Gå til innhold

Oppgjør med min egen samvittighet: (Ja, dette handler faktisk om PCspill)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Der kommer forskjellen mellom et fysisk produkt og en lisens inn i bildet. Egentlig er det bare lisensen, dvs. rettigheten til å bruke spillet, som du betaler for, ikke selve mediet som det ligger på. Jeg vil tro at avtalen i spillet sier noe om at man ikke har lov til å kopiere det, men det burde da ikke spille noen rolle, du har fortsatt lisensen som du har betalt for.

Lenke til kommentar
Hvis jeg bulker bilen min, kan jeg stjele meg en ny? :whistle:

 

Hvis jeg kunne laste ned en bil, hadde jeg gjort det...

 

Siden du eier lisenskoden og dermed retten til å eie og bruke spillet ville jeg lastet ned en "sikkerhetskopi" fra netttet, jeg ser ikke problemstillingen egentlig.

Lenke til kommentar
Er det å stele en bil hvis du bygger en replica?

 

Har jeg stjålet naboens bil hvis jeg lager et kopi av den? NEI!

 

Ikke for å være frekk, men denne analogien holder ikke mål. Han skal jo ikke kode spillet, men laste ned en piratkopiert versjon. Rettslig sett medvirker han sånn sett til lovbrudd, uavhengig av om han tidligere har kjøpt retten til å bruke en lisens lagret på den nå ødelagte disken.

Lenke til kommentar

Halo nå må folk vakne opp viss du har betalt og kjøpt spillet har du rett på å spille det! Last det ned med god samvitighet! Skal du liksom gå i butikken og betale 500 får et nytt spill og ny kode? Noen her som prøve å spille så moralske at det er nesten til å bli kvalm av!

Lenke til kommentar

Har man kjøpt spillet så ser jeg ikke det umoralske i å laste ned en kopi når CDen går i stykker. Det er faktisk mange gode grunner til å gjøre det. Produsenten slipper å bruke tid, penger og ressurser på å evt gi en erstattningsCD. Er godt for miljøet at man tar ned en kopi digitalt enn å få en CD transportert :)

 

Man vet jo at CDer går i stykker, og jeg tviler på at produsentens intensjon er å tjene penger på omkjøp av fysiske CDer. Som ellers i samfunnet så er det regler som sier hvordan man skal oppføre seg, men man må være i stand til å vurdere situasjoen. Det er jo intensjoen bak loven som har mest vekt, ikke teksten i seg selv.

 

Hvis noen i det hele tatt ville reagert å at man lastet ned en kopi av et program man har kjøpt når CDen gikk i stykker, eller lynet to PCen osv tror jeg enhver nyutdannet advokat enkelt hadde fått en frikjennelse :)

Lenke til kommentar

Dette har blitt diskutert før, og da ble det en lang og tung juridisk debatt om emnet. Om du vil ha et enkelt og greit svar så ja last det ned, det har jeg selv gjort i samme situasjon.

 

Om det er "lov"? Nei det er ikke tillatt, når du betalte for den kopien du kjøpte, betalte du ikke for å få tilgang til spillet via piratnettverk. Om du kjøper en film på Blueray gir ikke det deg rett til å laste ned filmen på dvd. Om du kjøper et spill i butikken gir ikke det deg retten til å få tilgang til samme spill i Steam.

Lenke til kommentar

Enig med siste taler...

 

Skjønt skal en se HELT juridisk på det så er det feil....

 

Men jeg hadde gjort det hadde jeg knekt en av cd/dvd platene mine ja... Alt for mye styr å skaffe seg en ny på lovelig vis, har nemlig prøvd! Jeg knakk Transport Tycoon deluxe CD'n min og sendte den tilbake til microprose... Spillet var av moten for lengst når jeg fikk det tilbake..

 

Hadde han ikke kjøpt spillet først skulle jeg vært enig, men han har spillet og har jo gitt penger til de som lagde det, så ja, go ahead and download crysis 2 du. Du har faktisk lov til å ta en backup av dine egne spill og programmer så lenge de blir i din eie og dette er egentlig det samme.... Bare at backupen ligger på et mye omtalt sted :blush:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...