Gå til innhold

Den store NVIDIA 3D Vision tråden! (3D briller)


Fapse

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå har jeg lekt meg litt med Samsung 2233RZ og nVIDIA 3D Vision..

 

Og til nå har jeg vell ikke blitt helt revet med, nå har jeg bare fått testet veldig kort i to dager, men jeg sliter litt med å se poenget med 3D i spill, i World of Warcraft fungerer 3D Vision utmerket, det var en liten "WoW-følelse" når jeg fikk lyst til å klemme halen på dragen min som dinglet frem og tilbake "utenfor skjermen" osv..

 

Men WoW-faktoren og følelsen gikk fort over og jeg føler egentlig at det er tyngre og vanskeligere og spille med 3D på enn av, rett og slett fordi jeg føler at både øyne og hjernen bruker mye fokus, krefter og konsentrasjon på å absorbere 3D-effektene, som gjør at jeg ikke på langt nær klarer å ha samme fokus på selve spillet, 3D-effektene tar på mange måter å hemmer meg i spillingen, så fiffige effekter til tross så syntes jeg ikke dette på noen måter gagner meg i spillingen på noen som helst slags måte.

 

 

Men nå er det kanskje ikke det som er meningen med 3D heller da? At den skal gi meg noen spillmessige fordeler?

Men det sliter i overkant mye på hode og øyne føler jeg, selv etter kun noen minutter med aktiv bruk av 3D så føler jeg meg ikke direkte svimmel, men både hode og øyne virker smått frustrerte og desorienterte over hva nVIDIA 3D Vision forsøker å få til? For ikke å snakke om at jeg syntes 3D opplevelsen i seg selv har en litt hakkete / laggy feeling over seg, som gjør at spillet føles på en måte hakkete til tross for 60FPS? Er en følelse av ghosting er også til enhver tid?

 

 

 

Nå har jeg jo bare lekt meg litt med det, og har kanskje hatt i overkant mye fokus på hvordan 3D fungerer og oppleves, kan være at når jeg faktisk setter meg ned for å spille og bruker det litt over tid at jeg blir mer vandt med det og at ting føles mer naturlig osv.. etter hvert?

 

Derfor har jeg nå lagt inn Battle for Middle Earth II og har tenkt å ta meg et par runder med Special Extended Edition mod for å se hva jeg føler etter noen timer med spilling, som går over noen dager, nVIDIA selv anbefaler jo at du starter med minst mulig 3D effekt for å venne kroppen til det, for så sakte men sikkert øke dybden etter hvert, da kan sikkert det faktum at jeg bare forsøkt å skru opp innstillingene så lang jeg klarer uten å se dobbelt med en eneste gang føler meg litt mer sjøsyk av den grunn?

 

 

 

Men til nå så er jeg egentlig smått skuffet og syntes dette virker mer tullete enn som noe jeg ser for meg at skal ta av?

Og Samsung skjermen har jo en vannvittig høy lysstyrke som i seg selv kan irritere hvilken som helst hjerne og øyne, kan ikke si meg direkte imponert over denne skjermen, hvert fall ikke slik den blir levert fra fabrikk!

Lenke til kommentar

Er det noen her som har erfaring eller sammenlikningsgrunnlag med noen andre løsninger enn Nvidia sin? Da tenker jeg hovedsaklig på IZ3D, eller eventuelt Zalman. Etter mye tråling på nettet har jeg inntrykk av IZ3D som et bedre valg enn Nvidia, både i forhold til selve mekanikken (polarisert lys kontra shutter-glasses), og i forhold til drivere, support, konfigurasjonsmuligheter osv.

 

Problemet er bare at jeg finner ingen som selger IZ3D skjermer i Norge. :\ Heller ikke Zalman. Så må evt ta en sjangse på å bestille fra utlandet, da blir det vel heller vanskeliger med returner dersom det skulle vise seg å være boss.

 

Noen som har noen tanker eller erfaringer her? Hva er egentlig grunnen til at Nvidia sitt system er totalt dominerende i norge, eller europa forøvrig? Iz3d virker til å være mye større i statene, og får generelt bedre omtaler og kommer best ut i sammenlikninger, ihvertfall de jeg har funnet til nå.

