Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

PHP er definitivt ikke tingen. PHP tillater deg å skrive dårlig kode og det er ikke en bra ting hvis du er nybegynner og ikke vet hva dårlig kode er. Da er det lett å lett å lære seg dårlige uvaner og ende opp med dårlig kode.

 

Python er et mye bedre alternativ da IMO. Det har en enklere syntax enn PHP og er samtidig mye kraftigere. Og hvis du googler free python books finner du noen bra gratis pythonbøker.

 

Eller så hadde jeg sett på både Practical Common Lisp og/eller Real World Haskell. Jeg vet ikke om du har hørt om objektorientert og funksjonell programmering og sånn, men med Common Lisp kan du programmere begge deler mens Haskell er et rent funksjonelt språk. Jeg syns begge bøkene er bra nybegynnerbøker siden du lærer god programmeringsskikk og å skrive kort og konsis kode. Common Lisp er det kraftigste språket der ute pga. makrosystemet, som gjør at du kan programmere om selve språket, eller skrive programmer som skriver programmer for deg (kult!). Objektorientering fantes ikke når Common Lisp kom til verden, men takket være makrosystemet så kunne man legge til det når det ble hipt og populært. Ingen andre språk kan gjøre noe sånn så lett (ihvertfall ikke som jeg vet om) og det skyldes den geniale syntaxen til lisp som du kommer til å skjønne hvis du lærer deg språket. Uansett, kikk litt på "Why Common Lisp" og "Why functional programming? Why Haskell?" i de første kapitlene til bøkene og se om du syns det ser greit ut. Begge disse to er tusenvis av ganger bedre enn PHP og mye gøyere å programmere.

Lenke til kommentar
Kan Python brukes i sammenheng med web og? F.eks. mikse det med html og css?

Ja, det finnes mange webrammeverk for Python. Selv er jeg stor fan av Django og bruker det en del.

 

Du sier "mikse det med html og css" og det høres ut som om du har brukt PHP :)

 

I de fleste andre språk (og i litt mer "voksne" PHP-miljøer") er det vanlig å skille presentasjon fra logikk, man skriver altså ikke programkoden sammen med html/css, men lager et skille og har html/css i templates og programkoden i egne filer. En utbredt teknikk de seneste årene har vært MVC: Model, View, Controller. De fleste moderne webrammeverk følger denne tankegangen i dag, men plain PHP gjør altså ikke det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...