Gå til innhold

Test: Fire universalkontroller


Anbefalte innlegg

Finnes det ikke noen side eller noen liste over alle enheter Logitech-kontrollerene støtter? Er utrolig redd for å kjøpe noe som ikke funker.

 

Hvis noen har tilgang til slike lister, eller disse komponenetene, si ifra:

Yamaha RX-v1500

Panasonic TH42PZ8E

 

edit:

fant liste her:

http://myremotesetup.com/EasyZapper/New/Ma...th=ProcSpice%2F

 

edit:

noen som har erfaring med denna:

http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=53245901

Endret av jale
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei.

 

Jeg har også en Harmony One, er stort sett fornøyd bortsett fra et par ting. Har en knapp for "Se på tv" og denne skal bare slå på tv og parabolen, men nesten hver gang så er det bare tvn som slår seg på. Også må jeg bruke hjelp for og få på parabolen. Og der kan det hende at jeg må svare både 3, 4 og 5 ganger nei på at parabolen ikke er slått på. Har en Dreambox. Dette er irriterende, spesielt for kona. Den andre tingen er at når jeg styrer parabolen så er knappene så trege. Må holde knappen inne et lite øyeblikk for at det skal skje noe. Også irriterende. Er det noen som har samme erfaring og eventuelt noen tips?

 

aanseth

 

 

Dette er det en oppskrift for å bedre på veit jeg. Hadde samme problemet med RiksTV-boksen min, men i programmet til Logitech er det et menyvalg for å utbedre sånt som det. Husker ikke alternativene i farta, den justerer hvertfall signalet ift "følsomheten" på mottakeren. Hjalp veldig hos meg, hadde også problemer med at den ikke registrerte alle trykkene mine ift volum og kanalbytte og alle problemene forsvant.

 

Kan slenge opp en oppskrift i kveld om ingen andre gjør det før meg, må komme meg hjem fra jobb.

 

PS: Da ligger det forøvrig en Harmony 1100 og venter på meg hjemme.. :D

 

Takk for det. Venter i spenning på oppskriften. Hadde vært veldig greit og bli kvitt disse irritasjonsmomentene. :)

 

aanseth

 

Når du går inn i programvaren til logitech velger du komponenter, "feilsøking" på komponenten du har problem med og så velger du "XXX reagerer for mye på kommandoer, eller reagerer bare iblant.". Øk verdien et hakk av gangen og prøv igjen til du blir fornøyd. Det gjorde susen for meg! :)

Hei igjen. Har nå testet og dette hjalp. Er ikke helt fornøyd ennå, men må bare juster litt til. Tusen takk for hjelpen. :)

Lenke til kommentar

Så forresten at de hadde en Harmony 515 på Europris i går, prisen var på firehundreognoe. Ikke i salg på så mange norske nettbutikker, 383,- på multicom. Den skal kontrollere færre enheter enn 525, 5 tror jeg. Ser også billigere ut. Så ser ingen grunn til å anbefale den, men det kan være greit å nevne den også.

Lenke til kommentar

Utrulig forvirrende produktnavngivning logitech har på fjernkontrollene sine.

785 er bedre enn One, One er dyrere.. 785 er bedre enn 885, helt ulogisk. Men 895, noen som har prøvd den? den er vel ratt bedre enn 785 den da? Den koster hvertfall 2300kr og 785 koster 800kr hmm.. Leste noen av dere mente 885 var dårligere enn 785 men er det noen her som har prøvd Harmony 895?

 

Slik det ser ut nå virker det som 785 er den man bør gå for, hvis da ikke 895 er en helt ny versjon som er bedre?

Lenke til kommentar

Diskusjonen her på hvilken som er "best" er en subjektiv diskusjon. Av de fjernkontrollene eg har prøvd er One den "beste". Men det er ikke den mest avanserte.

