Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Forsmådde og bitre menn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det du sier der, går vel begge veier.

Dere jenter velger 'badboys' framfor snille litt tilbaketrukket gutter. Det går vel for det samme som bitre menn vs badboys og som alle vet så funker ikke det badboys opplegget i all evighet.

 

Selvsagt går det begge veier. Alt går begge veier når det er snakk om kommunikasjonen og forholdet mellom kvinner og menn, og jada, det er bitre kvinnfolk også. ;)

 

Ellers er det som mari-jenta sier, at det er lettest å tiltrekkes av den som er best til å markedsføre seg selv. Det er helt naturlig, det. Men akkurat som sårede jenter som gråter etter at bad boy-kjæresten har vært utro ikke kan klandre andre enn seg selv for å ha gått i fella, bør også mennene se litt på hva de egentlig tiltrekkes av. Det er ikke rettferdig å hate alle kvinner, bare fordi man har vært innom et par mindre gode, men gud så heite, damer.

Lenke til kommentar

you go girl!! tell those guys =P

 

 

 

jeg støtter det theMartine sier, og alt hun har å si :!:

 

 

 

kjempe jente... :roll:

 

 

 

 

 

 

å bare for å bidra.. jeg skriver og under på at det ER alt for mange bittre menn.. som bare har gått inn for at alle jenter eg noe jævla dritt som di bare kan skyve rundt på såm di vil..

 

å ta en titt ute på siden over trådene, på alt utroskap å jævelskap dere sender oss gjennom.. damn..

 

 

jeg hadde 3 år med en slik fyr.. han hadde hatt en stykkt breakup med jenta før meg.. i 3 år gikk det ut over meg.. mener han nå som jeg har kommet meg vekk.. sjulder at på hu å at han hadde sverga hat mot alt av kvinnfolk

 

 

 

 

 

men så må det siest: dere er driit herlige.. det er en grunn til vi bruker så mye tid å kjærlighet på dere.. jeg elsker min nåværende mann :love: dere kan altids være drittsekker.. det kan vi og.. men alt i alt så elsker vi hverdandre, å det er det som betyr noe :blush:

Lenke til kommentar

Mange jenter mener de skal "redde" eller "forandre" badboyene til noe bedre, og blir sammen med dem pga det. De skal liksom være "den ene" som forandrer atferden hans til en kjempesnill (og dødskjekk) kar. Selv om de blir grisebanket annenhver dag, tilgir de mannen med en gang han griner og trygler litt og sier han ikke mente det.

Det er grunnnen til at drapsmenn og andre innsatte som har vært i media får masse frierbrev.

 

Hadde en sånn dame på jobb for noen år siden. Verdens vakreste jente, har aldri sett ei så pen og "perfekt" dame før.

Men hun hadde en kjæreste som bare var total drittsekk som kjefta på henne for alle mulige bittesmå ting, så hun ofte grein på jobb fordi han hadde sagt ditt og datt og truet henne med ditt eller datt, men hun elsket ham sååååååå mye og hadde aldri slått henne. Dama var blond men på ingen måter dum, men hun ville ikke høre på venninnene som mente hun burde dumpe fyren. "Hva skal han gjøre daaaaa når han ikke har meg til å passe på han?"

 

En gang kom hun hysterisk gråtende inn på jobb og forsvant inn i et avlukke med ei venninne, da hadde denne fyren dumpet henne via SMS der han sa han hadde holdt på med ei anna dame i flere mnd. Og hun var helt fra seg og kunne ikke snakke normalt engang..

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Nå er det ingen hemmelighet at det formelig flommer over av bitre menn her i verden, og en del av dem ser jeg nå og da innom forumet, også. Nå skal jeg ikke sette spørsmålstegn ved deres erfaringer, men heller rette et spørrende blikk mot hva slags perspektiv og selvinnsikt disse karene egentlig har.

 

Et synspunkt som stadig gjentar seg, er at det er kvinner som styrer alt som har med sjekking og forhold å gjøre. Kvinner som er manipulative, kravstore, og som sier én ting, men mener noe helt annet. Kvinner som har mannfolk ikke bare rundt lillefingeren, men en mann rundt alle ti fingre. Kvinner som alltid har en hale av interesserte beilere på slep, og som kontrollerer dem ved det minste lille vink.

