Gå til innhold

Beste måte å steike ein pizza på? Frossen eller heimelaga


Zeph

Anbefalte innlegg

Sidan me har ein undersøkelse på gang for tida for å finne ut kva som er den mest likte frossenpizzaen tenkte eg me kunne utbrodere dette emnet litt samtidig.

 

Eg har hatt same måte å steike på så lenge eg kan hugse.

 

225ºC, nest nederste rist (evt. midt i), på brett med bakepapir, lik varme over og under (firkant med lik strek oppe og nede), steiketid avhengig av ovn og type pizza.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg steker frossenpizza følger jeg instruksjonene på pakken.

 

Når jeg steker min hjemmelagde pizza steker jeg den først i 10-12 minutter uten ost midt i ovnen på 225 grader før jeg har på osten og steker til osten er klar, kanskje med litt vifte/pizzafunksjon de siste minuttene.

Lenke til kommentar
Bludd: Har aldri hørt/sett om steking av pizza først uten ost og så senere med ost. Skal kanskje prøves en gang jeg er modig.

 

Vi lager ganske store pizzaer i min familie og vi fant ut at med ost på fra starten ble bunnen ikke ferdig, og osten ble ekkel og brent hvis den var på like lenge som bunnen trengte og stekes.

 

Dvs. vi bruker ca 9 dl mel til å lage deigen og det blir derfor ganske tykk bunn og skorpe.

Endret av Bludd
Lenke til kommentar

Tar for meg hjemmelaget pizza nå.

 

Det kommer veldig an på hva slags pizza du lager. Bruker du tykk bunn, alà American pan pizza, så må du nok steke på medium temperatur (200-230 grader) og ganske lenge (15-20 minutter). Lager du derimot en italiensk pizza med tynn bunn kan gjerne smelle ovnen opp på 280-300 og heller steke pizzaen vesentlig kortere. 7-8 minutter bør ofte holde. Følg med under steking. Det er ikke uten grunn at pizzeriaer som baker italiensk pizza steker de i ovner med temperaturer på over 400 grader.

 

Dette kan du gjerne prøve på frossenpizza også, men husk at bunnen da er halvstekt, så reduser i hvertfall tiden en tanke på pizza-typer som Big One.

 

Og ja. Plasser pizzaen i ovnen utifra hva du ønsker.

Lavt = Deigen blir sprøere, fyllet smelter, oftest uten å bli ordentlig stekt.

Høyt = Deigen blir av det mykere slaget (anbefales ikke for tykk bunn), men fyllet blir ordentlig stekt og kan fort bli svidd. Følg med.

Midten = Do the math ... Dette er vel allemannskunnskap.

 

Personlig foretrekker jeg pizza av den italienske formen med litt sprø skorpe og steiker da den på full pupp (290 grader). Første halvdel i midten, resten på laveste nivå.

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Frossen pizza(grandiosa i dette tilfellet) skal stekes på 225 grader midt i ov, på rist, uten bakepapir. Tid avhenger litt fra pizza til pizza(selv om det er samme pizza). Den skal taes når osten er myk. Viktig å la den stå inne lenge nok til at det vannet som ligger oppå forsvinner(ikke alltid dette er et problem).

Lenke til kommentar
225ºC, nest nederste rist (evt. midt i), på brett med bakepapir, lik varme over og under (firkant med lik strek oppe og nede), steiketid avhengig av ovn og type pizza.

Nå vet ikke jeg om dette er en svakhet i de forskjellige målformene eller om det er jeg som misforstår. Mener du ikke på nederste rillerist med bakepapir?

Lenke til kommentar

Jeg setter pizza'n bare på en rist midt i ovnen på 225 ºC i 13 min.

 

Sånn det står bak Grandiosa pakka ;)

 

Hvis jeg vil at Pizza'n skal få en litt sprøere bunn(noe jeg vanligvis ikke gidder)lar jeg pizza'n bare stå 5 min nederst i ovnen.

 

Somregel følger jeg bare det som står bakpå pizza esken ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...