Jump to content

Cardinal

Medlemmer
 • Content Count

  676
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 :)
 1. Det skal monteres i henhold til hva produsent sier monteringsanvisning, da det er slik skapet er godkjent. Så sier bruksanvisningen at du må bruke 4 skruer at x dimensjon må du bruke dette. Har du ikke noen papirer eller beskrivelse, ville jeg bare ha kontaktet produsent/importør/forhandler
 2. Ok. Du skrev "spesielt i Norge kontra MSRP" noe jeg ikke skjønte. Kontra MSRP ligger den vel akkurat der man kunne håpe på. Midt i mellom USA og EU. HP kommer nok til selge alt de klarer å produsere, så hvorfor skulle de sette ned prisen? Rift S er billig i Norge men det er vel pga butikker sitter på gammel lagerbeholdning de vil bli kvitt. Den koster feks $530 på Newegg. Dvs hadde den blitt innkjøpt i dag, ville den fort ha havne på 6-7k med dollarkursen. Og er det noe som er sterkt overprisa, så er det high end GPU som 1080ti da den kom. Og de prisene fortsetter bare å stige for hver generasjon. Så vil tro det er mer sannsynlig at VR produsentene lager bedre headsets og til samme pris enn at de velger å lage mye billigere. Skal prisen gå ned , må nok det isåfall være hvis krona styrker seg markant. Men det kan ta tid og er det urealistisk å tro at VR produsentene ikke gjør som Nvidia og skrur opp prisene? Bare se på hvor mange som kommer til å betale 15-20k for ett 3090.......
 3. ? USA: $599 x 9,29 = 5565 pluss mva = 6956,- EU: €599 x 10,62 = 6361 pluss mva = 7952,- Hva synes du er rimelig da? Komplett tar 7349, synes ikke det er helt urimelig Ringte forøvrig Komplett og spurte om kontrollerene var med. Siden HP har sagt at løse kontrollere ikke blir tilgjengelig ved lansering og at ved slike lanseringer fulgte de normalt sett med, følte han seg rimelig sikker på at fulgte med denne pakken. Men han kunne ikke garantere det 100% sikkert før de evt fikk det bekreftet av leverandør. Jeg kommer bare å la bestillingen ligge og følge med på nettbutikken. Skulle noe endre seg før levering, får jeg revurdere kjøpet. Men ser ikke noen grunn til å avbestille enda.
 4. ehh fordi pansring er dyrt.... og tungt... Så i tillegg dyrere kjørtøy i innkjøp får man også dyrere vedlikehold, høyere drivstofforbruk, dårligere ytelser etc etc. Hva er poenget med det for kjøretøy som feks kun brukes til transport i førstegangstjenesten i Norge???
 5. Grunnen til "alle" sier man bør kjøpe ferdigbygd, er at det er billigere enn å bygge om selv. M98 med montasje og brukt kikkertsikte finner man fra 2500-3500 på finn. Bygge selv: Rifle: 1000 Montere montasje er vel ca : 700-1000 Montasjen: 700 og oppover I tillegg må kanskje annet arbeid utføres: Sveise på ny hevearm: ca 1000 Ny Sikring: 900 og oppover Så eneste grunnen til å bygge selv, er egentlig hvis du ønsker å bygge en rifle, akkurat som du ønsker. Men økonomisk er det bedre å kjøpe en ferdig.
 6. Har ett spørsmål om arv. Fire søsken skal arve en eiendom regulert til LNF på ca 250 da. Istedenfor at alt skal gå til en er det ønsket fra alle å dele området opp i fire mindre omr. Det må selvfølgelig søkes om det og de har fått ja fra kommunen i prinsippet. Så de må da bli enige om grensene og legge inn søknad. Og der går selvfølgelig diskusjonen. Mitt spørsmål er: Jeg ville tro at all måtte være enige om forslaget. Dvs alle må skrive under? Eller er det nok med kun flertall og at tre da kan tvinge igjennom ett forslag? Var det nok med flertall, kunne man jo i praksis skvise ut en arving helt så det høres jo helt urimelig ut. Men vet ikke hva jussen sier.
 7. Se på http://www.jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-viper-pst/viper-pst-6-24x50-ffp-ebr-1-mrad-reticle eller http://www.jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-viper-pst/viper-pst-4-16x50-ffp-ebr-1-mrad-reticle Har selv den i 4-16x50 og er fornøyd med den. Vortex PSTen er "standard" i den prisklassen til langholdskyting.
 8. 40 000 delt på 2 er 20 ... nå sjekket jeg ikke hvor stor andel kikkertsiktet var av dette her, jeg så litt raskt på teksten og kjente nakkehårene reise seg når jeg så prisen, la derfor ikke merke til at han skulle ha med det, men steyr har jeg sett på finn til 15500,-, her er den til 18300,-: http://www.jaktdepotet.no/rifler/steyr-mannlicher/steyr-scout Dvs Scout'en som du vurderte å kjøpe, er dyrere enn rifla TS spør om... Og TS kan nesten bare gi rifla til sønnen. Han må bare søke først før han får ta den med hjem. Noe som er relativt enkelt å få godkjent med tanke på §20 i våpenforskriften. Og skarpskytter-eksemplet ditt var heller ikke relevant eller korrekt. Billigste Remingtonen i den serien er 700Police og J&F tar 17k for LTR versjonen. M24 varianten som US Army bruker koster MYE mer. Bare rifla koster mer enn hele pakken TS lurer på, og pakken Remington selger, ligger vel på ca 100k.... (og er det ei rifle de skal bruke ut til 1500, er det ikke ei vanlig 308.... men noe mye dyrere) TS; kjøp den rifla du har lyst på. Sako er bra rifler. Men personlig ville jeg nok ha vurdert ei systemrifle når man er oppe i den prisen. Blaser/Sauer/Mauser mfl. Er veldig greit å kunne kjøpe flere løp i forskjellige kaliber med tanke på man i praksis er begrenset til maks 6 jaktvåpen.
 9. Jasså. Hvor var det du fant Steyr Scout til under 9000?????????
 10. og når man bytter skiver bør man også bytte klosser. Men kan man gjøre jobben selv, pleier det ofte ikke bli så dyrt. Forhandlere har ofte en pakke pris på nye skive og klosser.
 11. Importør er Capsicum men hovedforhandler til sluttbruker er Pedersen Våpenlager i Kristiansand
 12. nei ikke lovlig. Våpenkort eller Jegeravgiftskort. Hvorfor ikke bare bestille jegeravgiftskort fra Brønnøysund?
 13. Men Gave gjelder ikke fra firma. Så skriver de WGC etc som avsender må du påregne mva.
 14. Og da tar du feil. Norge signerte kontrakten 7 juni 1975... Første F16A fløy ikke før 8 desember 1976. Norge fikk sine første fly i 1980. Operative tjeneste i USA 1 okt 1980.
 15. ???? Det du sier er at påstanden om at ikke alt har gått riktig for seg, er fullstendig udokumentert og ikke bevist på noen måte. Og du anser det at det ikke finnes ett fnugg av beviser for noe galt, for å være bevis på at det faktisk er noe galt????? :roll: :roll: ? Nettopp fordi det er deres jobb, kanskje? Det er ikke de ansatte på de aktuelle flyplassene som skal bestemme slikt. Klarte ikke å holde meg, jeg heller
×
×
 • Create New...