Gå til innhold

Anbefalingstråden: Trenger du filmanbefalinger? Spør her!


Xanman

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg håper ingen har sett Black Swan og sittet igjen med inntrykket: "Wow, den var subtil den!", men hvis det absolutt eneste kriteriet er mengde blod, og kun det, kan jeg forstå det. The Shining er kanskje min favoritt av skumle filmer. Den har en fantastisk stemning og i motsetning til Black Swan ingen skvettescener som jeg kan huske, men er likevel ikke i nærheten av å være litt subtil. Det samme kan til dels sies om The Exorcist. Den eneste gode skrekkfilmen jeg har sett og vil omtale som subtil er Psycho. Du sikter kanskje heller til godt regisserte skumle filmer med en historie som ikke er teit og karakterer man bryr seg om. I tillegg til ekkel stemning. Og de finnes det alt for få av.

Lenke til kommentar

Du sikter kanskje heller til godt regisserte skumle filmer med en historie som ikke er teit og karakterer man bryr seg om. I tillegg til ekkel stemning. Og de finnes det alt for få av.

Ja, det er mitt inntrykk også. Skrekkfilmer fokuserer, etter min mening, for mye på blod, vold og gørr, eventuelt skvettescener (som jeg anser som et cheap trick).

Lenke til kommentar

Halloween fra 1978 er vel en av de få slasher-filmene som har minimalt med blod og voldsorgier. Skvettescener er det også heller lite av.

I stedet klarer regissør John Carpenter å skape en ekkel atmosfære i byen Haddonsfield, og filmen bygger hele tiden opp til filmens klimaks, ved god bruk av kameraføringer og lys.

Likevel er det kanskje ikke akkurat det du sikter til, men den burde nevnes i en hver skrekkfilmsammenheng.

 

Hva med Rosemary's Baby? Gjennomført ekkel stemning i hele filmen, som i hvert fall gav meg frysninger. En blanding av drama, thriller og skrekk, utført mesterlig av Roman Polanski.

Lenke til kommentar

Jeg har faktisk sett dem begge. Halloweeen synes jeg var noe skummel, men ellers skuffende. Vi fikk aldri vite hvorfor vedkommende gikk rundt og drepte folk, og da mister jeg litt interessen. I tillegg til at den type filmer ikke er min favoritt generelt sett. Rosemary's Baby likte jeg.

Lenke til kommentar

Brødre! Jeg er i desperat trang for å se en episk film i samme gate som "Gladiator" og "Braveheart". Det er selvfølgelig intet krav om samme kvalitet, men en fornøyelig film som jeg ikke må angre på å ha sett i ettertid. Ethvert tips belønnes med stor takk!

Lenke til kommentar

Brødre! Jeg er i desperat trang for å se en episk film i samme gate som "Gladiator" og "Braveheart". Det er selvfølgelig intet krav om samme kvalitet, men en fornøyelig film som jeg ikke må angre på å ha sett i ettertid. Ethvert tips belønnes med stor takk!

Ridley Scott (som har regi på Gladiator) har også laget Robin Hood (2010) og Kingdom of Heaven (2005). Begge episke filmer, dog ikke like gode som Gladiator. Ellers kan du jo se på Troya (2004), King Arthur (2004) eller 300 (2006).

Lenke til kommentar

Absolutt gode tips, takk! Robin Hood eller Kingdom of Heaven? Har hørt at man burde la være å se Robin Hood?

Korrekt, Robin Hood er et regelrett makkverk, og den har fint lite å gjøre med skikkelsen Robin Hood. Kingdom of Heaven er knallbra, men sørg for at du ser director's cut.

Merkelig å kalle den et makkverk og videre hevde at den ikke har noen ting med R.H å gjøre. Du forventet kanskje rever i grønne tights, men filmen handler da vitterlig mer om hvordan myten R.H oppsto og ikke nok en film om hvordan om myten har utartet seg. For det kan du like greit se ørten andre versjoner. Slikt sett har filmen sin verdi.

Lenke til kommentar

Du forventet kanskje rever i grønne tights, men filmen handler da vitterlig mer om hvordan myten R.H oppsto og ikke nok en film om hvordan om myten har utartet seg.

Nei, den gjør ikke det. Det er en generisk "historisk actionfilm" Robin Hood-navnet ble klistret på for markedsføringens skyld; Robin Hood-legenden har ingenting med det å gjøre. Manuskriptet ble skrevet om gang på gang på gang under produksjonen, og det endelige produktet har nesten ingenting til felles med den opprinnelige ideen, og hele greia endte opp som en grumsete suppe uten noen klar sammenheng.

Endret av Lord Britishface
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...