 

Joda, de finnes nok, disse. Men det dere bitre, bitre menn må forstå, er at dette er virkelig ikke representativt for resten av landets kvinnelige befolkning. Dere burde vite like godt som meg, at det faktisk lever en god andel jenter i dette landet, som har helt andre verdier og helt annen oppførsel enn disse skrekkeksemplene alle forsmådde menn kommer drassende med når de skal framheve et poeng.

 

Jeg aner ikke hvor dere finner disse vanskelige damene, eller hvorfor dere velger å legge inn aksjer på akkurat dem, men det er tydelig at noe ved dem som tiltrekker dere. Det er nemlig ikke kjempevanskelig å finne en ålreit jente, men et sted på veien blir disse ofte oversett. Akkurat som bitre menn føler seg oversett av de mest tiltrekkende damene.

 

Og når det er sagt, så skal dere vite at bitre menn, skaper bitre kvinner. Å vite at man ikke har noe til felles med disse grusomme kvinnene man stadig hører snakk om, men likevel bli oversett og ignorert av menn som har gitt opp håpet fordi det ikke finnes noen bra damer likevel, er en god oppskrift på hvordan en bitter kvinne og håpløs blir til.

 

Dumpet av typen? :roll:

 

Edit: I tilfelle du lurer så har du svart ditt eget spørsmål. Disse bitre mennene du prater om, er et mindretall. Har modifisert dine egne ord for å enklest muligt forklare det med teskje.

 

Du burde vite like godt som meg, at det faktisk lever en god andel menn i dette landet, som har helt andre verdier og helt annen oppførsel enn disse skrekkeksemplene alle forsmådde kvinner kommer drassende med når de skal framheve et poeng.

 

Lykke til i livet du trenger det! :)

Endret av Professional
Lenke til kommentar
Gjest hvanå..

Vel, når en er i 30 årene og aldri har hatt kjæreste så blir man sliten og oppgitt av å slite. Går jo i dass samme hva jeg gjør, tilogmed vis jeg ikke gjør noe.. Og disse PUA greiene har jeg, som NikkaYoichi ikke noe sans for.

Jeg går ikke på byen for å finne meg ei dame da jeg ikke liker å gå på byen rett og slett.

 

Kanskje det er like greit å holde seg unna kvinnfolk da det har lett for å bli styr og drama, men på en annen side så kunne det ha vært kos med kvinnelig selskap.

De jentene jeg kjenner sier at jeg er smart,snill,koslig og kan masse og jeg vet at jeg ikke er stygg å se på.

 

Nå har jeg fått det rådet at jeg skal begynne å gå til psykolog fordi at jeg trenger å få ryddet opp i enkelte tanker og tankebaner jeg har rundt det motsatte kjønn. Jeg har tenkt å følge det rådet, men ikke bare pga at jeg sliter med damer.. Det er også andre ting jeg vil har ryddet litt opp i.

 

Jeg har også det inntrykket at mange jenter ikke makter å forstå den situasjon jeg befinner meg i, for disse er da empati ett fremmedord.

Det virker som om det ikke er noe å vinne på å behandle jenter riktig ( da som mennesker og ikke dritt ), Jeg har "dessverre" empati og forstålese for andre personers syn på ting.

Lenke til kommentar

gjest,

 

vel, ingen som sier at du MÅ gå på by'n. Jenter kan du treffe overalt. Dessuten blir det mer "spesielt" hvis dere treffes på dagtid.

 

Hvis du ikke har sansen for PU, ta kontakt med en kompis eller bekjent som HAR draget. Se hva han gjør og prøv å implementere en del av de tingene.

 

Sjekking er ikke så vanskelig som enkelte gjør det til. Mye er allerede gjort når du manner deg opp og tør å ta steget med å gå bort til jentene. Seff, det kan hende du blir avvist, men who cares? Da prøver du lykken hos neste jente. Den som ikke gir opp og står på får til slutt det han søker.

Lenke til kommentar
Gjest hvanå..
gjest,

 

vel, ingen som sier at du MÅ gå på by'n. Jenter kan du treffe overalt. Dessuten blir det mer "spesielt" hvis dere treffes på dagtid.

