Gå til innhold

Linux forhåndsinstallert? Nei takk!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Gutten bruker Arch, og klager på at han må knote ;)

 

Det rapporteres fra de litt større markedene at det typisk er de kvisete unge som går for windows på eee, mens husmødre gjerne kjøper linux. Bare for å bringe litt fakta inn i diskusjonen rundt hvem som velger linux. Noe sier meg at de typiske kjøperne er bedre tjent med Xandros enn en ribbet XP,

Lenke til kommentar

Jeg tenkte på Ubuntu da jeg snakket om knotinga, Del.

Og dessuten så er ikke Linux så stabilt som mange skal ha det til. Og hibernate, en funksjon jeg bruker nesten heletiden, er nyttesløst i Linux. Det fungerer jo ikke som det skal..

Og ikke kall meg "gutten", det får deg ikke til å virke så "voksen", som du sikkert håpa på nå.

 

Det rapporteres fra de litt større markedene...

Er ikke vits i å ta det der seriøst. Hvor er kilden?

 

Men uansett.. Jeg håper Linux blir større i framtiden, og jeg håper utviklere begynner å satse mer på å lage programmer og spill til Linux-platformen enn Windows, det er da jeg skal slutte med Windows, å bruke Linux istedet.

 

Tror dere Linux blir større, eller mindre?

Endret av Hammarhaus
Lenke til kommentar

Jeg kan ikke skjønne hvorfor folk vil heller ha xp på sin Asus Eee når linux er mye, mye mer raskere på denne maskinen. Selv om jeg kan si at den distribusjonen som var levert med min Eee 900, ble med en gang byttet ut med Ubuntu. Nå har jeg endelig funnet den perfekte distribusjonen for min lille skole pc, nemlig CrunchBang 8.10, som er en Ubuntu variant med Openbox som det grafiske grensesnittet og er mye raskere enn noen annen distribusjon jeg har testet på min Eee 900.

 

Det eneste du trenger å gjøre er å brenne ut ISO filen med UNetbootin på en USB pinne og installere denne distribusjonen og hente array.org sin Eee kernel variant som fikser alt med det trådløse/webcam greiene på din Eee.

Endret av Kimme
Lenke til kommentar
Jeg kan ikke skjønne hvorfor folk vil heller ha xp på sin Asus Eee nåår linux er mye, mye mer raskere på denne maskinen. Selv om jeg kan si at den distribusjonen som vaar levert med min Eee 900, ble medengang byttet ut med Ubuntu. Nå har jeg endelig funnet den perfekte distibusjonen for min lille skole pc, nemlig CrunchBang 8.10, som er en Ubuntu variant med Xcfe som det grafiske grensenittet og er mye raskere enn noen annen distribusjon jeg har testet på min Eee 900.

Den må jeg prøve :)

Lenke til kommentar

Tja, det er jo ingen grunn og tro at ungdommer er spesiellt drevene på data, har møtt endel og mange av de greier jo ikke og holde winboksen i live mer enn noen uker mellom format C:

At voksne folk som ikke lider av dataangst helt greit hånterer og trives med en preinstallert linux har jeg ingen problemer med og tro.

Lenke til kommentar
Tror dere Linux blir større, eller mindre?

 

Vi har bare sett begynnelsen, vi som jobber litt med dette ser at Linux-bevistheten både hos program og maskinvareprodusentene øker sterk og svært raskt.

De som sliter mest med Linux på ett mentalt plan er folk som utdannet seg og ble flasket opp med win i hele sin karriere, der er det endel som rett og slett ikke forstår konseptet.

Hadde en f.eks en engelsk selger for Getac-pc på besøk, kanskje i slutten av 40-årene og han kommer nok aldri til og forstå Linux eller grunnen til at vi snakket om det, alt han greide og forholde seg til var at det var gratis og at vi måtte være usedvanlig gjerrige som ikke ville betale for Xp Pro.

Lenke til kommentar
Jeg tenkte på Ubuntu da jeg snakket om knotinga, Del.

Og dessuten så er ikke Linux så stabilt som mange skal ha det til. Og hibernate, en funksjon jeg bruker nesten heletiden, er nyttesløst i Linux. Det fungerer jo ikke som det skal..

Og ikke kall meg "gutten", det får deg ikke til å virke så "voksen", som du sikkert håpa på nå.

 

Det rapporteres fra de litt større markedene...

Er ikke vits i å ta det der seriøst. Hvor er kilden?

Så så gutten min, du trenger bare å spørre pent vettu:

http://blogs.zdnet.com/storage/?p=342

 

Her har du en kilde til, siden du ikke ser ut til å tro at jeg har mitt på det tørre:

http://ostatic.com/177078-blog/asus-ceo-sa...ar-with-windows

Lenke til kommentar
Tror dere Linux blir større, eller mindre?

