Gå til innhold

[Løst]2011: Ubestilt mobiltjeneste som scammer meg for penger


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kan vi få se den nyeste mailen dere har fått?

Den siste mailen jeg fikk fra forbrukerombudet fikk jeg 03.07 og var som følger:

 

Hei!

 

 

 

Du er en av dem som har klaget til Forbrukerombudet på at du har mottatt meldinger til 25 kr pr stk fra kortnummer 2011 uten å ha bestilt dette.

 

 

 

Vi har nå vært i dialog med det svenske firmaet Netsize som driver kortnummer 2011 og den kroatiske innholdsleverandøren Fahnenberg som angivelig er den som står bak Russ-tjenesten. Fahnenberg hevder at alle som har mottatt meldingene har bestilt disse, og har sendt oss en nærmere redegjørelse for hvordan de hevder at bestilling skal ha skjedd.

 

 

 

Fahnenberg påstår at alle som har fått meldingene har meldt seg på tjenesten etter å ha mottatt en flyer på et arrangement for russ eller sett annonser enten på Facebook, andre nettsamfunn eller nettsteder spesielt beregnet på russ. Annonsene på nettet skal ha hatt en tekst av typen ” RUSS i år? Meld deg på vår mobiltjeneste og få de beste tilbud om studieplass og bosted i utlandet. Trykk her for mere informasjon. (Tjenesten koster kr 25 per sms)”. Annonsene og flyeren har vist til tre forskjellige nettsteder hvor man blir bedt om å fylle inn mobilnummer for å motta en kode på telefonen som man så taster inn på nettsiden for å melde seg på. De tre nettstedene Fahneberg har vist til er:

 

http://www.russekonserten.com/

 

 

 

http://www.16maikampen.net/

 

 

 

http://www.norsms.com/russ - denne siden er offline i øyeblikket

 

 

 

Spørsmålet vårt til deg er om du kan huske å ha gjort en bestilling av SMS-tjenesten slik Fahnenberg hevder? Det er fint om du kan svare på dette så fort som mulig slik at vi kan komme til en konklusjon i saken.

 

 

 

Svar kan sendes på e-post til undertegnede ([email protected])

 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

for Forbrukerombudet

 

 

 

----------

 

seksjonssjef

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 9 måneder senere...

Skal også sette igang med en teletorgtjeneste som tar hundre kroner for avmelding, så sende den til noen tusen tilfeldige som aldri har bestilt noe.

 

Ulovlig, sier du? Såvidt jeg vet har ingen blitt straffedømt her i landet etter at forbrukerrådet har avdekket svindel med betalingstjenester.

Det begynner å bli noen tilfeller nå.

 

Eneste måten å ta dem på er å gjøre distributørene til medskyldige, og gi dem hele erstatningsansvaret. Alle vet at man ikke får krevd inn en dritt fra kroatene som driver selve serveren som registrerer innbetalingene eller whatever.

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar

+1 Lilac!

 

Se på kreditkjøpsloven! Der kan man stille de samme krav ovenfor kredityter som man kan stille ovenfor selger. Dette ville fått en slutt på useriøse leverandører som opererer fra utlandet og teleselskapene måtte tatt disse tapene på egen kappe. Da hadde nok praksisen endret seg rimelig kjapt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...