 

Hvis du ikke har sansen for PU, ta kontakt med en kompis eller bekjent som HAR draget. Se hva han gjør og prøv å implementere en del av de tingene.

 

Sjekking er ikke så vanskelig som enkelte gjør det til. Mye er allerede gjort når du manner deg opp og tør å ta steget med å gå bort til jentene. Seff, det kan hende du blir avvist, men who cares? Da prøver du lykken hos neste jente. Den som ikke gir opp og står på får til slutt det han søker.

 

Det er ikke det at jeg ikke tør å snakke med jenter som er problemet..

selv om jeg har snev av sosial angst.

Lenke til kommentar

Disse postene forekommer overalt med alle mulige emner i alle mulige forum. Det som skjer er at OP'en lager en post hvor han/hun klager over at en menneskegruppe har et overfladisk syn på en annen ting/menneskegruppe. Det som er til å le av er at slike ting fungerer alltid begge veier.

 

Jeg oppfordrer TheMartine til å tenke over ting. Ok, det er ikke alle kvinner som er manipulerende, alle ender er fugler, men alle fugler er ikke ender. Det som da er litt fint er at du omtaler menn på dette forumet som bitre. Du vet godt at det er mange menn på dette forumet som ikke er sånn, akkurat på samme måte som vi menn vet at mange kvinner ikke er manipulerende.

 

Det blir alltid sagt at "ikke alle er sånn". Problemet er at fortsatt er folk som er sånn, og det er de som får mest publisitet, fordi negative ting er vanligvis mer interessant for mennesker generelt, igjen fordi positive ting er som de burde være og ikke er noe å bry seg om.

Lenke til kommentar

Jeg har skrevet noe lignende før, men jeg antar at en god ting aldri kan gjentas for ofte...

 

For å starte med førsteinnlegget her så er en hver kvinne de møter "vanskelig" for mange av disse bitre mennene.

 

Hvorfor?

Fordi disse vanskelige kvinnene for det meste eksisterer inni hodet deres. De kan møte ei kjempejente, men på grunn av dårlige erfaringer forvrenges oppfattelsen deres av forventningene de har. Når de så driver henne vekk eller hun gjør noe som svarer til forventningene deres har de "beviset" de trenger for å kunne klappe seg på ryggen og skrike til alle som gidder høre på at de hadde rett hele tiden.

 

Det er flere årsaker til dette, men erfaringsmessig kan de hovedsakelig deles inn i to grupper - samfunns- og miljømessig påvirkning, og psykologiske mekanismer.

 

Samfunnets og miljøets bidrag er først og fremst det jeg kaller "snill gutt"-syndromet.

Vi mannfolk blir nærmest tvangsfôret med at man skal være snill mot jenter allerede fra barnehagestadiet, en tilnærmelse som absolutt ikke er feil.

Den har imidlertid sine mangler, da mange menn ser ut til å tolke det som at de skal være snille for en hver pris og forgude kvinnen 24 timer i døgnet, året rundt. Det vil i de fleste tilfeller lede til katastrofe. Man unngår også å nevne at "snill" bare er en del av bildet, og at "jeg vil ha en snill mann" i praksis kan tolkes som "jeg vil ha en mann som er sosial, selvsikker, har baller nok til å stå for egne meninger, kan lede meg, er et hår dominant, litt uforutsigbar og eventyrlysten, er positiv og morsom, ikke tar livet altfor blodseriøst og kan få meg til å føle."

Hvis man dytter på litt finnes det enkelte modige sjeler som innrømmer at kun snill er møkk kjedelig og at de vil ha en med ryggrad og baller, men den generelle trenden ser ut til å være at dette burde være så opplagt at vi gutta får lukte lunta på egen hånd. I mellomtiden går vi rundt og tror at "snill" er det eneste som trengs for at drømmedama skal ramle ned på dørstokken vår.

 

Samfunnet, iallfall her på bjerget, slår oss også i skallen med at vi ikke skal være noe. Vi skal være middels og hoppe i takt, samtidig som vi blir oversvømmet av snedig reklame som sier "hvis du ikke har dette så er du ikke kul". Hvis du tenker etter, når så du sist en småfeit fyr med colabunn-briller og vikende hårfeste bli fremstilt som kul og vellykket?