 

Harmony 885 og 895 er de mest avanserte fjernkontrollene og støtter RF. På 885 må man kjøpe tilleggsutstyret mens dette følger med på 895. Harmony 895 har i tillegg innebygget støtte for Z-wave smarthus styring. Harmony One er den nyeste(bortsett fra Harmony 1100) men støtter ikke Z-wave eller RF overføring. Derfor er denne billigere enn 885 og 895. Harmony 1000 og 1100 er igjen ikke like avanserte som 895. Disse to er stort sett lik One bortsett fra utforming, skjermstørrelse og at Harmony 1000 og 1100 støtter RF.

 

Harmony 525 og 555 er stort sett like og er "billig" variantene. I forhold til de andre fjernkontrollene så er disse to rimelige ikke oppladbare, har ikke fargeskjerm og har ikke berøringsskjerm(i forhold til One). Harmony 785 er veldig lik 525 og 555, men har fargeskjerm og er oppladbar(tre funksjoner/forbedringer som ikke gjør den spesielt mye dyrere).

 

I tillegg så er det mindre forskjeller som støtte for egne ikoner osv. Alle fjernkontrollene kan erstatte like mange fjernkontroller og har akkurat samme programvare for konfigurasjon. Og alle programmeres via USB kabel.

 

Så man kan oppsummere det slik:

 

Harmony 525

- ikke oppladbar

- ikke fargeskjerm

- ikke berøringsskjerm

- ikke støtte for RF

- ikke støtte for Z-wave

 

Harmony 555

- ikke oppladbar

- ikke fargeskjerm

- ikke berøringsskjerm

- ikke støtte for RF

- ikke støtte for Z-wave

 

Harmony 785

- oppladbar

- fargeskjerm

- ikke berøringsskjerm

- ikke støtte for RF

- ikke støtte for Z-wave

 

Harmony One

- oppladbar

- fargeskjerm

- berøringsskjerm

- ikke støtte for RF

- ikke støtte for Z-wave

 

Harmony 885

- oppladbar

- fargeskjerm

- ikke berøringsskjerm

- støtte for RF

- ikke støtte for Z-wave

 

Harmony 895

- oppladbar

- fargeskjerm

- ikke berøringsskjerm

- støtte for RF

- støtte for Z-wave

 

Harmony 1000

- oppladbar

- fargeskjerm

- berøringsskjerm

- støtte for RF

- ikke støtte for Z-wave

 

Harmony 1100

- oppladbar

- fargeskjerm

- berøringsskjerm

- støtte for RF

- ikke støtte for Z-wave

Lenke til kommentar

Det er flere ting som skiller disse modellene. For meg er det viktig hvilke knapper som finnes på en knappefjøl.

 

Harmony 515

- Har fire fargeknapper.

- Fire meny-items.

 

Harmony 525

- Har fire fargeknapper.

- Fire meny-items.

 

Harmony 555

- Har fire fargeknapper

- Fire meny-items.

- to(?) knapper mer enn 525; en for lyd og en for bilde.

 

Harmony 785

- Har fire fargeknapper.

- Seks meny-items.

- Har et ekstra sett opp/ned taster i forhold til 525.

- glow-knapp fjernet(?).

 

Harmony One

- Mangler fargeknapper.

- Tre brede eller seks mindre meny-items.

- Devices-knapp borte (flyttet til touchscreen).

 

Etc...

 

Også de billigere seriene kan legge funksjonalitet opp til displayet, men det ER og FORBLIR enklere/raskere med fysiske knapper. Det er bare to knapper mer på 555 i forhold til 525, men det er likevel grunn nok til at jeg vurderer en slik oppgradering. Når så Harmony One har 6(?) færre funksjonstaster i forhold til 785, betyr det at man må dykke inn i menyen langt oftere. De tastene som sjongleres med er faktisk relativt nyttige taster. Det er for eksempel fint å ha to dedikerte lyd- og bildeknapper, som 555 har. På min 525 har jeg programmert de mest nyttige funksjonene inn på fargeknappene, mens Harmony One virker ganske naken i forhold til egne tilpasninger. Man programmerer liksom ikke om pause-knappen til å skifte aspect ratio. Og det er min forståelse at dekoder-eiere som har gått over fra en annen modell til One ofte savner fargeknappene. Det forstår jeg godt!

