Gå til innhold

Hva er farlig for en hundevalp?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Vi har en border-collie valp som er ca. 16 uker. Den prøver å spise / putte i munnen absolutt alt som er innen rekkevidde (inkludert oss).

 

Av og til klarer hun å få i seg ting som er menneskemat. Og i denne sammenheng lurer jeg på hva som kan være farlig for en hundemage.

 

Vet at sjokolade, rosiner/druer, poteter og lignende kan være svært farlig, men er det flere ting som man må passe ekstra godt på?

 

Hun klarte akkurat å få i seg litt popcorn, håper ikke det er farlig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Altfor lite bord ^^ På høyde med hunden (som forsatt er relativt liten) :p

 

Okei takk for hjelpen. Ville bare ha bekreftet at ikke popcornet var farlig. Men det er det da tydeligvis ikke så lenge det ikke er for mye salt :)

 

Alt av krydder er vel ikke bra for de, og hva gjelder ben bør det vel helt være rått (men likevel ikke fra fugl som du skriver).

 

Vet ikke om druer og rosiner var nevnt her, men det er også svært dårlig for de.

 

Anbefaler likevel at valpen får spise litt forskjellig, ikke bare hundemat. Ensformig kosthold gjør de sensitive for forandringer senere i livet.

Lenke til kommentar
Anbefaler likevel at valpen får spise litt forskjellig, ikke bare hundemat. Ensformig kosthold gjør de sensitive for forandringer senere i livet.

 

Må bare si meg helt enig i dette, og jeg syns også det er ganske viktig. Mange som kun gir hundene tørrfor, og så hvis de tilfeldigvis en dag når de er voksne får i seg noe annet, takler ikke magen deres det.

 

Av "vanlige" ting vi har i huset og spiser som mennesker, så er dette kanskje de viktigste å passe på:

- Varmbehandlet kjøtt med bein. Altså type koteletter og fugl f. eks. Dette er fordi beina splintrer når de er varmebehandlet og kan gjøre dødelig skade i hundens mage. Så skal du gi hunden høne eller kylling, kjøp den rå og gi den :) Det er ikke farlig

 

- Druer/rosiner er ikke noe bra for hunden

 

- Sjokolade kan forgifte hunden, gjøre den blind og i verste fall kan den dø

 

- Xylitol, som er i tyggis og noen tannkremer. Dette skal du være veldig forsiktig med. Xylitol forårsaker økt insulinproduksjon som igjen gir et fall i blodsukkeret. Hyperglycemia er resultatet med mulighet for hjernebøldning, koma og varige leverskader.

Det kan også føre til døden.

 

- Brød er ikke farlig for hunden, men det er meningsløst. De tar ikke opp noe næring fra det og det fungerer mest som vomfyll. Hvis hunden er litt hard i magen kan den få en skalk f. eks, for noen hunder blir litt bløtere i magen av brød.

 

- Krydder. Her må du nesten bare bruke skjønn. Har du igjen en bit med fløtegratinert potet fra middagen, så er ikke den like heftig for hundemagen som tacokjøttdeigen! Generelt ting med veldig mye salt bør ikke hunden få. Normalt saltet popcorn fra butikken er ikke noe farlig for hunder, men de skal såklart ikke spise en hel bolle :) Mine fikk seg en par-tre popcorn her senest i går.

Lenke til kommentar

Min har fått smake på så og si alt jeg har spist til middag siden jeg fikk henne, med unntak av sterkt krydret mat. Når hun får middagsrester (som er 3-4 ganger i uka ca) får hun 50% rester og 50% vom eller tørrfor. Hun har fin hud (er nakenhund, allergier og feil kost synes da veldig kjapt), fin form og har vært dårlig i magen ett par-tre ganger på ett år. Den ene gangen fikk hun i seg ett fult tacoskjell med mais, jalapeno, kjøtt, ost og alt annet digg. :p

Jeg er glad for at jeg har gitt henne veldig mye rare ting på gjevnlig basis. Jeg tror at jo mindre variert mat hunden får, desto mindre tåler den. Hvis man bare gir tørrfor, vil den fort bli dårlig i magen når den får smaken på andre ting.

Jeg kan trygt si at det eneste min hund ikke liker er oliven. :wee: Kan det minne om mat går det ned på høykant.

Endret av mushi
Lenke til kommentar
Hvorfor gav du hunden din et tacoskjell med fyll ?? Diesel løper bare han lukter på en jalepeno, og jeg skjønner godt at hunden ble dårlig i magen!!

Det står ikke at hun gav henne tacoskjell med fyll, men at hun fikk i seg det. Det kan være en stor forskjell.

Lenke til kommentar
Jeg er glad for at jeg har gitt henne veldig mye rare ting på gjevnlig basis. Jeg tror at jo mindre variert mat hunden får, desto mindre tåler den. Hvis man bare gir tørrfor, vil den fort bli dårlig i magen når den får smaken på andre ting.

Jeg kan trygt si at det eneste min hund ikke liker er oliven. :wee: Kan det minne om mat går det ned på høykant.

 

Artig. Hundene mine får som regel bare hundemat. Alikevel er de aldri dårlige dersom de mot formodning skulle få fatt i noe annet.

 

Og alt som minner om mat går også ned på høykant her også, og det til tross for at jeg ikke har til vane å blande middagsrester av alle mulige varianter i maten deres :)

 

Rart !:)

Lenke til kommentar

Jeg hadde selskap sist helg, og hadde ordnet med ei skål med godteri. Den plasserte jeg trygdt i høyden på ei hylle.

 

Så når vi hadde spist middag og gjestene benket seg i sofaen hørte jeg "NAMM, GOD SJOKOLADE JA". Fyren trodde jeg hadde gjemt bort godteriet for gjestene mine, så jeg kunne ha det for meg selv :p

 

Måtte lattermild fortelle at jeg var redd hundene skulle få tak i det hvis det sto på bordet og jeg snudde meg vekk i 2 sek:)

 

Er tross alt ikke såååå vanskelig å følge med så hundene ikke tar noe. Alltid rydd av bordet etter middag, og aldri gå fra godteri og kaker...

Lenke til kommentar

Mine hunder elsker når jeg popper popcorn for da passer jeg jo alltid på at det havner noe på gulvet hos dem også... dette er jo da usaltet og totalt uskadelig for dem - men så KOOOS..

I det store og hele synes jeg man skal slutte å være hysterisk! Listen som Juliess har satt opp er en kjempefin følgeregel som jeg har brukt de vel 25 årene jeg har hatt hund selv og det har gått bra med alle sammen! Mine får det meste av det VI kan spise (jeg spiser heller ikke ben....) men styrer jo klar av ting som jeg vet er giftig slik som sjokolade og rosiner (men de dør ikke av en liten bit av dette heller...)Får man en hund med allergier stiller det seg jo litt annerledes da må man nok være litt mer forsiktig, men det gjelder jo også for oss...

Bare man i det daglige bruker et godt hundefòr så er det det som er viktig! Skulle jeg være hysterisk redd for alt mulig kunne jeg jo ikke sluppet hundene løs? For de spiser jo alt de måtte komme over av ting som kan minne om spiselige... mat fra fuglebrettene hos naboen, en død lemen kan gå ned på høykant.. likeså andre unevnelige ting.. grøss...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...