Gå til innhold

iphone, kalender og operatørlås.


Ca3

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er på nippet til å bestille meg en ny iphone, det som holder meg igjen er skepsisen til hvordan kalender og avtaleboken fungerer i praksis (jeg liker nokia sin) og om operatørlåsen kan fjernes uten turbo-sim el. Går det ann å låse opp iphone kun med software?

Jeg har søkt litt om dette uten å finne noe konkret svar.

Er det noen iphone guruer som kan svare meg på dette?

 

Mvh Cato

Endret av Ca3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Operatørfri iPhone 3G får du enklest og billigst gjennom å kjøpe den hos Netcom og bryte bindingen på lovlig måte. Det er bare å ta en telefon til Netcom kundeservice, så ordner de det. Klipper og limer fra et innlegg jeg skrev i en annen tråd:

 

Har nå sjekket dette på nytt, og prisene på bruddgebyr fra Netcom ble satt opp for 2-3 uker siden, slik at bruddgebyr gjeldende for alle telefoner nå er følgende:

- YoungTalk: kr 1600

-YoungTalk Plus: kr 2400

-SuperTalk: kr 2400

-ActiveTalk Plus: kr 2400

-FreeText: kr 2400

-SmartTalk: kr 2000

-Easy Talk: kr 1600

-SmartTalk Mobil: kr 1800

-Mewe 200 kr 1500

-Mewe 400 kr 1700

-Mewe 600 kr 2800

-Mewe 800 kr 3700

-iTalk Small: kr 2700

-iTalk Medium: kr 3200

-iTalk Large: kr 3600

-iConnect: kr 1800

-FlexiTalk 99: kr 1800

-FlexiTalk 149: kr 2400

-FlexiTalk 199: kr 3000

 

https://netcom.no/abonnement/mobilabonnement/vilkar.html

 

For abonnementene iTalk og iConnect må man også betale påbegynt månedsavgift ved brudd, altså betale månedsavgift for 1 mnd selv om du bryter fra første dag. Slik jeg tolker det slipper man da å betale påbegynt månedsavgift dersom man bryter et Mewe-abonnement fra dag én, ettersom dette er nevnt spesielt kun for iTalk og iConnect.

 

En operatørfri iPhone 3G 8GB dersom man velger en av de vanligste pakkene koster dermed:

1.399 (telefon med iTalk Small) + 399 (1 mnd abo) + 2700 (bruddgebyr) = 4.498 kroner.

 

Men, så har vi følgende alternative regnestykke: 2.399 (iPhone 3G 8GB med Mewe 400) + 1700 (bruddgebyr) = 4.099 kroner.

 

For iPhone 3G 16GB blir tallene: 2.999 (telefon med Mewe400) + 1700 (bruddgebyr) = 4699 kroner

 

Correct me if I'm wrong - i absolutt verste fall _kan_ Netcom finne på å forlange 1 mnd abonnementsavgift selv om du bryter med det samme du kjøper telefonen med Mewe 400, men jeg kan ikke se at de har dekning for det i avtalevilkårene. I så fall snakker vi om 4.500 for 8GB, og 5.100 kroner for iPhone 3G 16GB.

Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg bestilte meg en iphone i dette øyeblikk, har lyst til å gi den en sjanse. Det som er viktig for meg er en grei kalenderløsning, da jeg har en del avtaler jeg må ha oversikt over. Vekkerklokke er jeg også avhengig av. Kan noen fortelle litt om hvordan disse funksjonene fungerer på denne telefonen?

Lenke til kommentar
3G Unlock

 

We have been working hard on a few other things. The main one being the 3G unlock codenamed “yellowsn0w”. This is now completed and is currently being packaged into a user-friendly application with the simplicity that you see in QuickPwn or BootNeuter.

 

The target release date for the unlock is New Year’s Eve 2008.

This unlock method is available to iPhone 3Gs that have 2.11.07 baseband or earlier, we did warn you.

You can tell what version baseband you have by going to Settings->General->About->Modem Firmware

The unlock requires a jailbroken 3G iPhone. It’ll be installable via Cydia and so it doesn’t matter if you have a Mac or PC.

Please refrain from updating your baseband, regardless of what version you’re at. We’ll have complete directions on New Year’s Eve.

We’ll stream a live demo of the unlock before Christmas (see the update at the end of this post)

 

http://blog.iphone-dev.org/

 

Om dette vil virke på norske telefoner gjenstår å se, men er vel i utgangspunktet ikke noe i veien for det. Apple og Netcom blir neppe veldig fornøyd. Det vil vel heller ikke være helt lovlig, iallefall ikke etter rettningslinjene til nevte selskap.

 

 

Alarmfunksjonen fungerer helt tilfredstillende. Kan legge til flere alarmer, repetere, snooze og ha forskjellige lyder. Stort mer enn det er det ikke, men kan godt være at det ligger mer avanserte på App Store. Er også timer, stoppeklokke og verdensklokke.

 

Kalenderen fungerer også tilfredstilende for meg. Mangler ukenummer, men løses lett ved å abonere på en iCal-fil som legger inn ukenummeret som en event på første dagen i uken. Litt snålt at Apple ikke har tatt med ukenummer som standard. Ellers har den støtte for flere kalendere. Har måndesvisning, dagvisning og liste. Er det en event på dagen, markeres det med en liten prikk under datoen. Syncer fint med iCal på OS X.

Endret av mr_lf
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...