Gå til innhold

Test: Intel Core i7 920


Anbefalte innlegg

Så jeg er altså forbanna fordi mitt nå ca 6mnd gamle system er totalt utgått, forbigått og ubrukelig? Hmm, dette er news for meg. Eneste jeg synes er litt kjipt et at jeg betalte 4400kr for skjermkorta mine, og nå koster de 3400kr, men det var jeg beredt på. Sånn er det alltid. Ellers har jeg ikke noen formening om Deneb, jeg bare håper det blir en knallbra prosessor, for da synker intel sine overprisa prosessorer i pris, og kanskje jeg spanderer en E8600 på megselv hvis den detter nok. Du kan ikke med vettet i behold mene at jeg burde heller selge systemet mitt og oppgradere til i7? Hvor mye vil det gi meg i spillytelse? Og hvor mye av den ytelsen trenger jeg? Jeg gir da blanke i tester osv, jeg er interessert i hva jeg faktisk trenger.

 

Sam, du virker som du har veldig god peiling på alt som har noe med i7 å gjøre, så jeg stiller spørsmålene mine på nytt her. Kan jeg venligst få et seriøst svar, ikke bare bli fortalt at jeg skal kjøpe en xbox? Hva i all verden hadde det med saken å gjøre forresten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Back to topic:

 

Nå har endelig de første Intel Core i7-920 Quad kommet til Norge. Glede for de av oss som synes slikt er stas. Da antar jeg at jeg i løpet av mandag her en fungerende system basert på denne plattformen. Jeg antar at Vista Ultimate 64-bit m/SP1 er det jeg kommer til å kjøre på dette. Pr. i dag kjører jeg på 32-bit XP m/SP3.

 

Stikkord: Fryd & glede...

 

Så gjenstår det selvsagt om det fremdeles er Fryd og glede etter at man har testet godsakene...

 

Hvis dere vil kan jeg sikkert poste mine n00b-erfaringer.

 

Oppsettet mitt er i grove trekk slik:

Hovedkort: Asus P6T Deluxe m/OC Palm

CPU: iCore7 920

RAM: Kingston 7-7-7-20 Value RAM 3 x 2GB kit DDR3-1066

PSU: Mist 1KW

 

Hvilket sikkert må sies å være en low-end utgave for iCore7-plattformen, men kanskje et slags gjennomsnitt for de fleste av oss foreløpig... Inntil prisene blir mer fornuftige.

Endret av KoN_BerZerK
Lenke til kommentar

Klarer ikke helt å bestemme meg for;

 

- Asus Rampage II Extreme

- Asus P6T6 WS Workstation

- DFI LanParty X58

- Foxconn Blood Rage

 

Hvilke av de skal jeg velge? :p

Asus Evolution var strengt tatt et mer solid og stabilt kort enn Rampage Formula / Extreme, så lurer på om det samme vil gjenta seg nå? Eventuelt så har jo DFI levert mye bra med sine LanParty kort, men det var kanskje før i tiden? Hva er status nå? Og sist men ikke minst så har Foxconn noen aggressive kort, men hvordan er det med stabil BIOS og overall kvalitet på Blood Rage? Har jo ei heller mulighet for 12GB RAM på Foxconn kortet :(

Lenke til kommentar

Det er naturligvis ikke lett å svare på. Det er vel ingen av disse HK'ene som det finnes tilgjengelige tester på? Heller ingen priser, dvs. PamPage II er det en pris på hos bl.a. Komplett. Da blir det vanskelig å gi noen kvalifiserte råd. Det blir i så fall bare synsing.

I beste fall kvalifisert synsing...

Endret av KoN_BerZerK
Lenke til kommentar
Tror jeg har funnet Nehalem hovedkortet mitt!

Virker utrolig lovende!

 

Ferdig oppsatt for vannkjøling, som er fint ettersom jeg vurderer det og i mens så kan jeg faktisk bruke min Noctua NH-12F kjøler ettersom LGA775 kjølere passer på dette kortet!

 

Ellers så ser det utrolig pent ut og virker som et stein solid kort!

 

Jøss det var et heftig hk. Hadde vært enda bedre om front Bayen hadde uttak for headphones.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC
Ellers så ser det utrolig pent ut og virker som et stein solid kort!

