Gå til innhold

SSD disker og tapt data, vil det være like lett å få tilbake data å disse?


Anbefalte innlegg

Om etterforking krever at ibas tar en kikk på en hardisk som er blitt ødelagt der det fattes mistanke om noe krimminelt, så klarer de å få det tilbake.

Hva med SSD disker, blir dette like enkelt?

Om du flasher disken på nytt, er det umulig å gjenopprette disken da?

Vanlig formatering blir vel som vanlige hardisker ville jeg tro?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Like enkelt og like vanskelig. Teoretisk sett så er det bare å pløye gjennom med elektronmikroskop, evt. stm eller andre teknikker for å scanne molekylstruktur og ladning- og lese byte for byte. I praksis, så lenge disken har blir overskrevet minst en gang med pseudorandom data er det helt umulig å jobbe seg gjennom en normal disk, uavhengig om det er en tradisjonell harddisk eller en ssd.

 

Selv ikke ibas utfører mirakler. Med nok tid kan man hente ut mye, men det er i praksis helt umulig å på en rimelig måte (uten at det koster millioner og tar årevis)

Lenke til kommentar

Det finnes egne gjenoppretningsverktøy for SSD. Det var en artikkel om det i høst på en amerikansk side husker jeg. Det vil ikke kunne gjenopprette overskrevne data, men om kontrolleren går i stykker eller selve SSD-enheten blir fysisk knust (overkjørt laptop ol.) så kunne de hente ut data. Om IBAS har slikt gjenoppretningsverktøy for SSD vet jeg ikke, prøv å send de en mail, de er flinke til å svare.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...