Gå til innhold

Kjøpe RPG - noen tips?


Anbefalte innlegg

Har selv Oblivion og synes dette er ett veldig bra spill.

Om du ønsker å få mest mulig ut av spillet bør du etter min mening laste ned Oscuros Oblivion Overhaul, som gjør spillet mer realistisk i forhold til levelen på fiender du møter.

 

Du kan jo også vente på Fallout 3 når det kommer (31. oktober?)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gothic 2 Night Of The Raven + Texture Pack er vel et bra alternativ selv om det begynner å trekke på årene. Dette er av mange regnet som tidenes RPG spill.

 

Morrowind + Texture pack og diverse andre modder er jo også et topp RPG spill.

 

Når det gjelder litt nyere RPG spill, så har man jo selvfølgelig Oblivion. Det må man jo bare prøve om man liker RPG spill.

 

Two Worlds er det mange som undervurderer... Dette er et spill som man må tvinge seg selv til å spille noen timer. Men da skjer det noe... Man blir sugd inn i spillet og begynner virkelig å like det. Jeg kan absolutt anbefale Two Worlds. Men man må gi det en sjanse. De fleste liker det ikke med det samme. Jeg slet veldig med å like det. Men leste rundt om i forumer dette med at man måtte gi det litt tid. Og det stemte!

 

Synes også det blir feil å bruke f.eks Oblivion eller andre RPG spill for sammenligning mot andre spill. Spillene har sin egen sjarm og atmosfære. Hovedsaken er at man liker det man spiller. Ikke å sammenligne det med andre spill.

 

Når det gjelder Gothic 3.. Nei, med mindre man er en innbitt Gothic fan så er ikke dette noe alternativ.

 

Gothic 4 derimot kan vi jo vente i spenning på. Virker veldig lovende.

Endret av OcMax
Lenke til kommentar

Two world er veldig bra, men som sagt så må du spille deg inn i spille, bruke litt tid for å bli kjendt med det! Det samme gjelder Gothic 2 og 3. Kjenner flere som sluttet å spille G2 pga uvant gameplay, men eg fekk dei til å prøve det lenger, og dei blei hekta =D G3 syns eg var bedre enn oblivion. Men spillte det bare i starten, noe som gjorde at eg blei lei av bugs og slikt. Det har vel sikkert blitt fiksa med patcher. Knight of the old republic er fantastisk!

Lenke til kommentar

Må si Oblivion er det beste av det litt nyere jeg har spillt, utrolig bra spill som jeg i likhet med Morrowind skulle gitt mangfoldige tusen for å gjenoppleve for første gang igjen,, Come dementia! :(

 

Morrowind var forsåvidt enda bedre, mine 2 beste spillopplevelser.

Endret av Erixxn
Lenke til kommentar
Må si Oblivion er det beste av det litt nyere jeg har spillt, utrolig bra spill som jeg i likhet med Morrowind skulle gitt mangfoldige tusen for å gjenoppleve for første gang igjen,, Come dementia! :(

 

Morrowind var forsåvidt enda bedre, mine 2 beste spillopplevelser.

 

Sånn rent teknisk er vel Oblivion i en slags særklasse. Men man får nok enda bedre atmosfære og spillfølelse i Morrowind ja.

Lenke til kommentar
Er nok PCn din det er noe galt med. Med de siste patchene fungerer det fint.

Gothic 3-motoren er pen, men der er vesentlege tekniske problem. Eg held no på med mi andre gjennomspeling av Gothic 3, og har fortsatt samme ytelsesproblem, sjølv om eg har dobla dei fleste spesifikasjonane mine. Eg har no 4 GB ram, Core Duo E6850-prosessor, og eit nVidia 8800...eg trur det var GTS... grafikk-kort. Likevel får eg stadig situasjonar der biletet frys i fleire sekund. Der er òg att nokre bugs i siste patch. Men trass dei tekniske problema, synest eg Gothic 3 er mykje, mykje betre enn Oblivion. Som sagt, driv eg og spelar igjennom for andre gong. Oblivion har eg ikkje orka å spele igjennom ein heil gong enno. Det vart berre for daudt og einsformig. Klarte ikkje å leve meg inn i det.

 

Ellers har der vore mange andre gode forslag her (alle betre enn Oblivion etter mi meining). Two Worlds er nemnt, det er eit temmeleg bra spel. Det gir eit dårleg førsteinntrykk, men tek seg opp. KOTOR- og NWN-spela er bra. Mass Effect og The Witcher er heilt greit. Morrowind, forgjengaren til Oblivion, er bra.

