Gå til innhold

AMDs superdatamaskin: Fusion Render Cloud


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Så en Phenom II+4stk 4870 klarer å levere ca en Petaflop? IBM driver jo å skryter av at de har brutt petaflop-grensen på amerikansk TV i disse dager.

 

Synest det er merkelig at en såpass enkel maskin yter nesten like mye som det IBM skryter av.

 

Det er da hele skyen de snakker om som skal ha ca. en Petaflop, ikke de inviduelle maskinene med 4x HD 4870. Eller en stygg skrivefeil.

 

Fra Wikipedia

In June 2008, AMD released ATI Radeon HD4800 series, which are reported to be the first GPU's to achieve one teraFLOP scale. On August 12, 2008 AMD released the ATI Radeon HD 4870X2 graphics card with two Radeon R770 GPUs totalling 2.4 teraFLOPs.
Lenke til kommentar

Synes det var drastiske tall, ja.

 

Det er morsomt å spekulere i hva slags enorm regnekapasitet man får til etter hvert, da man ser på hva slags utvikling man har sett på floating-point-ytelse de siste årene. Med selv personlige maskiner hvor man kan putte fire av de råeste GPU-ene i samme system. Med andre ord ganske ekstreme hopp for hver generasjon.

Lenke til kommentar
Det er da hele skyen de snakker om som skal ha ca. en Petaflop, ikke de inviduelle maskinene med 4x HD 4870. Eller en stygg skrivefeil.

 

Isåfall er det en fryktelig dårlig formulert artikkel:

 

Løsningen består av et standard PC-kabinett som inneholder en Phenom II-prosessor, et hovedkort med AMD790-brikkesett og fire grafikkort i form av AMD Radeon HD 4870.

 

Med en ytelse på rundt én petaflop skal denne brukes til å levere rendring av visuelle effekter, som vanligvis krever stor prosesseringskapasitet

Lenke til kommentar

Da er det en skikkelig grov skrivefeil. 1,2 terraFLOPS pr kort, 4 kort... 4,8 terraFLOPS. Hvis du legger til prosessoren så kanskje den klarer nærmere 5 terraFLOPS. Alså påstår artikkelen at denne ene maskinen skal klare 200 ganger det den teoretisk er i stand til å klare ved peak.

 

Uansett, 5 terraFLOPS er ikke galt det, hvis man sammenlikner med hvor mange prosessorer man må kjøre i cluster for å få til dette, og hvor stort areal / volum dette vil ta opp, for ikke å snakke om strøm.

 

Jeg vil også påpeke at èn petaflop er et nummer og ikke en hastighet. Så maskinen vil klare å regne èn petaflop, men den vil bruke 3-4 minutter på det i stedet for et sekund.

FLOP = Floating Point Operation

FLOPs = Floating Point Operations

FLOPS = Floating Point Operations per Second.

Hvis man skriver flops kan det bli forvirring mellom begge forkortene FLOPs og FLOPS. Men en flop er uten tvil èn floating point operation.

 

Ytelsen er èn petaflop blir det samme som å si at bilens hastighet er 100 kilometer. Hvis man egentlig skulle oppgi fart i meter pr sekund (60km/t) og sier "bussens hastighet er 16 meter" så kan man jo få morsomme konflikter :p

 

Jeg vet det har vært folk som har lagt merke til slike benevningsfeil i artikler tidligere. Og jeg mener også å ha hørt fra en annen diskusjon at alle artikler også blir rettlest av en annen før de blir postet...

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...