 

Det jeg er mest redd for med Nvidia 3dvision er flimring, og deretter at bildet skal bli for mørkt. Hvor påfallende er filmringen med shutterbrillene? Er det like gale som CRT skjermer var når vi kjørte de på 60hz (ser det er mange som sammenlikner effekten med det)

 

 

Håper på noe feedback her! Er svært utålmodig etter å få en skikkelig 3d-skjerm i hus, blir gal i hodet av grønn\magenta pappbrillene mine snart :D

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Etter å ha hatt 3D Vision i en litt lengre periode nå, lekt meg litt med det i diverse spill:

 

- Battle for Middle Earth II

- World of Warcraft

- Dragon Age: Origins

- Mass Effect

- Medieval II: Total War

- Borderlands

- Deluxe Ski Jumping

 

 

Så er konklusjonen etter hvert blitt ganske så klar, dette er ikke noe som slår an hos meg i det hele tatt..

 

Det er en liten "wow-følelse" der med engang, men den dabber VELDIG fort av, og jeg syntes 3D i de fleste tilfeller hemmer meg i spillingen, det er tyngre for både hode og øynene mine å spille og fordøye hva som skjer på PC-skjermen med 3D aktivert, uansett om jeg spiller på 5% dybde eller 90%!

 

 

Syntes det gigantiske droppet i ytelse på ingen som helst måte er verdt det, det jeg syntes fungerte best med 3D var strategi spill, både BFME2 og Total War fungerte egentlig ganske så greit, men Total War ble slitsom da menyene og det taktiske er tyngre å bedrive med 3D aktivert, BFME2 går det jo stort sett i kamper hele tiden og det fungerte overall veldig bra selv med 3D aktivert følte jeg (hvert fall sammenlignet med samtlige av de andre spillene jeg lekte meg med) men jeg syntes det etter 10min ikke var noe poeng med 3D i spillet? Jeg savner ikke 3D-effekten om jeg deaktiverer den og med tanke på at både hode, øyne og ytelsen setter sårt pris på at jeg klarer meg uten så tror jeg nesten det er det beste å gjøre også.

 

 

Her går nok både skjerm og briller i retur, for dette var og er rett og slett for dårlig syntes jeg.

 

 

Har mye større tro på nVIDIA sin utgave av ATI sin Eyefinity og spilling utover flere skjermer fremfor dette her, ytelsen blir drept, det blir tyngre og spille uten at jeg egentlig føler jeg for noe som helst igjen for det?

Lenke til kommentar

Det varierer fra spill til spill hvor godt det fungerer. Jeg brukte anaglyph-briller med 3D Vision Discover mens jeg spilte Batman: Arkham Asylum, og det var ganske herlig. Så prøvde jeg med The Witcher, og opplevelsen var egentlig ikke særlig bedre enn 2D + at fargebrillene gjorde ofte ting temmelig stygt (den mer kostbare løsningen med active shutter-briller + 120Hz skjerm har jeg ikke prøvd). Og mitt skjermkort (GTX 285) klarer brasene enn så lenge, men det går nok ikke fryktelig lang tid før det blir verre for det å rendre 2 bilder (ett for hvert øye) i 1920x1200) . Så høyt som "hardcore" spillere (noe jeg ikke er) setter FPS osv., pluss at 3D vel sjelden gir noen spillermessig fordel...

 

Liste over spill, med nvidias egen vurdering av hvor godt spillet funker:

http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_3D_Games.html

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Spørsmål til dere som har Nvidia 3d vision :

 

Hvor gode er manuelle kalibreringsmuligheter? Jeg har en iz3d monitor(mener ikke å starte noe krig her :), jeg bare er nyskjerrig)... iz3d driveren har veldig gode hotkeys for å stille på separation og convergence mens du er i game... du kan lagre ulike settings du gjør på hotkeys (spesielt nyttig til games som skifter mellom 1st person , 3rd person, cutscenes, zoom sikte, osv. ) Ingen takhøyde- eller -bunn for hvor langt opp\ned du kan dra settingene...