 

Trykkskjermer er finfine de, men fingertuppene er enda bedre. I motsetning til en touchskjerm kan hardware-knapper brukes uten å se på fjernkontrollen.

 

Jeg har likevel full forståelse for at en Harmony One er et steg eller to opp når man vurderer kvaliteten.

Lenke til kommentar

Ingen som har tatt med hvilke av fjernkontrollene som kan programmeres på gammelmåten?

Vet at Harmony ONE kan det, da jeg la inn en fjernkontroll til en vifte, det funket bra. Fint på varme sommerdager. :)

 

Forøvrig får du tilgang til fargeknappene via berøringsskjermen, bare velg TV på komponent lista først. 1 ekstra trykk det.. kanskje 2.

Lenke til kommentar
...

Også de billigere seriene kan legge funksjonalitet opp til displayet, men det ER og FORBLIR enklere/raskere med fysiske knapper.

Både enig og uenig. Å ha programmert inn en hel masse valg på skjermen på min 555 er bare tøv, har maks 4 på hver aktivitet slik at jeg i det minste slipper å bytte skjermbilde.

 

Men. På Harmony 1100 kommer skjermen til sin rett så det holder. Liker svært godt at jeg kan velge hvilke knapper som skal plasseres hvor. Prisen er jo direkte fæl, men det er faktisk på kanten til å være et godt kjøp. Stortrives med den!

Lenke til kommentar

Nå har jeg leita men finner ingen usb ir mottakere eller RF mottakere til pcn. Finner heller ingen mce kontrollere ser ut som de er ute av markedet.

 

Noen som vet om en nettbutikk som selger RF usb mottaker eller IR mottaker?

Eventuelt en billig fjernkontroll med mottaker som jeg kan bruke mot Harmony fjernkontrollen.

 

Vurderer nå en RF mottaker siden Harmony 895 støtter RF kan det kanskje bli artig med et z-wave eller x-10 prosjekt. Har søkt både på kelkoo.no og hardware.no prisguide men alle fjernkontrollene jeg finner er enten ikke på lager eller produktet er borte når jeg går inn og ser på nettbutikken.

 

Fant en ir mottaker og sender som heter RedRat, men den var dyr og fins sikkert ikke i norge.

redrat

Lenke til kommentar

Her var det mange som hadde problemer med ting som kan løses lett..

 

1. Alle komponentene skrur seg av når du bytter aktivitet.. Enkelt å fikse, gå inn å sett dem til at de ikke skal skrues av. Mediasenterpcen min skrur seg aldri av når jeg avslutter den aktviteten. Forsterkern skrur seg heller ikke av når jeg bytter aktivitet som bruker en annen kilde på forsterkern.

 

2. IR sensor til PC. Jeg kjøpte ett Thermaltake Mozart kabinett, dette har innebygget Imon ir sensor og fjernkontroll. Dette fåes også kjøpt løst. Google it..

 

3. Komponenter som ikke ligger inne. Ligger ikke komponenten inne så legg inn ir kodene selv da vel! Er bare å holde orginalfjernkontrollen mot rompa på Logitechen og trykke på alle knappene du vil ha inn. Slik kan man legge inn ALT som kan styres på ir. feks lerret, switcher, osv

Lenke til kommentar

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10200621-1.html

 

Fant litt informasjon der angående Bluetooth-støtten senere. Det står vel og merke at den ikke vil ta opp plass i USB-portene på PS3. Noen som har en formening om hvordan dette vil fungere i praksis?

 

På den andre siden skulle jeg gjerne likt å få vite hvilke andre brands som faktisk har fjernkontroller som også kan skru på PS3. Selvom det frister, tror jeg dessverre ikke at jeg vil bruke over 1000 kroner på en fjernkontroll som ikke kan skru på alle enhetene jeg har. Mulig jeg venter til Logitech kommer med en som har innebygget Bluetooth. Veldig synd, men slik er det.

