Gå til innhold

Regler ang lerdueskytin


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Leirduer er jo laget av leire, og er vel forsåvidt ikke noe direkte forurensende (bortsett fra det visuelle inntrykket med masse småbiter strødd omkring, og støyen når du skyter). Men du må nok enten holde deg på egen eiendom, eller få tillatelse fra grunneier. For skyting med rifle, som ikke gir like mye forsøpling, vil jeg med sunn fornuft si at det ikke er like viktig med tillatelse, så lenge stedet du har valgt er egnet (oversiktlig, sikker bakgrunn bak blinken, og en viss avstand fra folk med tanke på støyen), men det er bare min personlige mening.. Lovverket (hmm, hvilken lov kommer egentlig til anvendelse her? :hmm: ) sier nok mest sannsynlig at du må ha grunneiers tillatelse da også.

Lenke til kommentar

Tror faktisk det største problemet ditt i denne saken er at du selv må ha tillatelse til å bruke/låne våpenet, og det betyr igjen at du faktisk må ha tingene i orden for å kunne eie et våpen. (Låne våpenet vil si at du kunne ha eiet ett eget)

 

Med mindre du er under 18 og over 16, da kan du kalle det jakttrening. Men i reglene står det da henvist til skytebane...

 

Tror det er litt touchy! Ta en telefon til politiet! Det er ikke ulovlig å skyte leirduer i naturen så lenge du har lov av grunneieger. (Og det selvsagt ikke skjer i et byggefelt e.l)

 

Eg har vært med å skutt leirduer på en gard som ligger i enden av et byggefelt, og ingen kan nekte deg det så lenge du har tillatelse av gr.eiger.

 

At man må ha jegerprøven for å skyte leirduer er en sak, hadde blitt vanskelig å ta jegerprøven da ;) Men for å bruke et våpen uten oppsyn er litt annerledes...

Endret av Jotun
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...