Som de fleste andre iz3d brukere er enig med, så er det å lære seg å bli god til å konfigurere disse tingene Alfa & Omega for å oppnå virkelig gode resulateter i spill (og ikke minst, nøyaktig den type 3d effekt du selve ønsker i ulike spill...) Jeg har etterhvert fått full kontroll på å kalibrere for hvert game slik at de f.eks (hvis det er det jeg er ute etter) gir god popout effect (10-15 cm utav skjermen på nærme objekter) kombinert med at resten av bildet går laaangt innover iskjermen. Kunne aldri klart meg uten denne frie manuelle kontrollen tror jeg.

 

Så... Da Lurer jeg på : hvordan Nvidia sine drivere stiller på det samme feltet? Utifra hva jeg har forstått så er det et fysisk rullehjul bakpå mottakeren for stereo depth, hva de nå enn må mene med det. Akkurat det høres jo veldig begrenset ut, så derfor lurer jeg på om dere har de samme mulighetene til å stille på ting i software istedenfor: kamera seperasjon, konvergens, eventuelt left eller right shift, osv. Og hotkeys for preset? De settingene som fungerer for spilling kan jo ofte være helt på trynet i en cutscene eller hvis du kjører en vehicle, pga forandrende vidvinkel, zoom, o.l.på det virtuelle kameraet.

 

Er litt nyskjerrig på å sjekke ut 3DVision etterhvert som det kommer bedre 120hz skjermer nå snart, men kvaliteten på driver\utilities er helt avgjørende for om jeg overhodet er interessert-

 

 

Håper noen kan svare meg på hvor mye ting man har å stille på og leke seg med med Nvidia 3d ! Thanks in advance!

 

:yes:

Endret av timmy911
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Spørsmål til dere som har Nvidia 3d vision :

 

[...]

 

 

Joda, konvergens-innstillingene er alfa og omega på brillene. Av en eller annen rar grunn, har nvidia slått av denne instillingen ved default og gjemt hotkey'ene i en submeny.

 

Uansett, når man først vet om de, er det ikke noe problem. Du velger selv hotkey, f.eks ctrl-pageup/pagedown, så stiller du inn i spillet. Og en annen hotkey for å lagre innstillingene til mine-dokumenter.

 

Det er hotkeys for av/på, lagring av innstillinger, dybde, konvergensnivå og en annen instilling som jeg ikke aner hva er. Det ser ut som 2-4 bildemoduser, muligens den left/right shift som du snakket om?

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
  • 5 uker senere...

Spørsmål til dere som har Nvidia 3d vision :

 

[...]

 

 

Joda, konvergens-innstillingene er alfa og omega på brillene. Av en eller annen rar grunn, har nvidia slått av denne instillingen ved default og gjemt hotkey'ene i en submeny.

 

Uansett, når man først vet om de, er det ikke noe problem. Du velger selv hotkey, f.eks ctrl-pageup/pagedown, så stiller du inn i spillet. Og en annen hotkey for å lagre innstillingene til mine-dokumenter.

 

Det er hotkeys for av/på, lagring av innstillinger, dybde, konvergensnivå og en annen instilling som jeg ikke aner hva er. Det ser ut som 2-4 bildemoduser, muligens den left/right shift som du snakket om?

Hei !

 

Har en SyncMaster 2343NW og GeForce GTS 250 og lurer på om eg kan bare kjøpe nVIDIA 3D Vision og bare forvente at det ska fungere på skjermen ?

 

PS.

Veit at eg har et skjermkort som er kompatibelt med det

 

DESPERAAAAT ! :p

Lenke til kommentar

Hei !

 

Har en SyncMaster 2343NW og GeForce GTS 250 og lurer på om eg kan bare kjøpe nVIDIA 3D Vision og bare forvente at det ska fungere på skjermen ?

 

PS.

Veit at eg har et skjermkort som er kompatibelt med det ;)

Skjermen din støtter opp til 85Hz, men du burde ha 120Hz eller mer for 3D. Skjermkortet ditt er nok alt for svakt til å få noen særlig glede av spillinga, du må ha omtrent dobbelt så kraftig kort for å få samme frameraten som du har nå.

Lenke til kommentar

Hei !

 

Har en SyncMaster 2343NW og GeForce GTS 250 og lurer på om eg kan bare kjøpe nVIDIA 3D Vision og bare forvente at det ska fungere på skjermen ?

 

PS.