 

Men det beste kjøpet er nok Gothic Universe-pakken. Då får du alle Gothic-spela til ein svært hyggjeleg pris. Alle Gothic-spela er svært bra. Personleg har eg spelt igjennom Gothic to gongar, Gothic 2 fire gongar, og Gothic 3 snart to gongar.

 

Kay

Lenke til kommentar

Baggin: Du har maskin til å kjøre med gitt :) Quarls texturepacks uppgrader textures og meshes fra oblivions beskjedne standarder til langt bedre kvalitet.Og da er det stort sett 2 alternativ hvis man sitter med 512 mb grafikk-kort.Du kan bare kjøre Quarls texturepack 3 uten noen reduceringer,grattis :D Sen kan du alltids huke noen distant lod i samme slengen, vil se rimelig bra ut.

Lenke til kommentar

Det spørs litt hva du er interessert i. RPG blir brukt på alle mulige spill der du har level ups nå for tiden. Jeg liker å dele dem opp litt:

 

Action RPG: Eksempel: Diablo. Hadde det ikke vært for levels og slikt, så hadde det knapt vært kalt et RPG. Personlig styrer jeg unna slikt siden det ikke er hva jeg vil kalle et rollespill.

 

Sandbox RPG: Eksempel: Oblivion. En stor, åpen verden hvor du kan gå hvor du vil og gjøre alt i den rekkefølgen du vil. Problemet med slike spill er at de ofte mangler dybde på karakter-nivå. Det var nesten ingen minneverdige karakterer i hele spillet, og dialogen var repeterende og grunn. Styrken er at du kan gjøre "som du vil", men dessverre er det STORE begrensninger her i forhold til Daggerfall.

 

Story RPG (Classic RPG): Eksempel: Baldur's Gate. Dette er spill hvis hovedoppgave er å formidle en engasjerende historie, utforske spennende personligheter, oppleve meningsfylte områder, og ta viktige avgjørelser. Her kunne dine avgjørelser få følger for hvordan mennesker rundt deg reagerte, og du kan ofte velge om du vil drepe eller ta med deg andre karakterer i gruppen din (Viconia i BG2 f.eks.), og andre karakterer i gruppen din kan protestere og til og med drepe de nye gruppemedlemmene hvis du gjør en dårlig jobb.

 

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at jerg foretrekker sistnevnte, så jeg nevner i fleng: BG1, BG2, Icewind Dale 1 & 2 (litt mer action RPG, men men), NWN 1 & 2, KOTOR 1 & 2, Mass Effect (litt mer action orientert), Planescape Torment, The Witcher, Vampire: The Masquerade - Bloodlines, Fallout 1 & 2, og det neste nye som kommer til å bli fantastisk, er Dragon Age: Origins.

 

Utover det:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chronology_of...s:_2000_to_2009

Lenke til kommentar

Takker for overveldende respons :D.

 

Det er i første omgang et rpg i genren morrowind (som jeg altså spilte for 5/6 år siden, jeg kunne tenke meg). Ønsker en typisk fantasy setting. Så da faller en del av forslagene ut (mange gode spill nevnt - som jeg nok kommer nok til å prøve senere.....men altså ikke akkurat nå).

 

Ønsker egentlig ikke å spille morrowind med mods igjen. Vil prøve noe nytt.

 

Har lest litt rundt og sett litt på forskjellige anmeldelser etc. Etter ikke å ha visst så mye om Gothic-serien tidligere, så begynner jeg mer og mer å tippe i retning av å prøve Gothic 3 (istedenfor Oblivion, som jeg hadde i tankene da jeg startet tråden).

 

Gothic 3 får generelt veldig bra omtale når det gjelder story, spillverden etc. Jeg har fått det inntrykket at det i så måte er bedre enn Oblivion.

 

Det eneste som jo gjør en stakker litt bekymret er at det har vært/er så mye bugs. Men de fleste av disse er kanskje fikset nå med siste patcher?

 

 

 

Har mest lyst til å hoppe rett på Gothic 3 i så fall, istedenfor å starte på 2'ern (selvom jeg skjønner dette er et minst like bra spill). Har en meget bra pc, og ønsker å kjøre alt på "full pupp" for fin grafikk etc. (Istedenfor å begynne med et av de eldre spillene - som helt sikkert er minst like bra rent spillmessig)

 

Man kommer vel relatitvt raskt inn i verdenen (gudene, alliansene etc), og misser vel ikke altfor mye bakgrunnshistorie etc ved å gjøre dette? Eller?

 

Når jeg leser innlegg her og andre tråder/steder, så virker det på meg som valget mellom Oblivion eller Gothic 3 (for denne typen RPG) går mest på smak og behag.

Endret av baggin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...