Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Xenon "look" tåkelyspærer


Anbefalte innlegg

Som tittel sier: Hvor kan jeg få tak i lyspærer (H3-tåkelys), som har tilnærmet farge som xenon? Gjerne parklys og.

Har bi-xenon, og synes dette orginale "gulige" parklyset samt tåkelysene skiller seg negativt ut. Har ikke tenkt å starte noe ettermontering av xenon. Så er det noen som har svar? Gjerne konkrete lyspærer, link evt. hvor en kan få tak i dette. Har prøvd en pakke fra biltema som skulle være "xenon look" men var egentli såvidt hvitere i farge, og er ute etter noe med litt blåskjær, noen som vet? :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det vil heller aldri finnes noen lovlige "xenonlook"-pærer, siden det blir for blått for å kunne godkjennes. Det nærmeste man kommer uten å gå utenom loven er nok Philips Blue Vision Ultra, men de er definitivt ikke blå.

 

Jeg vil selvsagt sterkt fraråde å leke med xenonpærer i tåkelys. Det er en grunn til at det ikke brukes i tåkelys. I tillegg vil jeg også sterkt fraråde å leke med xenonlys akkurat for H3 spesielt. Det er umulig å gjenskape i det hele tatt nærheten de egenskapene en H3-pære har med et xenonrør.

 

For parklys går det an å bruke LED-pærer, men det er ulovlig. Nærmeste man kommer lovlig der er også Philips Blue Vision (for W5W). De er heller ikke blå, men de er mye mindre gul enn en standard.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Det er fordi det blir eksplisitt sagt i ECE regulativ 37 som omhandler alle pærene som bl.a bruker i parklys at pærene skal ha glødetråd, og tilhørende ECE-regulativ for godkjenning av parklys sier at pæra som skal benyttes skal være E-merket etter ECE regulativ 37.

 

Det eksisterer også EU-direktiver som sier akkurat det samme. Det er valgfritt hvilken av dem man følger, men det er vanlig at pærene ikke er e-merket (EU), kun E-merket (ECE), og derfor er ikke EU-direktivene gjeldende.

 

(Btw. jeg har blitt stoppet med LED parklys av politi og fått beskjed om å plukke ut)

Lenke til kommentar

Det er lov når det er montert som "sealed-beam" eller ikke utbyttbare lyskilder. Dvs. at det er ikke pærer som du kan kjøpe på en bensinstasjon, men enten ikke mulig å bytte (integrert og hele lykta må byttes isåfall), eller det selges som moduler som er separat godkjent for den bestemte lykten.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Mercedes ser ut til å ha kommet med noe LED-spredere nå, eller hva er det?

Tenker du på kjørelysene på nye E-klasse? De er nok ikke mer enn LED-kjørelysene som på en nyere A4, for eks., ikke spredere.

 

Til din nye Audi R8 kan du forøvrig bestille alle lykter i LED, koster "bare" EUR 3.590 på de modellene som ikke har det som standard...

Lenke til kommentar
Det vil heller aldri finnes noen lovlige "xenonlook"-pærer, siden det blir for blått for å kunne godkjennes. Det nærmeste man kommer uten å gå utenom loven er nok Philips Blue Vision Ultra, men de er definitivt ikke blå.

 

Finnes Philips Blue Vision Ultra for tåkelys og? Vil ikke ha forskjellig lys på bilen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...