Jeg vil driste meg til å påstå at dette planter et frø som kan blomstre opp til usikkerhet og få en til å stille spørsmål ved om man er kul nok, noe som generelt ikke er noe særlig gangbar valuta på sjekkemarkedet.

 

Så til den morsomme biten, nemlig psykologiske mekanismer.

Det første som spenner bein er antagelig ego. Ego er pissredd for å bli gjort til skamme, og det er det som gir den stikkende følelsen når man blir avvist. Siden vi mennesker har en stygg tendens til å prøve hardere og oftere når det er noe som ikke fungerer så legger disse fremtidige bitre menn seg ekstra i selen for å være enda mer snille og oppofrende, noe som fører til kjedelig-o-rama og avslag.

Mange mannfolk lider også av mangelmentalitet, dvs de ser på kjærlighet, sex og aksept fra damer som noe supersjeldent som man må holde på til krampa tar en. Dette ender gjerne i en selvforsterkende spiral som sammen med "snill gutt"-syndromet åker lukt til helvete. Mangelmentalitet -> desperasjon -> avslag -> prøve "snill gutt"-metoden hardere -> flere avslag -> mer mangelmentalitet -> mer desperasjon. Un so weiter...

 

De turer så på full fart mot felle nummer to, nemlig at de tar avslag som et angrep på personlighet og karakter og antar at de er verdiløse tapere fordi den samfunnsvedtatte formelen ikke funket. Dette fører gjerne til den eneste logiske løsningen de kan se, nemlig at de ikke var snille nok. Så, de anstrenger seg i tredje potens for å vise hvor snille og herlige de er og ender opp med noen nye bestevenninner og "la oss bare være venner"-talen.

 

Ka farsken? Dette stemmer jo ikke med det samfunnet sier, og siden det er bred enighet om at "snill gutt" er veien å gå så må det jo være rett.

Her kommer vidunderlig flokkdyr-visdom inn, da vi har lett for å tillegge påstander vi får fra de vi oppfatter som autoriteter (foreldre, venninner, lærere, whatever) mer vekt enn påstander fra mer tilfeldige kilder. Vår mann trekker derfor neste "logiske" konklusjon, nemlig at damer er dobbeltmoralistiske lystløgnere. Siden han stadig ser at damer tilsynelatende sier en ting og gjør noe annet, at venninner påstår han er et kupp når de tydeligvis ikke vil ta i ham med ildtang engang og at de gråter når Trond pulte dem og stakk enda en blind mann kunne se at Trond er en kuk så gjør han dette til sannhet.

 

Igjen kommer vår vidunderlige hjerne til "unnsetning", og det skjer som regel to ting som bidrar til stigende bitterhet. Det første er generalisering, da vi har en tendens til ta negative opplevelser med enkeltpersoner fra en gitt gruppe, i dette tilfellet kvinner, og gjøre det til et karaktertrekk for hele gruppen. Med andre ord, siden mr To-be Bitter opplever et fåtall kvinner som dobbeltmoralistiske og løgnaktige så "må" dette gjelde for alle kvinner i hele verden.

Det andre er at vi har for vane å tolke opplevelser på en måte som er i tråd med tidligere erfaringer, og avvise eller forvrenge ting som ikke passer inn.

Siden mr. Bitter er overbevist om at kvinner juger over en lav sko og mangler all form for fornuft når det gjelder partnervalg så "ser" han bare ting som bekrefter dette. Han kan f eks glatt fryse ut ei jente som er oppriktig interessert fordi han forventer at hun skal juge, bedra og manipulere ham av hjertens lyst, og så ta det som bevis på at han hadde rett hele tiden når hun etter hvert går lei av kuldebehandlingen og finner et lettere bytte.

 

Dette leder meg inn på neste beinkrok, nemlig mentale "blinde flekker". Eller skylapper om du vil.

Vi har disse av diverse årsaker, men det jeg vil dra fram her er at de kan hindre en i å se hvordan ens egen oppførsel påvirker interaksjonen med damer.

