Gå til innhold

Hvorfor regnes ikke jødene som minoritet?


Anbefalte innlegg

Jeg får inntrykk av at minoritet i stadig større grad handler om folk fra Afrika sør for Sahara, eller til nøds folk fra Pakistan. Alt handler om hudfarge, og samer, jøder, homofile, asiater, russere og en drøss av andre minoriteter fremstilles i media som "egentlig ikke ekte minoriteter", og dette ser stadig flere folk ut til å plukke opp også. Noen kommentarer til dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
En minoritet er en gruppe mennesker som på grunn av hudfarge eller kulturell bakgrunn blir forskjellsbehandlet og/eller behandlet ulikt.

 

Hvor har du fått slike tanker fra? En absurd definisjon som jo også innebærer at nordmenn er minoritet om de urettferdig dømmes for rasisme pga sin hvite hud, mens personer som er svart slipper samme behandling. Er nordmenn minoritet da? Selvsagt ikke. Slå opp i leksikon hva minoritet er for noe.

Endret av Deblin
Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789
En minoritet er en gruppe mennesker som på grunn av hudfarge eller kulturell bakgrunn blir forskjellsbehandlet og/eller behandlet ulikt.

 

Det kan vel ha noe med at jødene har vært i Norge mye lengre enn visse andre grupper, og dermed er mer assimilert i samfunnet.

 

Ein minoritet er eit folk som er i undertall.

Har ingen ting med hudfarge eller relgion.

Lenke til kommentar
jenter er en minoritet her i norge, de er i mindretall , ?

 

litt feil å si at er du i mindretall er du en minoritet..

så vil si at leksikonet har feil her..

 

Er jenter i mindretall i Norge? Jeg er klar over at det kommer langt flere gutter enn jenter som innvandrere til Norge, men totalt sett er nok det slik at det er likt fordelt, spesielt er det langt flere kvinner i de eldre aldersgruppene (menn lever kortere). Siden 49% og liknende ofte er så nærme halvparten, så føles det kanskje ikke riktig å si at man er minoritet, men det er selvsagt slik at i en klasse med f.eks. 20 gutter og 5 jenter, så er jentene en minoritet. Og homofile er minoritet da det bare er 5% i forhold til heteroseksuelle osv osv. Er du i mindretall så er du minoritet, enkelt og greit. Det har ingenting med hvem som forskjellsbehandles som rasist fordi man er hvit mens en svart person kan slippe unna med det f.eks.

Endret av Deblin
Lenke til kommentar

Enten er de nordmenn eller israelere; som har jødedommen som religion. Israelere er de som vil være en minoritet på samme måte som alle andre innvandrergrupper i Norge.

 

Jøder i seg selv er ingen minoritet, de er kun tilhørere av en religion.

Endret av Svedge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...