Gå til innhold

Mest idiotiske HW.feil du vet ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mekke på ny vifte på TG da sys temp(northbridge) var nesten 60 grader.. CPU 70. Kjøpte 92mm og satte inn for etterpå å finne ut at sidevifta i kab dro varm luft inn fra skjermen.. Det ver DÅRLIG plass mellom kabbis og skjerm på TG ja..

På toppen av det hele fikk jeg nappa ut CPU vifta av rheobusen da ledningen satt altfor løst. Mon tro jeg var pissredd da datan hadde skrudd seg av utenant noe form for auto-shutdown stod på..

 

Men det gikk bra.. XP1800+ er saker det.. tåler en støyt...

Lenke til kommentar

Jeg husker jeg drev og mekka på den gamle pcen (skifta skjermkort og litt sånt) og så når jeg skulle starte den opp igjen så kom det ikke noe bilde på skjermen. Satt i nesten en time før jeg fant ut at jeg hadde glemt å sette i minnebrikka som lå rett ved siden av meg i vinduskarmen....

 

ikke bra

Lenke til kommentar

Hadde et hovedkort som hadde FAN protection/overheat protection.

 

Turtall under 3400 , så var det ingen nåde , og maskinen skrudde seg av.

 

Jeg hadde silent viking som går på 2200.

 

Jeg sendte hovedkortet tilbake og klagede , men der fant di feilen , de måtte sette på en annen CPU , får å så gå inn i bios og ta av den funksjonen.

 

Problemet tok meg 2 uker , måtte sende det fra stavanger til kr.sand , + det tok noen dager før det var fikset , og noen dager før d var i stavanger igjenn.

 

Off....Den funksjonen børde vert av på default...!

Lenke til kommentar
Jeg husker jeg drev og mekka på den gamle pcen (skifta skjermkort og litt sånt) og så når jeg skulle starte den opp igjen så kom det ikke noe bilde på skjermen. Satt i nesten en time før jeg fant ut at jeg hadde glemt å sette i minnebrikka som lå rett ved siden av meg i vinduskarmen....

 

ikke bra

 

:lol::lol::D

Lenke til kommentar

jeg fikk nytt kabinett og skulle flytte alt over.... men fant ut at det var mye mer praktisk med henhold til hvor lange ledningene til cpu vifta var at jeg skulle snu vifta 180 grader.... pcen ble ustabil......

 

fant ut at det er et hakk som skal passe på sokket'en.... så vifta stod ca 5mm over cpu'en......:(....

 

sendere greier jeg ikke få temp på prosessoren under 70 grader...:( uten overklokking....:(

Lenke til kommentar

Nå nettopp hadde jeg lan. Da klikka maskina til en av de så han lånte min gamle( celly 633@713 vodoo5 5500 osv.) men satte inn sitt 3dkort... når han var gått satte jeg inn vodooen igjen og fyrte opp, eneste som skjedde var en jævelig piping... tok mag ca 2 uker før jeg så inni kabinettet for å se at størmkabelen ikke var tilkobla vodooen!

Lenke til kommentar

tåpeligste feilen jeg har gjort var å glemme å koble i power til cpu vifta etter å ha mekka litt... cpu'en gikk sakte fra 99 grader å nedover når jeg boota opp igjen etter å ha kobla inn vifta på nytt... må si amd tåler MYE varme :D:D

Lenke til kommentar

skulle mekke nightrider-lys til boksen; etter en dag eller to med lodding og glede skulle jeg koble det på en molex-kabel og ingenting skjedde... Fant ingenting som ikke var etter "oppskrifta", så etter mye gnuing og terging fikk jeg det for meg at jeg "kunne" jo prøve å reversere polene når jeg kobla til (ikke spør hvor jeg fikk det fra).

 

Masse gnister kom det, men det eneste som røk var harddisken og muligens RAID-kontrolleren på HK mitt (har ikke fungert siden) og kanskje noe annet mekk på HK (har vært litt mere ustabilt såvidt jeg skjønner siden den gang). Var surt, men RAID-kontrollen trenger jeg jo forsåvidt ikke (bortsett fra at det går møkksakte å brenne cd'er nå, ettersom alt er cramma på to IDE-kanaler), og disken, den var heldigvis en IBM av den typen som røyk hvis man pusta på den (husker ikke modell) så den klarte jeg å få ny av fra Komplett :)

 

Også har jeg en kompis som presterte å glemme å sette på cpu-kjølern fordi han var så gira på å få igang ny-maskina :)

Lenke til kommentar

Jeg har jo selvfølgelig glemt å sette inn power til HDD eller jumperskifte og slikt. Irriterende når diskene ikke kommer opp i BIOS, men tilsvarende deilig når man oppdager feilen og retter den opp. :D

Huskeregel til meg selv: IKKE lek med den orange lille bryteren bakpå PSU !! :lol:

Lenke til kommentar

Nja, er vel ikke akkurat veldig tåpelig, men rimelig skremmende:

 

 

TG ifjor('02) kommer jeg inn, bærer alt utstyret på plass.. Rigger opp og fikser og ordner alt som det skal være.. Skrur på maskinen og den booter inn i windows.. Setter meg ned og snakker med fyren ved siden av meg om noe datagreier.. Plutselig skrur maskinen seg av.. "Hva faan?" Dum som jeg var skrudde jeg på maskinen igjen.. Maskinen gir ikke signal til skjermen, men den skrur seg på og begynner å lage alarmlyder.. "HVA FAAN" utbryter jeg.. Reiser meg opp og åpner sidedøren..

 

**wooosh**

 

En røyksky står ut fra kabinettet, seriøst helt sort røyk, helt jevlig.. Stiger til værs i vikingskipet.. "å faen" tenker jeg.. Maskinen var uberklokket med voltinnstillinger på 1.85 eller noe, northwood 2.2 @ 2.7 eller no.. Etter at røyken har lagt seg tar jeg en titt inni.. Finner ut hvor røyken kommer fra.. Hadde da en forlenget vifteledning til en 120 mm vifte oppe i kabinettet, kontakten hadde fallt fra hverandre mellom viften og den forlengede ledningen.. Denne ledningen som da var koblet til hovedkortet hadde på en eller annen måte klart å ta fyr, og brenne opp den sattans plastikken rundt kobberet inni ledningen.. Alt som var igjen var en tynn kobberledning!

 

Helt villt, har aldri vært så redd før :)

Lenke til kommentar

kanskje ikke akkuratt ett hardware problem men likevel:

 

Var en tur i byen og bestemte meg for å gå innom pm danielsen (bøker og sånt, hadde pcer der før). jeg gikk som vanlig rett bort til spill hyllene. der stod det en ekspeditør sammen med en kunde forand en pc. Nyskjerrig som jeg var kikket jeg på det de holdt på med. Jo, ekspeditøren holdt på og vise fram det nye windows 98 (ja, det er lenge siden) og når pcen var på vei inn i windows sa han; "dette er det mest stabilet og brukervennlige opperativsystemet til nå", og akkuratt når han hadde fått sagt det fryser pcen totalt og han blir nøtt til og restarte!!!

 

:lol::lol:

 

Typisk windows 98!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...