Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Oppdatere BIOS uten batteri? (Dell Inspiron 8600)


Anbefalte innlegg

For ca et halvt år siden ble skjermen svart, og ble lagt bort. I mai tok jeg pc'en fram igjen og problemet ble løst.

Men etter et halvt år uten lading, var batteriet dødt. Tenkte det var morsomt å oppdatere BIOSen, men det gikk ikke uten et batteri. Her var meldingen da jeg startet oppdateringen: "The Ac adapter and battery must be plugged in before the system BIOS can be flashed." Noen råd?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

EDIT: Ta dette med en klype salt, fordi det kan jo hende jeg sier noe spinnvilt, uten at jeg ser dette selv.

 

Kommer ikke på noen gode ideer. Det eneste var om du hadde hatt god peiling på elektro/elektronikk, så kunne du muligens tatt en proff likestrømskilde hvor du kan justere spenningen trinnløst til hva batteriet ga. Eksempelvis 19 Volt for slike, eller 21 Volt for slike eller en annen spenning som batteriet ditt er stemplet med.

 

Pass på polariteten ellers så svir du PC'en din til de evige jaktmarker. Regner nesten med at du ikke vil investere i nytt batteri, eller i en slik likestrømskilde. Kjenner du noen med en likestrømskilde? Ett annet poeng er å få konstant kontakt. Når du fikler med løse ledninger fra en slik likestrømskilde så er det normalt å være litt urolig på hånda, og da er du vel like langt. Kanskje du kan tape fast ledningene til kontaktene. Dessuten er det kanskje flere enn 2 kontaktpunkter, så da må du skaffe deg kunnskap om det også. Mulig at produsenten har noen fine detaljer på det for teknikere, som er nedlastbare i PDF-format. Er det 3 kontakt f.eks. så må du finne ut hva om er 0, hva som er pluss eventuellt minus, og om de alle gir samme spenning på de kontaktene som gir spenning ut fra batteriet.

Endret av G
Lenke til kommentar

Takker for svar. Fant ut at man kunne laste bios ned fra en annen side enn dell.com, og legge filen på en cd, og sette bios til å boote fra cd. Men jeg vet ikke om bios vil oppdatere seg, eller ikke. Det er ikke verdens undergang om det ikke går, men det hadde vært litt artig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...