 

Ikke nødvendigvis Linux, men åpen kildekode (primært GPL) kommer til å dominere alle brukte operativsystemer og de mest brukte programmene totalt om litt tid. Sannsynligvis vil Linux eller et Linux-derivat dominere blant disse.

 

Nevner igjen Wikipedia som en god analogi, Wikipedia hadde bare ikke et monopol å bekjempe først.

Lenke til kommentar
Haha, linuxfolket fornekter seg ikke. Selv når tallene er såpass klare at produsenter dropper Linux pga at folket ikke ønsker Linux så fortsetter de med det samme gamle.

 

Bare innse det folkens. Linux er ikke brukervennlig nok for mannen i gata.

Typisk for de som kun leser overskriften. Les gjennom hele diskusjonen og så kom med argumenter for hvorfor Linux ikke er brukervennlignok for mannen i gata.

 

 

Linux er ikke brukervennlig nok for mannen i gata.

 

Det er det som er greia tror jeg og. For den vanlige Ola Dunk som bruker maskinen som ett verktøy, er det å lese seg opp for å kunne gjøre noe som helst utover å klikke med museknappene, en terskel man ikke gidder.

Den målgruppen som du refererer til (flesteparten av brukerne) bruker stort sett PC til nettsurfing, musikk, film, skriving/regneark, dumpe bilder fra kamera osv. Plukk noen nybegynnere (gjerne voksne som ikke kan med PC) til å prøve ut slikt i Ubuntu og XP/Vista, jeg kan garantere deg at det vil være like enkelt/enklere i Ubuntu, og jeg har fått folk til å teste det ut.

 

Der har du ett poeng. Nybegynnere.. Min far har alltid bare sett dumt på meg når jeg har foreslått at han burde få seg pc. Ok, gubben er 65 år men likevel. Til han som aldri kommer til å gjøre noe mer enn å legge kabal, surfe på nettet og ikke har prøvd en pc med windows og ikke aner hva man kan bruke en maskin til funker Ubuntu som bare det. For han ville det være å "katastrofe" om han nå fikk en windowsmaskin..

Lenke til kommentar
elsker de kommunistiske window's fanboy's :love:

 

grunnen til dere liker windows er at dere har blitt tvunget til å bruke windows, that's it

dere har vokst opp med windows, dere har fått dere selv til å tro at windows er det beste OS'et, som jeg sa er windows fanboy noe av det artigste jeg vet siden dere vet så lite :D

 

 

Se på navnet mitt du så ser du at jeg nok har prøvd sikkert flere OS enn du noen gang har gjort.

 

Nå nei.. Jeg har vokst opp med DOS 3. Favoritten er fremdeles DOS 5 sammen med OS/2 Warp.. Det jeg fremdeles bruker på min private jobbmaskin er DOS 5 og Lotus Smartsuite 2.1 for DOS. Helt genialt.. Lynkjapt. Og dønn stabilt. (problemet er bare neste gang disken går.. det er ikke like lett å få fatt i harddisker under 500 mb lengre..)

 

Og så lengter jeg tilbake til de tider med SCO Unix med Olivetti pc emulator for å få brukt word og excel.

 

Forresten noen som husker "gorilla ett-eller-annet"? det spillet som lå i qbasic i de gamle dosversjonene? det spilles ofte her i gården.. :-) :-)

 

sorry.. helt off topic

Endret av dominus
Lenke til kommentar

Jeg har to venner som begge har Eee. Den ene har med Linux og den andre med Windows. Da jeg prøvde den med Linux blei jeg utrolig skuffa. Distroen hadde jo (på en måte) en dårlig etterligning av Windows sitt GUI. I tillegg var distroen omtrent like "låst" også. Så jeg hjalp han å installere Ubuntu. Han er nå storfornøyd med sin Eee, og har nesten aldri problemer med den. Han med Windows er også fornøyd, men det har vært en del tull med den. Etter noen uker blei registeret ødelagt. Så etter den hadde vært til "reparasjon" hos Lefdal i 4 uker fikk han en ny.

 

Uansett, det er en stor forskjell på hvor "raske" maskinene er. I Linux så farer det av gårde, mens i Windows tar alt en god del tid. Det å åpne programmer tar simpelthen ganske lang tid.

Lenke til kommentar

Synd at Asus kaster inn håndkleet på den måten.. :( Som mange andre (har brukt Eee 900 ganske mye, og vært brukerstøtte for venner/kollegaer med Eee) tror jeg at om Asus hadde valgt en bedre distro med større community, kunne en ha sluppet dette.

 

Når jeg prøvde ut Eee'en til en kamerat, ble jeg sjokkert over hvor dårlig distroen egentlig var. Den var tydelig nedstrippet for å passe for brukere med generelt lav IT-kompetanse, men selv enkle oppgaver (som å oppdatere systemet) ble gjort vanskelig av pakkebrønnkonflikter.

