Gå til innhold

Hva skal man med brannmur når man har router?


Anbefalte innlegg

Bare lurer på om jeg har misforstått helt eller, men gjør ikke en brannmur og en router mye av samme jobben når det kommer til å beskytte pcen? hindrer ikke begge hackere i å få tilgang til pcen din, men en router gjør en bedre(?) jobb enn en brannmur?

 

hva er fordelene med en brannmur/router

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er det vel ikke alle routere somm har brannmur da (?)

 

Mange liker også bedre å styre brannmuren fra PC-en/OS-et, og ikke routeren kanskje.

 

 

Selv har jeg Comodo Firewall (brannmur) og en D-Link DIR 615 som jeg ikke er sikker på har brannmur eller ikke (har hvertfall ikke lakt merke tilden)

 

Det jeg tror iallefall :)

Lenke til kommentar

Det stemmer nok at routere og brannmurer kan "gå hverandre litt i næringa", men dette er utelukkende på grunn av at produsentene har valgt å lage produktene på en slik måte at enhetene har funksjonalitet i begge leire.

 

I utgangspunktet er en router på ingen måte en firewall, da den først og fremst brukes til å avgjøre hvor trafikk skal videresendes. Dette gjør den basert på forhåndsdefinerte regler og kikker i utgangspunktet ikke på trafikken den behandler. Kun på avsender og mottaker. (For en noe mer nyansert fremstilling kan du ta en titt her.)

 

En brannmur er derimot en funksjon som "siler" trafikken. Det vil si at den faktisk sammenholder trafikk den mottar mot en liste av regler før den avgjør om den skal la det passere eller ikke. En typisk implementasjon av en brannmur vil være å begrense all trafikk mot et nett på alle porter unntatt f.eks. port 80 (www), da for å beskytte en webserver som står bak brannmuren. Mer avanserte brannmurer kan også sile ut mange typer angrep på pakkenivå og avvise slik trafikk. (Her finner du en lengre og bedre forklaring...)

 

-KJ

Endret av jevel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...