Gå til innhold

Hjelp til å velge ny bærbar......helst 12" eller 13".


Anbefalte innlegg

Jeg er ute etter å kjøpe en ny bærbar, og sliter litt med å bestemme meg. Dette, og alle andre forum, er fulle av gode råd og sterke meninger om bra og dårlig. Det som er litt vanskelig å vite utfra andres beskrivelser av erfaringer er f.eks om den ene prosessoren vs. den andre utgjør en så vesentlig forskjell at det har noen praktisk betydning, og dermed er verdt er høyere pris.

 

Det jeg skal ha er en relativt liten pc. 12" eller 13" skjerm er utgangspunktet. 10" kunne også vært aktuelt, men slik jeg forstår det så mangler disse cd/dvd. 15,4" kan også gå hvis det finnes et spesielt godt kjøp i den størrelsen.

 

-Maskinen skal ikke benyttes til spilling, men stort sett det meste annet.

-En solid bygget maskin, som er traust og stabil, prioriteres fremfor design og finesser. På den annen side; det kan være finesser som jeg ikke kjenner fordelen av før noen av dere forteller meg om det, men som det likevel kan være verdt å betale for.

-Batterikapasitet er ikke avgjørende.

-Viftestøy er ikke et viktig punkt.

-Skjerm og tastatur på det jevne er tilstrekkelig. Men vil ikke ha noe møkk!

-En maskin som oppleves som spesielt treg, kommer jeg til knuse. Så det bør unngås....

-Prisen for pc'en skal helst ikke overstige 6-7000,- med mindre det er god grunn til det.

 

FSC - Ukens tilbud på Komplett ser jo forlokkende ut.

Denne finnes i flere utgaver, er denne vesentlig dårligere enn noen av de andre? Hva er denne maskinens svake punkt?

 

Er det prosessorer, brikker, skjermer, minne, skjermkort, nettverkskort eller kombinasjoner av komponenter som man generelt bør holde seg unna, eventuelt foretrekke. Noen rettesnorer her ville vært til stor hjelp for en som ikke har fulgt godt nok med i timen...

 

På forhånd takk for alle innsplill!!

Endret av t-vs
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv nylig kjøpt MSI EX310 (http://www.ps.no/artdtl.aspx?i=147885) og denne er jeg meget fornøyd med. De har klart å pakke en god del krutt inn i en relativt liten og meget billig maskin. Er en tråd lenger nede på siden angående denne. Meget godt tilbud fra PS på denne for øyeblikket.

Den er en del kraftigere enn pcen fra komplett, men er nok litt større.

Finnes nok tilsvarende gode PCer der ute, men denne er den eneste jeg har testet.

Lenke til kommentar

Ikke veldig mange tips som haglet inn her.... :roll:

 

Men etter å ha søkt, surfet og lest side opp og side ned, så ser det ut til at EX300/310 helt klart er blant de maskinene som gir mest bang for the buck nå om dagen. Takk for tipset!

 

Skal det handles i mest for pengene-kategorien så blir det en MSI. Alternativet blir å hoppe opp til 8k+ klassen, og velge mellom Lenovo Thinkpad SL300, Acer Travelmate 6293, HP Compac2230 og Dell XPS 1330.

 

Har noen synspunkter på det ene vs. det andre, eller noen av de nevnte modeller?

Lenke til kommentar

Se det...blir jo en relativt rimelig maskin ift. spesifikasjoner da.

Varianten til 8000,- leveres dog med XP om ønskelig....

 

Men jeg har lest i tester det samme som du skriver; HpCompaq2230 har ikke den kvaliteten i chassiet som det forventes av en maskin som er primært beregnet på business-markedet. Den er litt for plastikk rett og slett.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4660

 

Hva det betyr for meg i praksis, håpet jeg noen av dere andre kunne si noe om. Jeg har ikke brukt bærbar pc så mye at jeg har noen referanser i forhold til hva som oppleves som veldig bra/veldig dårlig.

 

Maskinen må vel tåle vanlig bruk, selv om den mer fleksibel i chassiet enn sine dyrere søsken....??

Lenke til kommentar

De har nevnte pc hos Datakjeden, så det er mulig at en av butikkene har den som utstilling/lagervare og at du kan se på den der. Sjekk deres hjemmesider.

 

Jeg har ikke fått sjekket ut 2230s selv, men jeg har to par år gamle Toshiba Sattelite som var veldig billige i sin tid. Disse må sies å ha meget laber byggekvalitet, spesielt hva gjelder fleks i skjerm. Jeg vil ikke si det har vært noe problem i praksis, annet enn at det føles jævlig billig ut. Dette er maskiner som hovedsaklig brukes i hjemmet men også har fått sine turer med på bibliotek og skole. Du må vurdere bruket ditt. Er pc'en mest hjemme så har jeg inntrykk av at det nærmest er en ikke-sak, forutsatt at man er normalt forsiktig.

 

Et annet alternativ er Dell Vostro 1310. Den bør du kunne få med greie specs til en 6000. Og hvis du ringer inn så ordner de sikkert XP til deg også.

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...