 

Pent, vel...joda, jeg har sett mye værre. Litt mye stæsj etter min smak. Vil helst ha ting så enkle som mulig og av så høy kvalitet som mulig. Uheldigvis (for meg) er alle X58 korta litt vel avanserte, hadde helst (som sagt) sett noe uten lydkort, nettverk, diskkontroller og denslags (sånt liker jeg å velge utenom).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC
Jøss det var et heftig hk. Hadde vært enda bedre om front Bayen hadde uttak for headphones.

Tja, følger ikke det ikke headset uttak i front stort sett med kabbis'et uansett ?

Lenke til kommentar
Ellers så ser det utrolig pent ut og virker som et stein solid kort!

 

Pent, vel...joda, jeg har sett mye værre. Litt mye stæsj etter min smak. Vil helst ha ting så enkle som mulig og av så høy kvalitet som mulig. Uheldigvis (for meg) er alle X58 korta litt vel avanserte, hadde helst (som sagt) sett noe uten lydkort, nettverk, diskkontroller og denslags (sånt liker jeg å velge utenom).

 

 

 

Kunne godt kommet kort uten NIC, SATA / RAID kontroller, lyd kort osv.. ja!

Skal gå til innkjøp av et eget Intel NIC, så dermed blir aldri on-board netverkskontrolleren benyttet, lydkort kjører jeg alltid dedikert, har aldri noen gang benyttet det som følger med noe hovedkort og de ekstra SATA / RAID kontrollerne er stort sett så dårlige at det er jo kun sørbrikka som er brukanes uansett..

 

Men kvaliteten ser det ikke ut til å være noe som helst å si på? 100% Japanske kondensatorer? Hybrid PWM? Virker ikke som de sparer på noe som helst her?

Lenke til kommentar
Å teste spillytelsen i en oppløsning som ikke blir brukt av majoriteten og som ikke tar med nevnte viktige faktorer som kan føre til avvik blir dermed lite relevant og lite interesant.

 

Så jeg er enig med Simen1 på akkurat det punktet.

 

Dere har et meget godt poeng, men så så lenge hw.no ikke har råd til å utstyre testbenken sin med et skjermkort til 1500-2000,- NOK, er det lite annet å gjøre en å la oppløsningen få falle fritt.

 

Det forekommer meg en smule patetisk å diskutere ytelse dersom atte hvisomatte.... osv osv. Hva faen er problemet?

Siden når har ikke hw.no kroner nok til å kjøpe inn et nogenlunde oppdatert skjermkort?

 

Ironi, sarkasme og saklighet, spre dere!!!!

Lenke til kommentar
Nå blir jeg ganske usikker på om jeg skal ta å oppgradere til nehalem.

 

Har DDR3-brikker fra før av, så det er null problem. Samt at jeg i tillegg trenger nytt hovedkort. Dermed så kan det nok hende jeg oppgraderer snart, men det kommer da ikke på grunn av Core i7 920, men fordi jeg har lyst på et X58...

 

Ytelseoppgraderingen fra dagens prosessorer til Core i7 920 var skuffende. Ivhertfall sammenlignet med hva en kunne se fra andre generasjoner. Høyt strømforbruk, temperatur, og "middelmådig" ytelse.

Et av problemene du møter er jo den standarløsningen Intel har på lansering, en billig CPU (920) og 2000,- mer (940) for 150-300mhz ekstra. Om en tid kommer sikkert en enda litt høyere klokket versjon enn 940, og 940 detter med 2000,- over natten..

Varmen fra Ci7 blir vel neppe noe bedre før 32nm, så den må man nok leve med om ikke de finner på noe lurt.. Kan ikke helt se noe å tjene på å oppgradere til denne platformen med mindre du har helt spesifike behov, og multigpu med f.eks 2xHD4870x2 ser ikke ut til å tjene noe å snakke om på x58, SLI får endel fremgang, lite på 2 kort men endel ekstra på 3. Så man kan vel si at for folk som jobber med 3drendring o.l. og spiller/bencher med TriSLI GTX260/280, så kan det være verd pengene om de sitter løst, men disse har vel nok av penger og behøver ikke å sulte etter handelen...