For å ta et eksempel fra mitt eget liv - jeg ble en gang sjekket opp etter alle kunstens regler på videregående, men siden jeg allerede hadde gått på et par smeller var jeg godt inne i "alle jenter er dobbeltmoralske løgnhalser"-fasen og frøs henne fullstendig ut. Jeg ga henne absolutt null reaksjon og ignorerte henne etter beste evne, og når hun etter et par uker i den mentale fryser'n ga opp og fant seg en millitutt som var mer åpen for flørting klatrer jeg opp på min høye hest og fortalte alle som gadd høre på at hun bare hadde lekt med meg og at jeg hadde avslørt dragen for det beistet hun var. At jeg oppførte meg som en komplett idiot og ikke ga henne en snøballs sjanse i helvete var derimot noe som aldri ble nevnt. Jeg hadde da ikke gjort en flue fortred...

 

La oss stokke disse kortene litt og se hva vi får.

Vi har en mann som har fått nok tyn på sjekkemarkedet til å begynne å generalisere. Han tillegger alle verdens kvinner de samme egenskapene han selv har opplevd, han gjør dette til en etablert sannhet i sin verden og han begynner, gjerne ubevisst, å forvente at damene han møter skal oppføre seg på samme måte som damene han har møtt før. Han opplever også stadige konflikter mellom det som blir sagt og det som skjer, noe som er med på å forsterke dette verdensbildet.

 

I mangel på en bedre beskrivelse, han tror så hardt at damer er løgnere og dobbeltmoralister at han gjør seg selv til en autoritet. Igjen kommer flokkdyrbakgrunnen vår til syne igjen, og gjør at han trekker damer inn i sin verden og trøkker sine egne forventninger inn i skallen hennes. Dette kommer vanligvis bevisst til uttrykk som "dårlige vibber", og damene reagerer vanligvis med å holde seg unna eller, igjen ubevisst, forsøke å leve opp til rollen som mr. Bitter tillegger dem. Han smitter henne også med følelsene han har og kan i ytterste konsekvens påvirke henne til å ville være en kuk mot ham, noe som i tilfelle bare vil tjene til å gi ham enda flere bevis for at verdensbildet hans er riktig.

 

Mr. Bitter kan heller ikke se, langt mindre innrømme, at det kan være han som er årsaken, og han har gjerne et knippe unnskyldninger og forklaringer på hvorfor det er sånn på lager for alle som måtte komme rekende og forsøke å tippe ham ut av hans vidunderlige lille egenproduserte helvete.

Vanens makt i praksis, samt at han mest sannsynlig får en dæsj skyldig glede og maktfølelse ut av å ikle seg offerrollen og er så pissredd for å miste fotfestet i den verden han har bygd opp at han tviholder på den for nær sagt en hver pris.

 

Resultatet er, som man kan se, fullstendig kollisjon.

 

Bottom line - de som kun opplever kravstore, manipulerende, irrasjonelle og grusomme kvinner har med STOR sannsynlighet skapt de selv, gjennom egen frykt, egne holdninger, forventninger og følelser. Samt skylapper på størrelse med Oslofjorden.

Endret av Raven_Heart
Lenke til kommentar

Raven_Heart: Artig refleksjon. Men den passer nok ikke alle. Og den passer like godt (og like lite) på jenter.

 

I motsetning til trådstarter så har min krets alltid bestått av mange flere jenter enn gutter. Og her er det ikke guttene som klager. Er heller ikke de som syter. Her er det jentene som hovedsaklig er bittre, sinte, formsmådde. Også i jobbsammenheng hvor jeg på sidelinjene hører på folk snakke om det motsatte kjønn så er det jenter som klager mest. Ikke gutter. Så det med bitterhet og sånt er nok jevnt fordelt hos begge kjønn! :-p

 

All denne bitterheten osv uansett kjønn. Folk gjør mer ut av noe enn det det er. Folk gjør ting vanskeligere enn det det er. Folk har FORVENTNINGER som ikke helt kan måle seg med realitet man har forran trynet. Når disse så knuses gjentakende ganger kan man lett begynne å dra alle over en kam. For tidligere erfaringer blir veldig lagt til grunne for nye. Noen innser at det er ett lys på andre siden, mens andre gir opp og forblir bittre. Ensomhet, eksludert, og lite aksept fører glatt til bitterhet.

