer i oppveksten kan spille en rolle for utviklingen av en homofil orientering.

Blant forskere er det en utbredt oppfatning at de seksuelle følelser den enkelte har er et resultat av mange faktorer i løpet av utviklingen fra barn til voksen. Et menneskes seksualitet er derfor noe som utvikler seg i samspill med ulike forutsetninger på det følelsesmessige plan. Det gjelder både homoseksuelle og heteroseksuelle følelser. Man tenker seg da at menneskets seksuelle følelser ikke i sin helhet er medfødt, men i stor grad er noe som er tilegnet. Miljøpåvirkning eller rent personlige faktorer i følelseslivet kan derfor spille en viktig rolle. De følelsene man har om sitt eget og det motsatte kjønn er noe som på den måten kan anta ulik karakter.

 

Sigmund Freud er kjent for å ha ment at infantile bindinger, hans såkalte stadieteori, til en av foreldrene kunne være en årsak. Dette er ikke noen godt underbygd påstand, men enkelte homofile hevder å ha hatt slike følelser.

 

Ellers er det ikke påstandene dine om at homofili er genetisk, eller arvelig, som jeg reagerer mest på. Men i dette tilfellet, mangelen på å kunne forsvare de. Derimot. Det er holdningene du har til homofile og lesbiske. For å være helt erlig med deg. Hvor mange lesbiske par har du gått bort til for å spørre om du kan få lov å tilfredstille de, eller bli med på en trekant? Forhåpentligvis ikke så alt for mange? De fleste lesbiske jeg kjenner hater, merk deg hater når random gutter kommer bort og spør om slikt. Det er en grunn til at de kaller seg for lesbiske. De liker ikke menn. Og det du sier om homofile, viser total mangel på respekt for andre mennesker. Skulle alle heterofile holdt seg inne på soverommet fordi jeg ikke liker de? Nei, jeg skal ikke tillege deg meninger og holdninger nå. Men jeg får en sterk følelse av at du bare argumenterer, for å veie opp under, og rettferdigjøre din egen homofobi. :)

Mye av det jeg har framstilt er subjektivt, ja. Vi har alle rett å ha våre meninger. Du er også i din fulle rett til å mene hva du vil om andre mennesker. F.eks er det mange homofile menn som f.eks. ikke liker kvinner og/eller heterofile, noe de har rett til. Jeg er ikke ute etter å hetse eller stigmatisere mannlige homofile. Når det er sagt, så er jeg ikke så begeistret for dem heller.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi minner om reglene for gjesteposting, som du finner i egen boks øverst i forumet. Husk at posting med gjestekonto er for innlegg av alvorlig og/eller sensitiv art. Vi oppfordrer alle til å respektere reglene, slik at vi kan beholde dette tilbudet for de som måtte trenge det. Grove misbruk vil medføre ip-sjekk.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres, da det er off-topic. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Endret av WheelMan
Lenke til kommentar

En moderator har allerede påpekt reglene for gjesteposting, men til informasjon er gjesteinnleggene beholdt for å unngå og ødelegge debatten som har utviklet seg. Men jeg gjør det klart at gjentatt misbruk av gjesteposting vil heretter medføre fortløpende sletting av innlegg. Så, Guest_Trollet, enten må du registrere en brukerkonto, eller ta i bruk kontoen om du allerede er registrert.

 

(Vennligst ikke kommenter dette innlegget. Reaksjoner på moderering gjøres pr. PM/melding)

Lenke til kommentar

Troll: Ja, jeg er i min fulle rett til å tro og mene det jeg vil. Det betyr ikke at jeg skal ytre dette for en hver pris. :) Det at "mange" homofile ikke liker kvinner og/eller heterofile får være deres problem. Homofile er like lite en gruppe mennesker, som det heterofile er. Det eneste vi har til felles er en legning. Det er ingen ting som tilsier at en seksuel leging også skal omfatte personlige meninger, holdninge osv. Det blir vel litt rart å argumentere med at "mange heterofile mener at innvandrere ikke burde komme til Norge." da det her er enkeltindivider som mener dette. Og ikke heterofile som en gruppe. Så legning blir vel en smule irrelevant, sånn, egentlig? Men om jeg skal følge ditt eksempel, og tankemåte. Så skal jeg nevne at jeg vet om enkelte homofile som også hater homser. :p

 

Ellers sier jeg takk for informasjonen fra wikipedia. Det tok sin tid med bunnløse argumenter uten noen kilder å vise til, men det kom til slutt.