 

Man vil nok mest sannsynlig få mer for det gamle utstyret nå, mens når x58/ci7 får mer fornuftige priser, så blir det mindre verd. Men i sum, vil det nok koste deg mer å handle nå uansett, siden merkostnaden nå i lanseringen både for hovedkort og CPU er høyere enn tapet av verdi på utstyret som skal selges vil få ved å vente...

"Hovedproblemet" mitt er at jeg sitter på et HD 4870X2 og et HD 4870, og siden jeg har P35 så er det dårlig med Crossfire. Får det rett og slett ikke til å fungere, noe som uansett er nesten like greit med tanke på at 4x PCI-E 1.1 bussen ville bare dratt ned ytelsen.

 

Og i de siste dagene så har ikke hovedkortet vært like greit å klokke. Ja ivhertfall ikke med HD 4870X2. Og til testing så ser jeg jo at dette ikke duger uansett. Så jeg blir nok sigende nødt til å oppgradere til noe ala X48 eller X58 uansett.

 

Dette bør være drømme opsettet for deg som driver med GPU testing. Du kan benche både ATI og Nvidia på samme HK under identiske forhold. i7 er så pass kraftig at du kan benche til og med 3-way GTX 280/260 uten at CPU-flaskehals påvirker resultatene.

Du har gode grunner for å hive deg på dette med en gang, mener jeg

Utvilsomt. Gode grunner til å gå over ja.

Antar det går fint å kjøre Dual-channel med mine opprinnelige brikker? (2x1 GB + 2x1GB)

 

Men SLI-støtte og Crossfire-støtte på samme platform er en kjempefordel ja! :D

Kjedelig å sitte på forskjellige SLI og Crossfireoppsett jeg ikke får brukt.

Ser også at en ny strømforsyning kan være på tide. :p

 

Men når det kommer til ytelse så synes jeg fortsatt min kjære Q6600 gjør en grei nok jobb. 3,7 GHz - 4 GHz sparker godt fra det. :)

Ytelsesammenligningen blir vel da i7 VS Q6600 på samme frekvens, da de virker til å klokke omtrendt like bra. (i7 kanskje et lite hakk bedre)

Og selv om naturligvis i7 er bedre per klokke, så er det altså ikke dette jeg ser mest frem til ved en slik platform.

 

F. eks: Det sparket svært godt fra P4 2,66GHz til Pentium D 3,2 GHz, og deretter til Q6600. Men til i7 så blir det bare småtteri i forhold hva vi har sett før. Husk at det altså er to generasjoner i mellom, og den er ikke så mye bedre. :(

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Joda, ellers så kan jeg bare bruke min rett på Foxconn kortet :)

Det som også var fint med det Foxconn kortet er jo at det er lett satt opp for vannkjøling, som jeg vurderer å investere i!

 

Er bare spendt på prisen og når kortet eventuelt blir tilgjengelig!

Minnebrikker så går jeg vell for dette settet om det ikke dukker opp noe annet innen jeg går til innkjøp :)

Lenke til kommentar

Foxconn Bloodrage ser veldig lovende ut. Det bør dukke opp snart også, tenker jeg. Jeg kommer til å vente på å se noen tester på Foxconn og DFI før jeg kjøper HK.

 

De RAM brikkene ser bra ut og jeg kommer antagelig til å kjøpe det samme også. Jeg får CPUen i løpe av par dager, men vil prøve mitt beste å drøye ARM og HK kjøpet noen uker.

Lenke til kommentar
Dette har jeg venta på lenge, endelig skal jeg få oppgradert systemet mitt skikkelig. Var og henta meg i7 920, Gigabyte GA-EX58-EXTREME og 3x2GB 1333 i går, ferdig montert i natt. Nå er alt oppe å gå på Vista HP 64 :)

 

Mangler bare et 280 kort til så er jeg i mål!

Så flott da, du må gi litt tilbakemelding om dette. GPU bør du vente med, Nvidia har allerede annonsert prisskutt på nåværende kort, og det vil ta litt tid før Norske nettbutikker "oppfatter" det. Det er forventet nye 55nm snart også, trolig i løpet av Nov.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...