 

Mer eller mindre alle av mine venner med Eee har nå "oppgradert" til Eeebuntu eller tilsvarende distroer, og er kjempefornøyd. Hadde dette (eller f.eks. Ubuntu MID) heller vært preinstallert, hadde trolig Asus sluppet å "gi opp" Linux. :(

Endret av jorgis
Lenke til kommentar

Det pc-produsenter tjener mest penger på er, etter hva jeg har hørt, software de får betalt for å legge ved operativsystemet. Det er mye vanskeligere å ordne skikkelig på f.eks Linux, både fordi programvaren er tettere integrert med operativsystemer mtp pakkebrønner o.l., og folk vil antakelig finne seg i det i mindre grad.

 

Mulig Asus valgte en egen/liten distro for å ha mest mulig kontroll, slik de er vant med. Jeg har ingen grunn til å tro at de har skumle hensikter, jeg bare påpeker at brukere ikke er de eneste som kan ha problemer med å omstille seg.

 

En post ønsket av interesse å høre om utviklingen som skjer på "Linux-fronten". Det artigste er å følge med på blogger, eller 'planets', som er en samling blogger (se planetplanet.org ). Planet Gnome, Planet freedesktop, Planet Ubuntu eller Planet KDE anbefales. Ellers, som mer offisiell nyhetskilde, er Ars Technica: Open Ended, OSNews, Phoronix, Linux.com gode. Det er mye spennende å følge med på, om man er interessert.

 

Debatten forøvrig kommer vi visst ingen vei med. Vi kan like gjerne begynne med AMD/Intel, vi/Emacs o.l. :p

Lenke til kommentar

Liten oppdatering fra IDG (som nyheten er kopiert fra): Wooops, dette var en misforståelse. :)

 

En litt "uklar formulering" fra Asus side er visstnok skylden. Etter å ha oppklart litt er det tydelig at:

 

1. De nåværende modeller med Linux fases ikke ut.

2. Det kommer to nye modeller med Linux i løpet av første kvartal 2009. Modellene er S101-LX og 901-LX.

 

Kan artikkelforfatter oppdatere artikkelen i lys av dette? :)

 

EDIT: Ser at Knut Yrvin var før meg her. Men det vil likevel være hjelpsomt om artikkelforfatter kan redigere artikkelen for å unngå at folk diskuterer en ikke-sak. :)

Endret av jorgis
Lenke til kommentar

Kjempesynd at Asus ikke vil satse mer.. Men helt ærlig ?

 

Jeg DRITER i hva mannen i gata bruker på sin datamaskin, sålenge min datamaskin fungerer og jeg får gjort ting på min måte, så bryr jeg meg heller lite, om folk vil sitte med et lukket system med virus der problemer er daglige så for all del, om folk vil bruke et operativsystem som krever at man engasjerer seg litt og kanskje plages litt i begynnelsen, for all del, om folk vil bruke noe fancy pancy som etter min mening er så overskrytt at det halve kunne vært nok så for all del. Sålenge det finnes utviklere til og utvikle det jeg liker og bruke.. Og jeg mener at folk burde vokse litt opp, hvorfor på død og liv diskutere hva som er best. La folk bruke det dem vil!

 

Men når sant skal være sagt, så har hele familien min, bestefar, gammelonkel, pappa, ja hele røkkelet byttet til Ubuntu. Og jeg bruker aldri meningsløs tid på support lenger med kjøring, og "venstreklikk, høyreklikk, der oppe i hjørnet" jabbel..

 

Frihet, muligheten til og velge er digg<3

Lenke til kommentar
Der har du ett poeng. Nybegynnere.. Min far har alltid bare sett dumt på meg når jeg har foreslått at han burde få seg pc. Ok, gubben er 65 år men likevel. Til han som aldri kommer til å gjøre noe mer enn å legge kabal, surfe på nettet og ikke har prøvd en pc med windows og ikke aner hva man kan bruke en maskin til funker Ubuntu som bare det. For han ville det være å "katastrofe" om han nå fikk en windowsmaskin..
Det er først og fremst denne målgruppen jeg ser på som mest aktuell, spesielt siden de ikke har ingrodde fordommer mot alt som det ikke står MS på. Men så er det ikke mulig å kalle Linux for brukervennlig uten at en del i dette forumet skal stemple meg som fanboy. (tenkte ikke på deg nå)

 

...Forresten noen som husker "gorilla ett-eller-annet"? det spillet som lå i qbasic i de gamle dosversjonene? det spilles ofte her i gården.. :-) :-)
Synd at jeg kastet en kasse med harddisker i sommer. Men gorilla vekker gamle minner ;)

 

---

Forøvrig bør både artikkel og tittel på artikkelen endres med tanke på oppklaringen fra Asus, som mange ikke har fått med seg ennå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...