Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tenkte og på den tittelen, den iriterte meg. Den dukket opp igjen i minnet ved et par senere lanseringstitler, som "Nikon leverer varene". Jeg tror ikke det er bevisst, men det er bare litt bedre om forskjellen er bevistløs :roll:

 

Det hadde vært fint med en Akam-test av K5, men det står vel på både kapasitet og lånekamera?

Lenke til kommentar
Rætt mæ vist æ tar feil, men stæmme det at Akam ikke har testa K5?? :hmm:

Det er flere uker siden de sa de hadde fått et eksemplar til testing. Det tar noen uker å teste kameraene, men jeg har likevel mine tvil til at vi ser testen på denne siden av påske.

 

Samsung NX har et par interessante objektiver, 20-50 f/3,5-5,6 og 30mm f/2 og en 60mm f/2,8 makro. Sony sine objektiver er alt for store og har dårlige testresultater. Jeg håper derfor på kompatibilitet med NX-systemet. Men for all del, jeg vil ha en adapter til K-fatningen med AF og blenderautomatikk. Jeg vet det blir trangt å få til, men jeg vil ha det. :)

 

Ellers så er det nevnt et annet veldig interessante forslag: Videokamera-utforming og direkte bruk av K-fatningen.

 

Et tredje alternativ er å gå satse ennå mer kompakt enn alle andre og gå for 1/1,8" sensor og en helt ny fatning.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

DPR har jo anmeldt Pentax K-5, mens f. eks Cameralabs sier dette: (i sin test av D7000)

Some of you may also be considering the Pentax K-5, but unfortunately we're unable to comment on or recommend any Pentax cameras as the company refuses to send us review samples.

 

Dette høres jo ganske rart ut. Flere anmeldelser = mer salg. Forstår ikke helt hvorfor Pentax ikke kan sende de et eksemplar til anmeldelse, merkelig strategi.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Et system som styrker Pentax, og som styrkes av Pentax deltakelse. Micro Four Thirds helst. Pentax kan bidra veldig mye bedre i et system sammen med andre enn de kan bygge opp et eget.

Jeg er enig at de bør satse på en fatning som det er flere aktører rundt. Men ettersom de har 1.5x crop sensor i dag, så er vel Samsung NX eller Sony E fatning som er mer naturlig? Selv om det µ-4/3 hjertet mitt ønsker.

Enig med dere begge, men vi er i m43's leiren og Pentaxanere er ikke enige.

 

Får å sitere meg selv fra en annen tråd:

Hadde virkelig vært helt strålende om Pentax kom med i µFT, men jeg har mine tvil.

Jeg tviler jeg også, men det hadde vært kongebra.

Hoya/Pentax går rett på snørra hvis de kommer ut med et digitalt Auto 110 system med m43's sensorstørrelse og ikke har m43's fatning, hvem gidder å kjøpe et slikt system? Spesielt når man mest sannsynlig får kjøpt den samme optikken med Tokina-logo til m43's. De fleste kjøper heller kamera fra Oly eller Pana og optikk fra Oly, Pana, Tokina og Cosina/Voigtlander.

De som har Canon og Nikon kan kjøpe Tokina optikk som tilsvarer Pentax DA 10-17, DA12-24, DA16-50, DA50-135 og noen fler itillegg til Tokina 11-16mm f/2,8 som ikke finnes til Pentax. Noen som vil ha dette tullet om igjen? Det er allerede rykter om Tokina optikk til m43's.

Tokina Rykte 1 - Tokina Rykte 2 - Pentax Rykte

 

Samsung NX har et par interessante objektiver, 20-50 f/3,5-5,6 og 30mm f/2 og en 60mm f/2,8 makro. Sony sine objektiver er alt for store og har dårlige testresultater. Jeg håper derfor på kompatibilitet med NX-systemet. Men for all del, jeg vil ha en adapter til K-fatningen med AF og blenderautomatikk. Jeg vet det blir trangt å få til, men jeg vil ha det.

 

Ellers så er det nevnt et annet veldig interessante forslag: Videokamera-utforming og direkte bruk av K-fatningen.

 

Et tredje alternativ er å gå satse ennå mer kompakt enn alle andre og gå for 1/1,8" sensor og en helt ny fatning.

Mange andre Pentaxanere vil ha noe lignende, d.v.s. noe som er tilpasset K-fatning via adapter e.l.

La meg spørre følgende; Bør Pentax lage et speilløst system til dere som allerede har Pentax dSLR eller til en mye større gruppe?

Lenke til kommentar
La meg spørre følgende; Bør Pentax lage et speilløst system til dere som allerede har Pentax dSLR eller til en mye større gruppe?

Motsetningen du prøver å skape her er er ikke-eksisterende. Det er selvsagt første prioritet å lage et system som selger bra uten drahjelp fra k-fatningen. Men det bør være andre prioritet å holde på eksisterende kunder ved å lage en god adapter.

 

Veger de som Sony å ha 18 mm registeravstand så må en adapter til k-fatningen være 27,46 mm tykk. Jeg er ganske sikker på at de får plass til ringformet AF-motor og blendermotor i en adapter med den tykkelsen. Pentax kan selvsagt velge ennå kortere registeravstand om de vil, men selv Samsung NX sine 25,5mm bør gi rimelig plass for to ringmotorer (ultralyd).

 

Slik jeg ser det er det to fordeler med kort registeravstand: 1. Mulighet for adaptere til mange andre systemer og 2. Slanke kamerahus. Sistnevnte er noe hybrid-klassen har blitt kritisert en god del for. De er mindre enn speilrefleks men sjeldent særlig lommevennlige likevel. Det bør Pentax kunne forbedre ved hjelp av kort registeravstand og veldig slanke kamera med kun elektrisk kobling mellom kamera og objektiv.

 

Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor andre produsenter har så stor registeravstand som 18 mm og mer. Det bør være fult mulig å få ned mot ca 5 mm. Så får lengden på objektivet avgjøre kameraets lommevennlighet. Bakerste glass i optikken trenger selvsagt ikke å være så nær sensoren som 5 mm hvis det ikke passer teknisk/optisk, men det er i hvert fall fint om noen objektiver lages i pannekake-format selv med så kort registeravstand. Da tenker jeg på noe rundt 20 mm f/3,5.

Lenke til kommentar

Når Pentax lanserer en speilløs løsning, så må de ha et tilbud til eksisterende kunder - ikke nødvendigvis for et det blir et stort salg av adaptere, men som signaleffekt.

 

Jeg tror det er vel optimistisk å håpe på en adapter med fokusmotor - Pentax er vel, som Nikon, på vei over til fokusmotor i objektivet, og de tenker nok lik at manuell fokus vil være godt nok for mange nok.

 

Blenderstyring, derimot, det tror jeg at de må støtte.

Lenke til kommentar

Er litt spent på anmeldelsen av K5 fra Akam jeg å. Blir den noe lignende som for K7 kanskje? Dem finner noe dem ikke liker å setter det i overskriften så det antydes noe negativt? Det fortjente ikke K7!

 

Vel, dem fant noen småting med Nikon D7000 å, men i overskriten til anmeldelsen sto det: Nikon leverer varene.

Noe jeg forøvrig mener er rett. Det er ikke noe dårlig kamera.

 

Får bare håpe de er såpass edruelige når dem presanterer K5 å. Har jo en viss peiling etter de testene som alt er å finne på nettet :ph34r:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...