Gå til innhold

Billig mat for en fattig student


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Problemet med salater er at det tar lang tid og lage og hvertfall tunfisk salat har jeg erfaring med at blir dårlig etter noen dager.

på rema1000 her har de ferdige salatblandinger for 25spenn ellerno.

Skrevet

Lang tid å lage en salat? Herre min hatt. Skjær enden av en salat, riv den i små fillebiter, åpne en boks med mais, sjampinjong, røde bønner eller noe annet man liker, kast over salaten, kutt en agurk og en tomat i en million biter, stavmix sammen litt olje, eddik og krydderier til en fin vinaigrette. Tar meg fem minutter.

Skrevet

men 5 minutter er minutter endel folk ikke gidder bruke på å lage mat.

noen vil bare kjøpe og så spise.

så kommer, kjøpe->mikrobølge->spis

og så endel ledd i rekken

tilslutt kommer lage selv.

  • 4 uker senere...
Skrevet (endret)

Her er billig middagsrett som er mettende og god, hvis du liker bønner, vel og merke.

Tid: Under 20 min.

 

Bønnegryte

 

Hovedingredienser

2*400 Tomatbønner (I hermetikkboks)

1 boks Hakkede tomater (I hermetikkboks)

1 pakke kjøttdeig

 

"Merfyll"

Løk

Krydder: Oregano

Mais

Eller andre rester du skulle ha liggende

 

Utførelse

1. Stek kjøttdeigen på en stekepanne

2. Imens åpner du de hermetiske boksene. Sørg for at det meste av "vannet" i Tomatbønneboksene er fjernet. 

3. Hell så innnholdet i de hermetiske boksene over på stekepannen.

4. Rør og hell på "påfyll".

5. Etter ca. 5 min vil gryten ha godgjort seg. Maten er ferdig.

 

Tips

Lag også ris til. Det gjør middagen både mer mettende og bedre.

 

Mengde

Porsjonen er relativ stor.

 

Totalpris

20 kr. Kjøttdeig

15 kr. Bønner

5 kr. Tomat

5 kr. Mais

Totalt: 50 kroner.

Endret av HalogenpæreUtenLys
Skrevet

En litt mer smakfull utgave av den over kan være chili con carne. Mye de samme ingrediensene, men løk er ikke valgfritt, røde bønner (kidney beans) skal være med i tillegg, en finhakket chili eller tre, samt krydder. Paprika, salt, pepper, spisskumen, kanskje et dryss kanel får det til å bli en smaksbombe av uante dimensjoner. Dette er også en rett som blir bedre av å stå i kjøleskap over natten, så lag gjerne dobbel mengde og ha til dagen derpå.

 

Eller en gigantisk gryte og frys ned i porsjonspakker. Man sparer mye tid og penger på det.

Skrevet

Problemet jeg ser med salat er at om en skal kjøpe inn råvarer så har en alltid omtrent tre-fire ganger så mye salat som en spiser, selv om en kjøper i små kvanta.

Skrevet

Ting kan pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskap til f.eks. dagen etterpå. Har du mye hermetikkrester (mais, røde bønner, sjampinjong) og paprika, bruker du det i en gryterett. Om det er selve salaten som er problemet, kjøp hjertesalat (kommer som oftest i topakninger) eller skjær salathodet i to og pakk den andre delen inn. Jo mindre snittflate, jo bedre holder salaten seg, så skjær den korteste veien.

Skrevet
Tror jeg skal investere noen kroner i trøndersodd. Litt tragiskt jeg ikke har testa det ennå :p

Det smaker saltvann, ikke noe mer, så hold deg fortsatt unna er mitt råd.

Skrevet
Hva med å bare ta en jobb ved siden av?

 

Det er bedre å lære seg god og billig mat enn det er å ha råd til dyr og kjip mat.

Det beste er vel å jobbe hardt, men samtidig leve på et stramt budsjett, for da blir det ganske greit overskudd!

 

Det er sikkert noen som har sagt det tidligere, men havre er både latterlig billig og sunt. Dersom du koker med vann (evt. melk) og lager grøt, kan det smake relativt godt. Hvis du ikke bryr deg om sunnhetsgraden av måltidet, så kan du sukre det (eller tilsette frukt dersom du vil ha mer smak og har råd til det).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...