 

Det jeg da lurer på er, hvor store sjanser det er for at et barn av "homofile". Som da egentlig kun kan bli unfanget vet at en av partene i det homofile paret enten har sex med, eller gir sæd til en kvinne. Blir homofile/lesbiske selv. Slik jeg ser det, og ut i fra det du har fortalt selv. Så er homofili noe som er genetisk arvelig. Og at en da bare blir disponibel for å selv bli homofil. Om jeg da har forstått deg rett, så vil da enten min mor eller far. Og tilhørende bestemor/far også ha vært disponibel for å bli homofil en gang. Jeg er også den eneste i min familie som jeg vet om. Som er homofil. Tror du altså da, at sjansen for at mine eventuelle barn blir homofile er større. Om jeg viderefører mine gener med en annen jente?

Endret av MrBjoern
Lenke til kommentar

Jeg har ingenting imot det.

Men et par tanker om det har jeg..

 

For det forste sa maa homofile alltid vaere minoriteten, for ellers vil menneskeheten d0 ut.. Jeg skal ikke si homofili er naturlig eller ikke, men det er ikke en mekanisme evolusjonen har implementert for at vi skal overleve.

Kanskje det er et mutert gen ellerno, sa sann helt fra fysisk standpunkt sa tror jeg det alltid skal og burde vaere annerledes og at minoriteten.

 

Men sann pa et menneskelig sosialt niva sa syntes jeg det burde vaere godtatt, og at folk skal fa soke lykken der de vil sa lenge de ikke skader noen (noe homofile ikke gjor)

Jeg har kjent flere homofile i min tid og noen av de er feminine etc men det gjor jo ikke noe.. Kanskje jeg ikke velger a ringe de hele tiden men det er ogsa i min rett. Ikke at jeg prover a utstotte de ellerno, det er bare at det kan bli litt slitsomt med slik oppforsel hvis det er ekstremt..

Lenke til kommentar
¤snip¤

Ser at mange skriver at de blir litt provosert når homofile "må" nevne at de er nettopp det etter tredje setningen i en samtale, men jeg tror ikke bare det er fordi at de er stolte av legningen. Selv har jeg et godt forhold med gjensidig respekt til både familie, venner, lærere og hva enn det måtte være, men selv tar jeg meg ofte i å undres om vedkommende ville likt meg like godt om de visste at jeg tiltrekkes personer av eget kjønn.

¤snip¤

 

Ingenting å bli provosert av :)

Som jeg sa er ikke alle sånn, men jeg kjenner tre lesbisk og to homofile (som ikke kjenner hverandre btw) som har for vane å fortelle det med en gang de introduserer seg. Jeg vil tro det har med "stolthet" at de har klart å komme ut av skapet, i det minste en av guttene og to av jentene. På bakgrunn i at med en gang de "kom ut" begynte de å endre seg. Hun ene jenta klippet håret og gikk i veldig "mandige" klær (store hettegensere, cargo bukser, gikk i skjørt/trange bukser og topper før), mens gutten ble veldig femi, viftet med armene og pådro seg en slight lesping i talemåte.

 

Jeg ser det på en måte som de "mister" sin egen identitet, og at deres identitet nå er at de er homofile. "Hei jeg heter Mr.X og liker gutter"... javel, bra for deg, men egentlig ikke så utrolig viktig å vite.

