Gå til innhold

Pris på speilreflex på vei opp?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Kjøpte for litt over en uke siden et Nikon D60 kamera. Betalte da 3500,- for det. Nå har jeg imidlertid funnet ut at Elkjøp/Lefdal kontra alle andre selger dette D60 kittet uten VR linse. Ble veldig skuffet når jeg fant ut det. Tenkte derfor å bytte ut med Canon EOS1000 da det kit'et har IS linse til samme pris... helt til jeg sjekket elkjøpsidene. Da var kameraet gått opp til 4800,-!! Olympus E520 kameraet til Japan Photo har også gått opp med 500,- fra sist jeg sjekket prisene og EOS 1000,- har gått opp 500,- på netonnet. Bare huset til D60 koster jo nå like mye og mer en det jeg ga for kit'et.

 

Noen som har litt historiske tall på prisene og kan si noe om dette er pga. "finanskrisen" og dårlig kronekurs eller om vi bare er ferdig med januarsalget og må vente på påskesalget for gode priser igjen?

 

Jeg er veldig i tvil om jeg skal levere tilbake Nikon kameraet og vente på bedre tider eller om jeg skal bite i meg at det ikke er en VR linse og heller begynne å spare til en større linse med stabilisator.

 

Og til slutt, hvor mye utgjør VR på linsen? vil jeg kunne ha mye lengre lukkertider og få gode bilder? Er ikke spesielt imponert over D60's kvalitet på innendørsbildene uten blitz med linsen som står på nå iallefall.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Både verdien av EUR og USD har gått ned i forhold til YEN, samt NOK har falt i forhold til EUR og USD. Så det blir en dobbelt-effekt i negativ retning. Bare på valutakursutviklingen skulle kamerautstyr har økt med 20-25% de siste månedene.

Endret av TGB
Lenke til kommentar
Ifølge en lokal sjappe skal Canon komme først med prisstigning. Ca. 25% økning.

Valuta vil føre til økt pris, men samtidig har man naturlig prisreduksjon i løpet av et kamerahus sin levetid. Så vil neppe oppleve 25% opp i butikkene - effekten blir nok heller at prisene stiger litt og ikke vil reduseres like mye som før over en gitt tidsperiode.

 

Forøvrig fikk jeg se på skjermen til en av fotobulene jeg pleier kjøpe fra at Nikon D3 har hatt samme pris inn fra importør siden lansering (litt under 29.000 inkl. mva). Slik at butikken hadde mye høyere margin før enn nå - nå går de nesten i 0 (les: rundt 1000 i fortjenste). Dette var i september, muligens importøren har redusert prisene nå?

Lenke til kommentar
Jeg levde i håpet at krisepakken til regjeringen skulle medføre merverdiavgift på 10% for varer og 5% på mat - men så heldig var man ikke ;)

Hallo. Ap er med i regjeringen*. De skjønner ikke at 25% MVA er mye, alt for mye. Å håpe på 10% er som å håpe på varig fred i midtøsten...

 

Tom

 

*) Ikke det at apekattene i opposisjonen hadde vært noe bedre...

Lenke til kommentar
Jeg vil ha utbetalt 25% av hver krone jeg bruker i butikken, et slags mindreverdistipend. Det bør vi klare i verdens rikeste land.

Vi skal vel ikke klage så altfor hardt, i Danmark betaler de flatt 50% skatt på inntekt (de har merverdiavgift der også). Kjøpekraften for nordmenn har aldri vært bedre (dvs hva får man for pengene man tjener). Dette selv etter prishoppene de siste månedene.

Lenke til kommentar
Både verdien av EUR og USD har gått ned i forhold til YEN, samt NOK har falt i forhold til EUR og USD. Så det blir en dobbelt-effekt i negativ retning. Bare på valutakursutviklingen skulle kamerautstyr har økt med 20-25% de siste månedene.

 

Men nå er jo kronekursen på vei opp igjen med € under 9,- og £ på 10,-

Så da burde jo prisene gå ned. Så om det da er slik at f.eks. Canon skal sette opp prisene med 25% må jo det da være for å tjene bedre på utstyret sitt i utgangspunketet, da trolig pga "finanskrisen"

 

 

Leste før jul at prisen på data utstyr skulle stige med 20% iløpet av januar.

 

Det leste jeg også, men har ikke sett noe til det. Fortjenesten vår på jobb er iallefall LANGT under 20%. Men nå er ikke foto og data helt det samme.

 

 

Men da er vel konklusjonen at prisen jeg har betalt for Nikon kameraet ikke er så ille og at jeg kanskje bør beholde det? Med Obama bak rattet i USA er det vel også "fare" for at $$$ kursen ikke vil gå ned men heller øke enda mer.

 

Men er det noen som har peil på det VR linse spørsmålet?

Lenke til kommentar

Tenker en litt på kjøp i utlandet så går det helt sikkert an å gjøre ett kupp, men det er helst når det landets valuta faller kraftig over litt tid, og på varer som befant seg i det landet når valutaen var gunstig for dem på innkjøpsiden.

 

Ett lite spørsmål: Er det ikke noe som heter å binde valuta?

Jeg tenker da på produksjons fabrikker :)

Lenke til kommentar
Kjøpekraften for nordmenn har aldri vært bedre (dvs hva får man for pengene man tjener). Dette selv etter prishoppene de siste månedene.
Dette er vel litt selvmotsigende :-) Det var jo bedre før prishoppene - og siden lønningene ikke har steget like mye som prisene var det bedre for noen måneder siden...
Lenke til kommentar
Dette er vel litt selvmotsigende :-) Det var jo bedre før prishoppene - og siden lønningene ikke har steget like mye som prisene var det bedre for noen måneder siden...

Joda, man fikk mer for pengene for et par måneder siden - men ser man historisk på det derimot :) Pga prisstigning vil lønnsnivået også stige, uansett hva sjefen din måtte mene

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Siden de fleste husstander har lån og renten nå er lav vil de fleste ha minst 1-3000 mer å rutte med i måneden i forhold til slutten av året i fjor.

 

Man binder kun valuta dersom man har lange avtaler om utgifter eller inntekter i en bestemt valuta. Når man har lager og logistikk gir en økt pris inn økt pris ut, og så lenge alle konkurrentene har samme opplegg lar man elektronikkpriser flyte i stedet for å ha dyrt utstyr når det burde vært billig og omvendt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...