 

Hva angår fargeknappene, er det meg likgyldig om jeg må trykke på displayet istedenfor fysiske knapper. Men dette er jo selvfølgelig smak og behag.

 

 

EDIT:

 

http://blog.logitech.com/2009/03/20/caught...lu-ray-control/

 

Fant også denne. Vel, tja, det vil jo fungere, men er skeptisk til flere enheter i den noe sterile stua mi :)

Endret av Strandball
Lenke til kommentar
Antall funksjonsknapper (...) er i og for seg en subjektiv mening.

 

Tja, er det? Det er vel høyst objektivt om fjernkontroll A har 6 færre taster enn fjernkontroll B.

 

Poenget mitt er heller ikke at man skal ha flest mulig taster. Fjernkontrollen til DVD-opptakeren min kunne for eksempel med fordel hatt mange færre taster.

 

Men dersom man ser bort fra nummertastene, play, stop, volume og de andre absolutt nødvendige tastene, står man igjen med de man kan programmere etter ønske. Man har vel alle en par-tre funksjoner man bruker ofte utover play og pause? Bytte aspect ratio, teksting, lydkilde, etc.

 

Dersom jeg har en egen tast for å bytte språk på subtitles, slipper jeg å gå gjennom menyen eller å stoppe filmen sånn at jeg kan se litt på den noe mindre skjermen på fjernkontrollen i stedet. Og da kan jeg frigjøre "førstesida" på menyen til andre nyttige ting, som ellers ville blitt pressa inn på side to i menyen.

 

På Harmony One er det fint lite slike taster. Da må man bla mer i fjernkontrollens meny og se mer bort fra TV'n.

 

Å tvinges til å gå dypere inn i menyen blir et mer tungvidt GUI, helt uavhengig om man synes en touchskjerm er like enkel å bruke eller ikke.

Lenke til kommentar
Tja, er det? Det er vel høyst objektivt om fjernkontroll A har 6 færre taster enn fjernkontroll B.

At fjernkontroll A har 6 færre knapper enn fjernkontroll B er fakta(og kan gjerne kalles objektivt). Om denne spesifike forskjellen er god eller dårlig er subjektivt. Noe du er inne på i teksten din også :)

 

Dessuten er det ingenting i veien for å endre funksjon på enkelte av de andre tastene. Tilbake(eget symbol), pluss tasten og E tasten er tre knapper som eg har endret funksjon etter eget ønske. Alle knappene på min fjernkontroll er dermed relativt flittigt i bruk(bortsett fra nummertastene faktisk). Å ha 2, 4, 6 eller 8 ekstra taster vil da for min del være uønsket. Men eg kan se at andre skulle ønske det.

Lenke til kommentar

Prøver å legge inn kanalliste på Harmony 525. Bruker digital dekoder (Kreatel 1510), og ønsker å legge kanaler på ekstraknappenes side 2. Hvordan legge inn kanal 12 som på dekoderens fjernkontroll finnes ved å trykke på knapp 1 og knapp 2?

 

En mulig omvei er å endre kanalliste på dekoderen slik at de kanalene jeg ønsker er på tastene 1-9, men dette vil jeg helst unngå.

Lenke til kommentar

Nå har jeg fått Harmony 785 og konfigurert den til å styre tvn og windows media center.

Har ikke fått til å styre mediaportal enda. Kjøpte også en USB-UIRT IR mottaker/sender og har installert denne på mediapcn og det lyser i mottakeren når jeg trykker på fjernkontrollen så den tar imot signalet. Har prøvd å stille inn mediaportal til å bruke en mce fjernkontroll noe jeg trodde skulle virke siden jeg satt Harmony'n til å styre windows mediacenter.

 

Er det noe mer jeg må gjøre for at mediaportal skal skjønne at det er en mce kontroll?

Må jeg bruke guirt? Er det slik at IR mottakeren er bare en dum mottaker og operativsystemet+alle programmer som vil lytte kan motta de kodene som blir sendt fra fjernkontrollen eller må jeg ha en slags mellom-programvare?

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...