Gå til innhold

Hva kan man gjøre i New York området?


Anbefalte innlegg

Jeg og pappa skal til New York til sommeren. Vi har tenkt å være der i ca 10 dager.

 

Hva bør man gjøre?

Er det for langt å reise til Montana med bil fra NYC?

Hvor bør man shoppe?

Hva bør man shoppe?

Er Harlem et sted å oppholde seg? :!:

 

Ting jeg vil gjøre:

- Washington

- Spise NYCs største hot dog

- Være i en rettsal når en rettsak foregår.

- Leie bil

- Niagara fossen

- Fornøyelsespark

 

En annen ting, finnes det casino for folk under 18?

Endret av ole-c
Lenke til kommentar
Annonse

Iflg en kompis som har vært i New York flere ganger, og det er bare allmenn kjent at det er flere års ventetid på publikum i Letterman. Men det går an å få billetter som ikke blir henta, hvis man står i kø ved billettkontoret på Ed sullivan theater. Og der står det alltid MYE folk i kø.

Det sistnevnte har jeg også hørt. Det går jo an å kombinere dette med en tur til noe som ligger i nærheten da. :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hvis du har sansen for litt barnslighet burde du besøke restauranten Mars2112, det er ihvertfall en veldig morsom restaurant for barn, med god, tradisjonell amerikansk mat og kelnere utkledd som aliens. Anbefaler også å ta en tur med båten som går rundt Manhattan (hva var det de het igjen? Circle Lines? Nei, jeg husker ikke :p) :) Kanskje en tur opp i The Empire State Building? En tur til frihetsgudinnen?

Lenke til kommentar

Jeg er ingen kjenner av New York, men her er mine beste tips (som ikke alt er nevnt i NY)

- Harlem var ikke noe stress når vi var der, men vi var der midt på dagen (og var i den villeste gospel-gudstjenesten). Var veldig spennende. Helt annerledes enn resten av Manhattan.

- 5.th avenue er helt klart en severdighet i seg selv, og har du til og med lyst på noe du kan kjøpe der er det svært kult. (ble vel nevnt med Apple Store..)

- Gå litt i New York om natten. Ta f.eks turen over Brooklyn Bridge. (Ta metroen ut til Brooklyn og gå tilbake, ikke like genialt å gå med ryggen til manhattan.

- Central Park (veldig koselig, ta gjerne med freesbee og slapp av). Ganske fint å se parken fra den lille "borgen" i midten (gratis)

- Båten rundt Manhattan var ganske grei, og egentlig virket det litt unødvendig å også stikke ut til frihetsgudinnen etter det (mener nå jeg). Så om begge to frister ville jeg først tatt båten for så å vurdere behovet for å komme nærmere. Er du enda litt mer cheap kan du bare ta rutebåten som går til Staten Island, men den er proppfull og det blir jo ikke det samme.

- Se på noe sport (Jeg så NYY med pappa i Bronx, men skulle egentlig heller sett noe basket etter amerikansk fotball). Var en stemning jeg ikke har sett på noe sportsarrangement i Norge.

- China town. Fake i alle rettninger. Og om du vil ha det så er genialt. Jeg liker veldig godt å prute og hadde gøy av å prute for min søster når hun skulle ha ting. Selv hadde jeg mistet klokken min, og ville ikke kjøpe en ordentlig klokke der uten norsk garanti. Der fikk jeg en "DG" klokke jeg nå bruker til treningsklokke for 43 kr. Men du må ha lyst til å handle litt ellers ser jeg liten sjarm ved området, bakgatene så mye mye mer shady ut enn det jeg så i harlem.

- Spis heller en digg New York Strip Steak med de store posjonene man ikke kan unngå i USA enn en stor pølse!

- Empire State Buidling (har vel også blitt sagt før). Vel egentlig ikke så vilt spør du meg, men kanskje litt rart å ikke få med seg. Spessielt kjipt at man ikke er lengre nede på manhattan, men man ser jo langt å på mye kjent da. Kan se på alle de morsmomme takhagene og helt til Yankee Stadium (men den er vel revet?)

 

 

Vel det er vel alt jeg kommer på.

 

- Ellers kanskje oksen ved Wall Street, FN-byggningen, biblioteket (som de gjemmer seg inni i The Day After Tomorrow) være noe en kan se på om en går forbi.

Lenke til kommentar

Sikker på at han ikke trodde du var gal fordi han mente at Harlem ikke var noe å se, og mente du heller burde se skyskraperene som du sannsynlig vis allerede hadde sett?

 

Jeg var i New York med min søster, far og mor og hun har vært der i hvertfalll 20 ganger tidligere, da hun jobber i UD. Hun snakket med andre om planene, blant annet med de vi lånte leilighet av, og hun nevnte aldri noe om at noen skulle ha anbefalt henne å ikke besøk Harlem.

 

Og vi var der i gudstjenestetid pluss litt før og litt etter, så det var langt i fra kveld, så det kan ha hatt noe å si.

 

Generelt var vi aldri redd for noe når vi var i NYC, men vi var bare på nedre del av Manhattan og så vidt i Brooklyn etter mørkes frembrudd, men om det var fordi vi var så redd for å være andre steder da vet jeg ikke, vi var jo sjelden andre steder enn det selv på dagtid.

Lenke til kommentar

Generelt sett burde du jo bare gjøre det du har lyst til når du er i New York, vist tiden tillater det. Uansett, lei deg en tøff bil, sett på noe gammel funk å kjør gjennom Harlem på kvelden. Det er null stress å dra til Harlem nå for tiden, det bor til og med masse hvite folk i Harlem, ikke bare negrer, det var back in the days. Skal du til en fortsatt halveis farlig plass så kan du jo oppsøke ett dårlig området i Queens.

 

For så vidt så bruker Apollo Theatre og ha mye festelige forestillinger. Frihetsstatuen og tomta til WTC er vel også ting som kan være artige å se.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...