Gå til innhold

Filmer som omhandler 2. verdenskrig?! Noen gode?


Nidaroo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Das Boot" er jo helt selvskreven som ubåtfilm. Den er upolitisk, bortsett fra en viss journalistgjest ombord som tydeligvis er helt oppslukt av nazismen, men får her fort passet påskrevet. Virker ikke som om befalet på ubåten i filmen er spesielt nazi-vennlige for å si det slik. Faktisk en av de bedre krigsfilmene jeg har sett...

Lenke til kommentar

Longest day viser ikke de påfølgene dagene, viser oppløpet til D-day og selve dagen, den slutter faktisk rundt kl. 4 på ettermidagen på d-day, når troppene endelig flytter seg innover fra Omaha beach.

 

Menbefaler den virklig, en mye bedre film å lære historie av enn Saving private ryan.

 

En annen film jeg virklig anbefaler er A bridge too far, samme gate som longest day bare handler om market garden

Lenke til kommentar

Jeg syntes Schindler's List er verdt å se. Jeg vet ikke hvor historisk korrekt den er, men det er en veldig god film om denne Schindler som var en ekte person, og som mest sannsynlig reddet langt over 1000 jøder fra konsentrasjonsleirene.

 

Jeg kunne tenkt meg noen filmer som omhandler østfronten i andre verdenskrig. Hittil har jeg vel bare sett Enemy at the Gates, som var god, men ikke særlig historisk korrekt, etter det jeg har forstått. Tyskland likte jo bl.a. ikke snikskyttere, fordi de så på det som en av de feigeste måtene for krigføring/å drepe et menneske på. Jeg vil helst at filmene skal være relativt nye (si fra rundt 90-tallet og oppover), lære meg litt ny historie, og være gøye. ;)

 

EDIT: Jeg har egentlig aldri vært veldig interresert i histore, selv om det har vært et helt OK fag. I fjor gikk jeg i 2. klasse videregående, med tidlig historie fram til 1750. Dette var for meg gørr kjedelig, men nå i 3. klasse har vi mye historie, og alt er fra 1750 og oppover. Jeg syntes det er så ekstremt mye spennende og interresant som skjedde i denne perioden! Historie er derfor for meg blitt veldig gøy og interresant igjen. ;)

Endret av _Zeke
Lenke til kommentar

Vel jeg liker jo Saving private ryan men den blir litt mer action orientert enn historie orientert. Hvis du skal se noe som har kvaliteten til Saving private ryan men som samtidig er ganske historisk korrekt, så vil jeg anbefale Band of brothers. Det er en serie på 12 episoder og hver episode varer i 45 min. Den handler om 101st Airborn og deres reise gjennom Europa.

 

En veldig bra serie som jeg anbefaler til alle.

 

12 fortapte menn (ikke helt historisk korekt, men morsom.)

 

The dirty dozen som den er kalt på engelsk er en artig film. Handler om 12 menn som har begått en forbrytelse mens de var i tjeneste og er dømt til døden. De får et "selvmords" oppdrag der dem skal ta en tysk herregårdmed masse høyt rangerte tyskere. Nærmest hele filmen handler om treningen dems.

Endret av LarsMelvin
Lenke til kommentar
"Das Boot" er jo helt selvskreven som ubåtfilm. Den er upolitisk, bortsett fra en viss journalistgjest ombord som tydeligvis er helt oppslukt av nazismen, men får her fort passet påskrevet. Virker ikke som om befalet på ubåten i filmen er spesielt nazi-vennlige for å si det slik. Faktisk en av de bedre krigsfilmene jeg har sett...

 

Journalistgjest?? Om ikke jeg husker helt feil, så var det nestkommanderende på båten det var snakk om...

Lenke til kommentar

Nå, det er nå en del som ikke er nevnt enda... ;)

 

Europa:

Ørneredet

Kanonene på Navarone (og oppfølgeren, Force 10 from Navarone)

Battle of the Bulge

Battle of Britain

Anzio

Enemy at the Gates

Stalingrad

Ni Liv*

Above Us the Waves* (handler om miniubåtangrepene mot Tirpitz i Altafjorden)

 

Asia/Stillehavet:

Tora Tora Tora!

Midway

Broen over Kwai

Run Silent, Run Deep*

Yamato

 

*Disse er gamle, i sort/hvitt, og med kun mono lydspor, men er gode filmer for det, i alle fall om man er litt historie-interessert og ikke nødvendigvis må se/høre mest mulig realistisk blod, gørr, skudd og eksplosjoner...

 

 

Noen som vet om noen filmer, annet enn dokumentarer, som handler om ørkenkrigen i nord-afrika?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...