Jeg sier dette fordi ei venninne fikk jeg vite det av på det nivået jeg setter det som "viktig å vite". vi jobbet sammen i ett år, snakket om alt og ingenting, til en dag hun spurte om jeg kunne overta siste 10 min så hun kunne dra hjem til dama.. enkelt, greit.

 

viss jeg ikke er tydelig nok; jeg ser ikkeno galt i at noen introduserer seg med legningen sin, men jeg ser ikke helt poenget, det er ganske uviktig i mine øyne.

 

og til alle som er anti-homo... HVORFOR? jeg mener, hvilken skade tar DU av at to gutter / to jenter liker hverandre? jeg ser kun EN grunn til å misslike at noen er homofile; viss du er av motsatt kjønn og interessert i dette mennesket, og likevel da kan man bare sette det under kategorien "du hadde aldri en sjanse", så det har EGENTLIG ikke noe med homofilien å gjøre heller..

Lenke til kommentar

Hva med at de kan ha følelsen av at her møter jeg en ny person, jeg blir godt kjent med personen, og vi blir gode venner, så etter et par måneder ser personen at du kysser en av samme kjønn og dropper kontakten med deg.

Det enkleste er ofte å si at, ja, jeg er liker samme kjønn, har du problem med det, så fuck off nå!

Lenke til kommentar
Hva med at de kan ha følelsen av at her møter jeg en ny person, jeg blir godt kjent med personen, og vi blir gode venner, så etter et par måneder ser personen at du kysser en av samme kjønn og dropper kontakten med deg.

Det enkleste er ofte å si at, ja, jeg er liker samme kjønn, har du problem med det, så fuck off nå!

 

joda ser den, synd det skal være sånn da.. men mener du da også at det samme gjelder "over-flamboient" oppførsel også da? At "uniformen" er for å vise alle at man er homo, og liker man ikke det kan man fucke off?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
i min skole er det ihvertfall 99/1% ikke aksepterer/aksepterer

Det tviler jeg sterkt på, jeg tror mer at det er snakk om en ungdomsskole eller noe, og da blir det veldig fort gruppepress.

 

Den kuleste i klassen: Du er ikke homo vel, du hater homser, ikke sant? Alle de som ikke hater homser er homser!

En som ikke er like kul: Ja, såklart, ... eh, jævla homoer! ...lizzom!

 

Yohan: Det er også mange homofile som ikke liker homseparadene, det sier jo litt ;)

Lenke til kommentar
Jeg har ikke noe imot homofile, men derimot homseparadene er jeg ikke så fan av. Ser ikke poenget med å paradere halvnaken rundt i byen bare fordi man er homofil.

 

akkurat, å kle seg ut som en slutty dame, gå halvnaken, vifte med hendene og ha rosa boa... dette har ingenting med homofili å gjøre.. men oppmerksomhet. men er jo bare en minoritet av homsemiljøet da etter det jeg har skjønt.

 

Jeg tør faktisk påstå at viss man hater homofile er man IDIOT, men jeg mener jo også at alle som røyker til en viss grad er idioter, jeg mener jeg har gode argumenter begge veier, men likevel er størsteparten av folk mot meg :/

Endret av Go1den3ye
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Jeg har ikke noe imot homofile, men derimot homseparadene er jeg ikke så fan av. Ser ikke poenget med å paradere halvnaken rundt i byen bare fordi man er homofil.
akkurat, å kle seg ut som en slutty dame, gå halvnaken, vifte med hendene og ha rosa boa... dette har ingenting med homofili å gjøre.. men oppmerksomhet. men er jo bare en majoritet av homsemiljøet da etter det jeg har skjønt.

Du mener minoritet, ikke sant?