Veit at eg har et skjermkort som er kompatibelt med det ;)

Skjermen din støtter opp til 85Hz, men du burde ha 120Hz eller mer for 3D. Skjermkortet ditt er nok alt for svakt til å få noen særlig glede av spillinga, du må ha omtrent dobbelt så kraftig kort for å få samme frameraten som du har nå.

åååå

 

Hei !

 

Har en SyncMaster 2343NW og GeForce GTS 250 og lurer på om eg kan bare kjøpe nVIDIA 3D Vision og bare forvente at det ska fungere på skjermen ?

 

PS.

Veit at eg har et skjermkort som er kompatibelt med det ;)

Skjermen din støtter opp til 85Hz, men du burde ha 120Hz eller mer for 3D. Skjermkortet ditt er nok alt for svakt til å få noen særlig glede av spillinga, du må ha omtrent dobbelt så kraftig kort for å få samme frameraten som du har nå.

åååå

På komplett er det nå skrevet at det går:

Kompatibelt med bla . følgende skjermkort:

 

•GeForce GTX 480

•GeForce GTX 470

•GeForce GT 340

•GeForce GT 330

•GeForce GT 320

•GeForce GTX 295

•GeForce GTX 285

•GeForce GTX 280

•GeForce GTX 275

•GeForce GTX 260

•GeForce GTS 250

•GeForce GTS 240

•GeForce GT 140

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 3 uker senere...

Leser mye forskjellig om dette her. Er det verdt kjøpet, eller dabber WOW faktoren bort veldig fort? Jeg har litt lyst på ny PC til Crysis 2 og Skyrim, men siden PC-spill markedet er relativt laber er Nvidia 3D en kanskje overbevisende grunn til hvorfor jeg skal gidde å kjøpe ny PC :)

Lenke til kommentar

Har du vært på 3d-kino noen gang? Det er en enkel test om det er noe for deg eller ikke.

 

Vel joda har da det, er jo forsåvidt fett det. Man leser så utrolig mye negativt om det også, som i postene over her. Men kan den kun brukes på PC skjermer eller nyere TV-er også?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Er nok verdt å understreke at jeg sliter når jeg ser på vanlige 3D kino som benytter Dolby 3D også. Blir "sjøsyk" før en 2.5t film blir ferdig, er nok tydelig at hode / øynene mine reagerer på slike løsninger, noen hoder reagerer jo helt annerledes enn andre så det at jeg opplever 3D Vision som negativt så kan jo dette ha mye å gjøre med hvordan hode og øya mine fungerer så det blir så definitivt ikke en fasit for alle andre, samtidig så er det nå en stund siden jeg testet og jeg bruke Samsung 2233RZ som kanskje er en av de dårligste 3D skjermene på markedet og den som sliter med mest ghosting og crosstalk samtidig så har både drivere og firmware til nVIDIA 3D Vision nok blitt endel forbedret siden jeg testet.

 

 

Uansett så skal jeg ha meg en 120Hz 23-24" til TG2011 da jeg ikke orker å drasse med meg min 27" Dell UltraSharp U2711 så hvem vil være det beste alternativet for 100% 120Hz (ikke 3D, selv om jeg vil ta med meg et sett med briller bare for å se hvordan det fungerer i dag sammenlignet med når jeg testet forrige gang) gaming? Har jo faktisk blitt et par alternativer innen 120Hz skjermer på markedet nå, og et par nye fra Acer, Asus og Samsung er vell også på vei? Flere på 27", men TN-panel med 1920x1080 på 27" er og blir en håpløs kombinasjon.. Har noen testet Samsung sin 27" med TN-panel? Størrelsen blir for stor for TN-panelet så farger blir faktisk vasket ut på sidene av skjermen når du ser rett på skjermen.

 

Lenke til kommentar

Av og til når jeg spiller TF2, skrur jeg av 3D-effekten bare for å se forskjellen. Det er som å gå fra farge til svart-hvitt for meg. Jeg vet at det skal være farger der og kan på en måte forestille meg de, men de er borte. Tilsvarende vet jeg at det er dybdeinformasjon 2d-bildet forsøker å formidle, men den er bare ikke der. Tror kanskje jeg har blitt litt avhengig! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...