Gå til innhold

Young-Guns-drapet og medias forhåndsdømming


Anbefalte innlegg

De fleste har vel fått med seg drapet på en av Young-Guns-lederne for noen dager siden. Hva mener dere om saken? Hva har skjedd, Er Millehaugen skyldig? Kan det ha vært andre?

 

Selv er jeg usikker. Jeg har selvsagt bare fått med meg det som har vært ute i avisene, men jeg er langtifra sikker på om Millehaugen har gjort det. For meg er det svært ulogisk. Joda, personen har en hard fortid med både drap, ran, osv., men nå var har vel på noe lignende åpen soning, hadde to måneder igjen før han skulle ut igjen, jobbet og hadde en tydeligvis respektabel lønn,♠ og i følge venner av han, var han klar for et nytt liv. Han hadde også byttet etternavn for et par måneder siden. I tillegg virket det som han ikke visste hva som hadde skjedd, da han skrev dette på en sms kort tid etter han ble ettersøkt. På toppen av alt er det bare et vitne i saken, og det er dette andre Young-Guns-medlemmet. For alt vi vet kan det ha vært han som har drept dette andre medlemmet, av andre grunner.

 

Jeg påstår ingenting, og jeg prøver ikke å påstå at Millehaugen er uskyldig, men jeg mener at denne grådige medieomtalen rundt han, har nærmest forhåndsdømt han, lenge før det er noen skikkelige ledetråder i saken. Det kan selvsagt være han er skyldig, men hva om han bare gledet seg til å komme ut, leve et noenlunde normalt liv og legge sin tøffe fortid bak seg? Jeg er bare 18 år, og har ikke noe røff fortid, men jeg mener at de fleste fortjener en ny sjanse. Nå har nok avisene ødelagt denne sjansen for han. Det i hvertfall feil av mediene å forhåndsdømme han på den måten de har gjort.

 

Litt artikler om saken:

http://www.dagbladet.no/2009/01/19/nyheter...isoder/4442640/

http://www.dagbladet.no/2009/01/19/nyheter...alitet/4443545/

http://www.dagbladet.no/2009/01/20/nyheter...alitet/4445364/

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=536078

http://www.dagbladet.no/2009/01/21/nyheter...alitet/4478216/

 

 

Hva mener dere?

Endret av _Zeke
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke dette en litt umulig diskusjon, å skulle vurdere skyldspørsmålet i en sak der vi ikke kjenner fakta eller bevis, og med bare tabloide kilder?

 

Derimot kan saken være en anledning så god som alle til å diskutere pressens forhåndsdømming på prinsipielt grunnlag.

 

Uskyldig inntil det motsatte er bevist er i grunnen en grei regel, for både presse og opinion...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Joda, det er akkurat det jeg mener. Jeg vet ikke om han er skyldig eller ei, og det er det som er poenget. Allerede dagen etter (eller kanskje to dager etter), var bildet av denne mistenkte på forsiden av alle landsdekkende nettaviser, med bakgrunnshistorie. Da tenker jeg at det kan være mange som allerede nå antar han er skyldig, nettop før noenting er bevist.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er dessverre ikke uvanlig at media hopper til konklusjoner. Vi ser det i denne saken, og vi så det i saken om 'terroraksjonen' mot den amerikanske ambassade. I den saken slukte media åtet blindt, uten å spørre om de tiltalte var skyldige eller ei. Vi kan også se på Arne Treholt-saken der Arbeiderbladet (nå: Dagsavisen) rett og slett var utrolig usaklige og ufine i sin omtale av Treholt.

 

Men, slike oppslag selger, dessverre. Det speiler like mye oss som folk som det speiler avisene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...