Gå til innhold

Hvilket kosttilskudd trenger du? (Oppdatert 04/12/09)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Skal lese den etterpå, men så lenge jeg får mindre muskelkramper og sover bedre så vil jeg bruke den selv om den skulle vise seg å ikke øke ditt og datt.

 

Er spent på hvordan de fant forsøkspersoner som trener, ikke tar zma(i noen form) og får lavere verdier, for å så ta zma og vente hvor lenge? /hvor lang periode? for å så teste?

 

Høres litt rart ut.

Lenke til kommentar

Om prisen kan diskuteres er en selvfølge for alle ting, men om Zink, Magnesium og vitamin B6 fungerer eller ikke er da bevist?

 

Jeg merker at ZMA for meg nesten fungerer som et dop, selv med lite søvn klarer jeg å stå opp og være opplagt fremfor samme mengde søvn en annen dag uten å ha brukt ZMA på en stund. Litt som koffein. Bedre søvn? Har også opplevd det mange andre også gjør, med drømmende søvn, som ikke er å forakte.

 

I tillegg blir jeg mer aggressiv til en viss grad og jeg har også opplevd økt hårvekst, noe som begge er tegn på økt testosteronproduksjon som igjen vil fremme muskvelvekst.

 

Men at det er billigere å kjøpe de ulike ingrendiensene hver for seg tviler jeg ikke et sekund på.

Lenke til kommentar

Proteinen er lettest.

2,2g pr kg pr dag.

132 gram pr dag.

 

Totale kcal er det du spiser nå + ett måltid mer ca.

På din alder burde det bli iallefall 50kcal pr kg som blir 3000kcal.

30% av kcal kan komme fra fett , det blir 900kcal som er 100g fett og da er resten karbohydrat.

 

3000kcal

132g Protein

100g Fett

400g Karbohydrat

 

Det er standard bulk, så spiser man dette og går man ikke opp i vekt øker man fett eller karbohydratene med 200kcal og prøver en uke til.

Sånn holder man på til vekten begynner å stige.

Burde kanskje ta en uke eller 2 før du vet sånn ca hvor kcal-nivået ligger som er avhengig av blandt annet daglig aktivitet osv.

Endret av War
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Kjøp et protein Isolat' date=' med en god blanding av Kasein og Myse.[/quote']

 

Jeg blander vanligvis melk med proteinpulver. Melk inneholder 3,4 gram (Q-meierienes melk har 0,2 gram mer protein per 100 gram enn Tine sin faktisk) protein pr hundre gram. Fordelingen, etter det jeg har hørt, er 20% myse - 80% kasein. 

 

I en typisk 7 dl melk 2 scoop (50 gram proteinpulver) vil man da ha:

670 Kcal (470+200)

44 gram myseprotein (4+40)

19 gram kasein

32 gram karbohydrat (alt sukkerarter = høy GI, samarbeider ikke helt med mitt H&F Advanced kosthold men..)

27 gram mettet fett (stimulerer mTor - veksthormon)

1 milligram riboflavin (viktig for karbohydrat, fett og proteinforbrenning - hvordan det påvirker proteinsyntesen er jeg ikke sikker på)

 

 

Drikker en sånn shake i garderoben før trening. Dette gir en 3:1 fordeling mellom myse og kasein, vet ikke helt hva som er optimalt?

 

Ville bare dra frem at det går greit å kjøpe seg rent myseisolat istedenfor blandinger med kasein som er betydelig dyrere, som en bonus er det veldig godt å blande med melk også ;)

Lenke til kommentar

Hvis du blander i melk ja, men ta koster det mer igjen (all melken)

De som velger den høye prisen på 50/50 er også ute etter å redusere laktose.

Kvalitetspulver kan blandes i vann uten å smake hugg.

 

Men ja, drikker man masse melk og spiser en del kasein så kan man slippe unna med et mysepulver. Poenget er bare at man vet det og ikke kjøper myse pga man trur at pulver er pulver.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hvis man tar ZMA, hvor viktig er bruk av kreatin monohydrat kontra uten ZMA?

 

Over 300 enzymes require the presence of magnesium ions for their catalytic action, including all enzymes utilizing or synthesizing ATP
For example, ATP (adenosine triphosphate), the main source of energy in cells, must be bound to a magnesium ion in order to be biologically active.

Kilde: Wikipedia

Endret av kleivbo
Lenke til kommentar

Interessant tråd. Spesielt det som ble skrevet om kreatin. Jeg skulle om ikke lenge gå til innkjøp av Tricreatine Malate fra Proteinfabrikken, da "alle" jeg kjenner som har trent mye lengre og hardere enn meg anbefaler trikreatin. Blir uansett usikker for jeg leser ulike erfaringer og informasjon om kreatin på forskjellige forumer.

