Gå til innhold

Film: Dokumentarfilmpremiere: BCFS (9 måneders langt prosjekt)


Undersøkelse  

27 stemmer

  1. 1. Holder dette høyt nok nivå til å kunne bli vist på tv?

    • Nei, dessverre
      4
    • Kanskje
      6
    • Ja, hvorfor ikke
      17


Anbefalte innlegg

post-29397-1244115007_thumb.jpg

 

Bare helt kort fortalt. Meg og en kamerat etablerte firmaet Bildevisjon, og kjøpte oss kameraet SONY PMW-EX1, reiste til Uganda, filmet i 1 måned, returnerte til Norge, brukte 5 måneder på redigering, vi filmet alt for mye der nede, 50 timer totalt, aldri laget dokumentarfilm før. Så her kommer premieren for forumet.

 

Selv om det er grusomt, og ikke minst, at dette er hjertebarnet mitt, kom likevel med den harde ærlige kritikken. Utdraget av filmen er de første 15 minuttene. Hele dokumentarfilmens lenge er på totalt 59 minutter og 20 sekunder.

 

TRAILER (gammel)

http://vimeo.com/3606964

 

TRAILER (den nye)

http://vimeo.com/5174935

 

God Bless :p

Endret av Arsenal_RULES
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldig spennende tiltak dette her. Fascinerende å se bilder fra en annen kultur og et annet land.

 

Intromonologen syns jeg dere bør kutte ut, eller skrive om. Den har dårlig språk og jeg syns den er litt irrelevant. Videre sier fortelleren at det er en ærlig dokumentar. Så ærlig at dere besøker barnehjemmet for første gang etter at vi ser deres bilder av det i scenene forut? :p

Lenke til kommentar

Dere har lagd dokumentaren som det folk flest forbinder med dokumentarer, nemlig i en såkalt ekspositorisk modus. Dette vil si at en fortellerstemme (voice of God) forteller oss "sannheten" og bildene fungerer som en slags visuell bekreftelse på de argumenter og påstander som fremmes. I tillegg har dere innslag av intervjuer (interaktiv modus). En slik dokumentar vil med andre ord passe fint inn i tradisjonen av TV-dokumentarer, men samtidig er det litt kjedelig og uoriginalt, syns jeg.

 

På starten av filmen dukker det opp flere bilder fra byen som har løs sammenheng, vi ser blant annet en bokser på gata. Dette liker jeg. Det minner om en slags poetisk modus blandet med observasjonell modus (jepp, mye teknisk prat her). Jeg syns dette var den sterkeste delen av filmen, rett og slett fordi det var utrolig fascinerende å se bilder fra en annen kultur og verden. Folk flest liker vel ikke denslags løst sammensatte filmer og vil heller ha en narrativ, en fortelling. Det har dere og blir dermed føyet inn i en grei tradisjon, som sagt.

 

For en forklaring på modus, sjekk ut Bill Nichols' bok Introduction to Documentary.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Okay, jeg så hele den nye (den du lastet opp for 5 dager siden), og må si jeg koste meg hele veien. Kjempekoselig stemning, og varme bilder av ekte mennesker. Hadde så absolutt sett på dette på NRK. :)

 

Forresten, en versjon med undertekster hadde ikke gjort noe, slet litt med å forstå til tider.

 

EDIT: Óg, nå vet jeg ikke hvem som var kommentator men, på en veldig hetrofil måte, så hadde han en veldig koselig stemme.

Endret av Koffeinkanin
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Har dere vurdert å ta kontakt - eller allerede kontaktet - NRK for å høre om de kan være interessert i å vise dokumentaren?

 

Jeg vet ikke hvor strenge NRK er, eller hvordan resten av dokumentaren er, men jeg synes de første 12 minuttene dere viste her var veldig gode - og det hadde ikke forundret meg om dette var noe jeg så på NRK en torsdagskveld.

 

Den som intet våger, intet vinner!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gjest Slettet-oVjeg2q2Tk

Synes litt av filmingen virket litt slurvete, som f.eks at man ser refleksjonene i vinduet da dere filmer den Cola-plakaten, og stativet i bakgrunnen når dere blir fortalt om hvem som får mat først på barnehjemmet.

 

Den første monologen ville jeg også sett litt nærmere på, da den skifter fra fortid til nåtid, og litt annet som har blitt nevnt over her.

 

Men ellers er det veldig bra, og jeg har virkelig trua på at dette blir et vellykket prosjekt!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...