Gå til innhold

Lenge til neste Final Fantasy (PS3/X360)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Svelger de over for mye når de også skal levere til Xbox360?

 

Må si jeg får mer og mer avsmak for seiren, den er alltid plaget av enorme utsettelser og forskjellsbehandling i verdensdeler.

 

Kanskje de heller bør kjøre helle serien over i Nintendo verdenen. Forholde seg kun til DS og Wii. Det kunne faktisk blitt en ganske så fet serie på Wii om de redesignet det til cellshading grafikk! En verdig konkurrent til Zelda.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Tja, i mine øyne finner du det beste FF spillet på nettopp en Nintendo konsoll, Final Fantasy 3 (nummer 6 i rekken). Til tross for random battles er FF3 det desidert beste FF spillet både historiemessig, lydmessig og gameplay messig.

 

Nei åpne øyne påsan, fremskritt kommer ikke nødvendigvis kun gjennom grafikk.

Lenke til kommentar

Så lenge det finnes folk som er klare til å svi av X-tusen på en konsoll for kun å få tak i Final Fantasy, er det mulig å "melke" serien.

 

Men jeg har troa på XIII jeg. Tror at vi endelig kan få et spill som kan nærme seg VII (og tenker ikke bare på likhetstrekkene):

 

 

FFXIII_lightning_screen.jpg

= Kvinnelig

cloud-strife.jpg

 

Final Fantasy XIII is set in a futuristic world controlling advanced technology and magical crystals.

pulse.jpg

=

midgar_big.gif

 

Snow is the head of the resistance group against the theocratic government of Cocoon.

final-fantasy-xiii-ss-74.jpg

=

BarretBig.jpg

 

Vanille is a citizen of Pulse and ostensibly a subject of great interest to both the Holy Government and the resistance group led by Snow Villiers. She is a l'Cie, and carries a heavy burden she is not initially aware of herself.

final-fantasy-xiii-ss-73.jpg

=

aerith1_2.jpg

 

 

Lenke til kommentar
Nåja, den sammenligninga der kan jo gjøres med mange av FF-spillene. Men dersom du har rett kan man jo ikke klage. Back to the roots sier jeg, ble lei alt det politiske fokuset i XII.

 

Enig. Endel av kjernen i FF-spillene har alltid vært å skildre og bli kjent med hovedpersonene og deres historie, liv, følelser og samhold med andre. FF12 klarte aldri å få meg interessert på dette punktet noe nevneverdig og ble alt for overfladisk i sin historieskildring. Det hele virket til tider falskt og kjedelig, selv om det hadde sine lyspunkter også. Ett greit spill, men ikke i nærheten av de fantastiske spillopplevelsene man fikk med FF7-10.

Lenke til kommentar

Jeg tror FF serien hadde gjort seg fantastisk i cellshading grafikk med mer fokus på gameplay og historie. Cellshading er en mindre krevende teknikk som har vært brukt med hell på mange spill.

 

Det blir nå litt for mye fokus på å lage flotte stillbilder og mellomsekvenser istedet for selve spillet. Derfor tro jeg det hadde hatt godt av å fokuseres mot Wii plattformen hvor fokuset blir bredere.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

FF VI til FF X. Squaresofts perler. FF VIII topper det hele :D (nei, er ikke typo) Etter at Squaresoft ble til Square Enix har de ikke klart å få det til på samme måte.

 

FF XII var forsåvidt greit, men det feilet som et FF spill på mange måter. Storpolitikk blir ofte veldig lite fokus på karakterenes personligheter, og det strider i mot det som gjorde FF VI til X en suksess.

 

Kampsystemet var helt nytt, og jeg er glad for at random battles ble fjernet, siden det ofte bare blir plagsomt når man går seg vill i dungeons, eller bare explorer. FF VIII og FF X gjorde det enkelt å skru av random battles (FF VIII helt i starten av spillet til og med!).

Problemet med XII sitt kampsystem var at det var fortsatt ikke "aktivt". Å løpe rundt ga ingen virkning. Jeg hadde håpet på et system noe liknende Tales-serien om man skulle ha et aktivt kampsystem. Personlig synes jeg man burde blande mye av CTB-systemets forutsigbarhet fra X med junctions muligheter til tweaking fra VIII. Junctions gitt litt arbeid er utrolig morsomt (Sitte med 3k HP på alle og hitte for 2-3k med melee helt i starten av spillet er ganske morsomt XD). XIII ser ut til å ha revampet ATB-systemet i hvertfall, og det lover godt.

 

Egentlig tror jeg FF XII hadde vært et mye bedre spill om det bare ikke stod FF utenpå coveret ...

Endret av TheMaister
Lenke til kommentar

Vel, etter FF7 så eksploderte jo PRPG i den Vestlige verden. Og det virker som om Square forsøkte å "Vestifisere" FF-spillene, men hadde tydeligvis misforstått hva folk faktisk liker. Selv om masse Hollywood-filmer inneholder masse moral og kjærlighet og kliss, så betyr ikke det nødvendigvis at ALLE liker det i spill og filmer. De forstod det ihvertfall ikke i FF10-2 :p

Lenke til kommentar

Serien blir ikke melket som en typisk såpeserie på tv, eller som populære filmer. (Bare tenk på Løvenes Konge.. der har du melking!)

 

Final Fantasy derimot, er en variert serie på mange måter. De koker ikke suppe på spiker ved å sende de samme karakterene på nye eventyr i hvert spill. Eller at det bare handler om en by, land eller verden.

 

I nesten hvert spill, spesielt litt ut i serien, så har kampsystemet vært nytt i alle spillene. Det har vært nye karakterer, ny historie og nye verdner. Så ikke kom her å snakk om at serien blir melket!

 

Angående final fantasy xii, så var det spesielt dybden til hovedpersonene som var dårlig, spesielt hovedpersonen Vaan manglet dybde. Men ellers så var jo spillet veldig bra.

 

Når det gjelder nr XIII, så vurderer seriøst å gå i dvale frem til det slippes på et språk jeg forstår.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...