Gå til innhold

Kongo konflikten - hvem er "good guys"?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har lest litt på Kongo-konflikten men kan ikke se noe stor forskjell på hvem som er good guys og hvem som er de slemme, eller er alle like jævla dumme? Hutuene ledet folkemordet i Rwanda men er originalt de som ble undertrykt mens tutsier ofte før var overklassen. Mobutu var tutsi og banyamulengene er det samme som hutuer. Nkunda er tutsi men bygger til revolusjon og tenker mer på folket enn tidligere ledere.

 

Har jeg forstått noe feil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første alle bør lære seg om historietolkning, både når det gjelder nyere og eldre konflikter, er at det aldri er noen good guys og noen bad guys.

 

Man kan si at kvinner og barn og sivile som aldri har vært fiendtlige mot andre er good guys, men de finner du alltid på begge sider.

 

Spør heller om hva problemet er, ikke hvem du skal støtte.

Lenke til kommentar

Man kan ikke forenkle ting på den måten.

 

Mange sitter gjerne igjen med et inntrykk av at serbere er skurkene etter den jugoslaviske borgerkrigen. Sannheten er at det var mange serbiske skurker. Og det var mange bosniske skurker, og mange kroatiske skurker.

 

Det har ikke noe formål å bruke tid og tankevirksomhet på å avgjøre hvem som er og ikke er verst, det viktige er å se på bakgrunnen for en konflikt, og hva som kan gjøres for å stoppe den.

Lenke til kommentar

Alle meiner vel at motparten er moralsk svakest. Ingen trur dei sjølv er "onde" og motparten er som regel "ond".

 

Tyskerene meinte alltid at dei handla rett, England og USA bombet sivile, Russland voldtok halve østeuropa. Så å sei at det finst nokon good guys i ein krig er subjektivt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...