Lenke til kommentar
Jeg har ikke noe imot homofile, men derimot homseparadene er jeg ikke så fan av. Ser ikke poenget med å paradere halvnaken rundt i byen bare fordi man er homofil.
akkurat, å kle seg ut som en slutty dame, gå halvnaken, vifte med hendene og ha rosa boa... dette har ingenting med homofili å gjøre.. men oppmerksomhet. men er jo bare en majoritet av homsemiljøet da etter det jeg har skjønt.

Du mener minoritet, ikke sant?

Mest sannsynelig.

Lenke til kommentar
Jeg har ikke noe imot homofile, men derimot homseparadene er jeg ikke så fan av. Ser ikke poenget med å paradere halvnaken rundt i byen bare fordi man er homofil.
akkurat, å kle seg ut som en slutty dame, gå halvnaken, vifte med hendene og ha rosa boa... dette har ingenting med homofili å gjøre.. men oppmerksomhet. men er jo bare en majoritet av homsemiljøet da etter det jeg har skjønt.

Du mener minoritet, ikke sant?

Mest sannsynelig.

selvsagt! dum feil

Lenke til kommentar

Det ser ut som at mange homofile skriker ut for den minste ting de oppfatter som diskriminering om sin legning. Det blir som å kreve likestilling, faktisk få det og likevel jamre seg for at en fortsatt føler seg urettferdig behandlet.

 

Det tok sin tid med bunnløse argumenter uten noen kilder å vise til, men det kom til slutt.

Er argumenter automatisk bunnløse fordi de mangler referanser/kilder? Så argumenter hvorfor, da vel! Det kan ta hvem som helst 5 - 10 minutter av egen tid å søke på nett og finne ut av om påstander de er uenige i eller ikke liker å høre har noen som helst rot i virkeligheten.

Endret av LostinSpace
Lenke til kommentar
Hva med at de kan ha følelsen av at her møter jeg en ny person, jeg blir godt kjent med personen, og vi blir gode venner, så etter et par måneder ser personen at du kysser en av samme kjønn og dropper kontakten med deg.

Det enkleste er ofte å si at, ja, jeg er liker samme kjønn, har du problem med det, så fuck off nå!

 

joda ser den, synd det skal være sånn da.. men mener du da også at det samme gjelder "over-flamboient" oppførsel også da? At "uniformen" er for å vise alle at man er homo, og liker man ikke det kan man fucke off?

 

"uniform" som i veldig feminin/maskulin og utpreget homofil oppførsel... så ja, for noen. men ikke majoriteten.

Lenke til kommentar
Det ser ut som at mange homofile skriker ut for den minste ting de oppfatter som diskriminering om sin legning. Det blir som å kreve likestilling, faktisk få det og likevel jamre seg for at en fortsatt føler seg urettferdig behandlet.

 

Det tok sin tid med bunnløse argumenter uten noen kilder å vise til, men det kom til slutt.

Er argumenter automatisk bunnløse fordi de mangler referanser/kilder? Så argumenter hvorfor, da vel! Det kan ta hvem som helst 5 - 10 minutter av egen tid å søke på nett og finne ut av om påstander de er uenige i eller ikke liker å høre har noen som helst rot i virkeligheten.

Om en homofil person bruker sin legning som en unskyldning til alt galt som måtte komme i veien for han, så blir det feil ja. Dog, diskriminering av homofile finnes faktisk. Jeg ser ingen grunn til å ikke trekke frem homofili når det faktisk er en av årsakene.

 

Så du mener at homofile og lesbiske er fullstendig likestilt med heterofile nå? Vel, det kan vel nevnes at fremdeles er det mange som kvier seg for å være åpne på skole/arbeidsplass. At KRF vil reversere ekteskapsloven. Det strides fremdeles om lesbiske skal få kunstig befruktning. Jeg vil vel ikke akuratt påstå at vi har fått likestilling enda. Selv om det kan se slik ut på papiret.

 

Jeg spør deg da. Den som kommer med disse argumentene må da også ha fått kildene sine fra et sted. Hvorfor kan ikke han/hun legge ved disse i sine egne innlegg?

Endret av MrBjoern
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...