 

Vi følger moter og trender også vettu. Enten vi liker det eller ei. Bare det med kjærlighetsidealet i dag er jo en trend for seg selv. Man skal være SÅÅÅÅÅÅ utrolig lykkelig og man skal gjerne ha en SÅÅÅÅ utrolig perfekt partner. Og så er det alle de som skal fortelle deg hvordan partneren helst skal være. Eller hvordan alle andre synes at en partner skal være uansett hvor representativt det er. Til og med veninnene dine og kompissene dine skal være med å bestemme om partneren er bra nok eller ikke. Hvorfor heller ikke bruke tiden til hjelp og bli kjent med hverandre?

 

Sex kan man få overralt. En klem viss en trenger det, så er det alltids ei veninne på lur.

 

Men en av kanskje de store grunnen til at folk blir bittre. Er det presset mange av dere legger på folk. Til og med jeg blir førsøkt presset nå som jeg nærmer meg 30åra (nå 27). Her sitter jeg dønn aleien på en lørdagskveld å koser meg forran pc'en. Så ringer veninnen min å kaller meg sosial taper fordi jeg gjør det i stedet for å gå ut å finne meg dame. Jeg bgynner jo å bli GAMMEL og BURDE jo snart tenke på å finne noen å etablere meg med. Noen av arbeidskollegaene tror jeg er homo fordi de aldri har sett meg med dame. En annen kompis av meg sier at jeg må snart få meg dame fordi jeg er jo flott kar. Noe som ei lesbisk veninne av meg også sier, hvor jeg da tenker hvilken del av din lesbiske legning er det som tiltrekkes av meg. Slapp av sier nå jeg. Er det meningen så er det meningen. Skjer det ikke så var det vel ikke meningen da. Men da må man heller ikke låse seg inn på ett rom heller da.

Lenke til kommentar
Dumpet av typen? :roll:

 

Edit: I tilfelle du lurer så har du svart ditt eget spørsmål. Disse bitre mennene du prater om, er et mindretall. Har modifisert dine egne ord for å enklest muligt forklare det med teskje.

 

Du burde vite like godt som meg, at det faktisk lever en god andel menn i dette landet, som har helt andre verdier og helt annen oppførsel enn disse skrekkeksemplene alle forsmådde kvinner kommer drassende med når de skal framheve et poeng.

 

Lykke til i livet du trenger det! :)

 

Dumpet? Forsmådd? Neida, langt ifra. Jeg har stort sett gode forhold til mannfolk, jeg. Har langt flere gode guttevenner enn jentevenner, og har sjelden hatt noe problem med dem.

 

Men du skjønner vel at jeg ikke mener at disse mennene dominerer verden? Ja, de er mange, men de er på ingen måte i flertall. Nå er det en stund siden jeg laget denne tråden, og den var en direkte reaksjon på en stemning som lå over samlivsdelen av forumet på den tiden. Jeg er fortsatt enig med meg selv, altså, men da forstår du kanskje litt mer av bakgrunnen.

 

Takk, og lykke til selv. :wee:

Lenke til kommentar
Trur aldri jeg har sitt så mye synsing og generalisering i et innlegg (hvis en ikke teller med OS flamewars) før Rave_Heart. Trur du virkelig at alle kan bli tatt over en kam?

 

Nei, selvsagt ikke.

 

Jeg tok meg den frihet å piske alt sammen under ett, men mange av trekkene jeg listet opp er gjengangere hos menn(esker) som føler seg bitre og forsmådde.

Dessuten, psykologisk sett er vi for det meste vanedyr og reagerer forholdsvis likt i gitte situasjoner. Hvis du ikke tror meg, tell etter hvor mange fullstendig nye og originale tanker du har hatt i dag. Evt den siste uka.

Lenke til kommentar

Et innlegg gikk utelukkende på en bruker som person, og er slettet. Vi har åpnet for gjesteposting fordi folk skal få lov å være anonyme. Folk som poster her skal forsvare sine meninger, ikke sin person, med mindre de gjøre personen til sak, og da bare unntakvis. Her deles ikke ut plusspoeng for å spekulere i en brukers sosiale status, uanset hvor relevant man måtte føle at det er for problemstillingen. Og ja, det åpner for at folk ikke er helt ærlige om sine problemer, men det slår i grunnen bare tilbake på dem selv, da de ikke vil få de rette svarene uten det rette spørsmålet...

 

Reaksjoner tas på PM, ikke i tråden.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...