 

Fant f.eks. dette på Treningsforum.no:

 

Kreatin monohydrate (KM)

 

Dette er den mest vanlige formen for kreatin.. Kreatin monohydrate inneholder ca 850-880 mg fri kreatin per 1000mg vekt. Ved opplading av KM vil følgende formel virke bra : 0.3g pr kg kroppsvekt i 5 dager delt på 3-5 daglige doser, fulgt av en vedlikeholdsdose på 5-15g dag. K.M. løser seg bedre i varmt vann, bruk ca 100 ml vann pr 1 gram kreatin monohydrate . Om kreatinet ikke løser seg 100% opp, vil det heller ikke bli tatt opp av kroppen.. Uløste kreatin monohydrate krystaller har en tendens til å irritere tarmsystemet, og i noen tilfeller kan det føre til diare.. Dette skjer siden kroppen må rense tarmen med ekstra vann for å skylle ut irritasjonskilden. Kreatin monohydrate binder vann både i muskelcellene og utenfor muskelcellene og det er derfor vanlig å gå opp noen kg ved bruk KM. Man kan bli litt "pløssen" men dette forsvinner når du slutter å bruke KM

 

Trikreatin (3KMM)

 

Trikreatin er en sammensetning av dikreatin malate+ kreatin monohydrate gjerne i forholdet 3:1 Fordelen er mer styrkeøkning, raskere etterhenting, lite til ingen veskeannsamling mellom muskelcellene. Trikreatin finnes i v12 og v12 turbo

 

Så majoriteten går fremdeles for kreatin monohydrat?

Lenke til kommentar

Uten at jeg har noe erfaring med produktet, så ville jeg stillt meg litt kritisk til det som blir skrevet der. Du burde finne frem noen flere kilder på det der enn kun treningsforum. Det kan stå mye feil og misvisende informasjon på forum rundt om kring. Det eneste jeg veit er at diverse "fancy" produkter som liksom ikke skal ta opp så vann i kroppen osv også inneholder mindre mengde kreatin, så det vil derfor ta opp mindre vann. Men selve poenget met kreatin er jo faktisk å ta opp vann i musklene for å yte bedre. Det er derfor man ofte faller tilbake til nettopp kreatin monohydrat siden det gir like god effekt som alle disse fancy produktene, om ikke bedre effekt. Billigere er det også. Bare sørg for å skaff deg et rent produkt (labanalyser eller creapure bevis f.eks.)

 

Det der med at kreatin burde blandes med varmt vann trodde jeg bare var en myte. Jeg mener å ha lest at det ikke er nødvendig å blande det med varmt vann. Jeg ville nok tatt et søk rundt på dette også og finne litt forskjellie kilder på dette ;)

 

Om du finner noen flere kilder på dette så post dem gjerne her! :)

 

Edit:

 

Quote - Børge Fagerli (troverdig):

På spm om varmt vann/kokende vann

Jeg vil ikke anbefale å bruke kokende vann. Det er ikke av så stor betydning om det er litt kornete når du inntar det, det løser seg helt fint opp i magesekken allikevel. Årsaken til magebesvær er oftere at man tar for stor dose på en gang. 1-2g fordelt på 2-3 doser i løpet av dagen vil redusere dette problemet og gi bedre opptak i tillegg.

Endret av Sir-Andy
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

3-5K IU D-vitamin (3) per dag pga manglende sol.

BCAA

Glyserol

Fagerli om det:

- hygroskopisk, øker hydrering

- trekker væske ut av fettcellene hvis frie fettsyrer er mobilisert og glyserol-gjenparten holder igjen væske der

- er et lavkalori energisubstrat

- sammen med BCAA "utsetter" det sultfølelse mellom måltider

 

 

Ville anbefalt BCAA for eks Xtend

Dvs det du får "25g protein-godene" på noen få gram BCAA , da kan man lett kutte kcal på en diett. Brukes uansett målsetting.

 

Ikke kjøp BCAA hvor det står hydrolysert protein, det er ikke det samme.

Pulverform er billigere VS kapsler, i sverige selger de det evt på nett + moms osv.

http://www.myprotein.co.uk/

http://bulkpowders.co.uk/

Endret av War
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Man vil nok merke mest på deff.

Vil du ha noe som du føler at fungerer men ikke gjør det så kjøp No-Explode.

Den inneholder nitrogen så du får en syk pump.

Det har ingen ting med bygging å gjøre, men mange bruker det pga de trur det fungerer pga de kan merke det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...