Gå til innhold

Russland vil bedre forholdet til Vesten


Anbefalte innlegg

Jeg bare tenker litt høyt, USA og vest europa, har til sammen over 70 % av all militær i hele verden, hvor mye har russland, folk må forstå, at de eneste gangene vi faktisk hører om at russerne er nær grenser, er rett før statsbudsjettet skal fram, og da kommer alle og enhver med "krisene" sine, russerne har aldri gjort en dritt mot oss i Norge, og vi trenger ikke å rette våpen mot dem, da føler de at det er vi som er trusselen!!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
De herja jo rundt i Georgia for kort tid siden, om dette var en lovlig krig har jeg ikke gjort meg noen mening om

Det var Georgia som startet krigen ved å bombe Sør-Ossetia som ligger i Georgia, hvor ca. 80% av befolkningen var russere.

 

Hvorfor var de russere? Fordi Russland delte ut pass til enhver som ville ha, og de stod selvfølgelig klare til å rykke inn i Georgia da konflikten trappet seg opp. Russland invaderte en suveren stat som utøvde maktmonopolet sitt. Hvorvidt det var en lovlig krig eller ei kan diskuteres opp i mente. Russerne kan hevde at det var på menneskerettslige grunnlag og dermed presentere samme som amerikanerne gjorde da de gikk inn i Serbia. Russland er ikke dumsnill nasjon som brøt inn for å hjelpe stakkarene i Sør-Ossetia. Hele konflikten ble brukt til å vise det at de er villige til å bryte internasjonale grenser og bruke militærmakt, for å ikke si imot både amerikanerne og resten av NATO.

 

 

Jeg bare tenker litt høyt, USA og vest europa, har til sammen over 70 % av all militær i hele verden, hvor mye har russland, folk må forstå, at de eneste gangene vi faktisk hører om at russerne er nær grenser, er rett før statsbudsjettet skal fram, og da kommer alle og enhver med "krisene" sine, russerne har aldri gjort en dritt mot oss i Norge, og vi trenger ikke å rette våpen mot dem, da føler de at det er vi som er trusselen!!!

 

Tror nok disse oversiktene må revurderes litt. Ettersom både Kina og Russland har fått virkelig fart på økonomien. Så forsvinner nok veldig mye penger inn i militærforskning og militæropprustning. Russerne tester nye raketter og de har bestemt seg for å modernisere militæret sitt. De har ved flere anledninger provosert, både gjennom øvelser rundt norske oljeplattformer (selv om det er fullt lovlig pga. at det er i internasjonale farvann).

 

Men russerne har aldri gjort noe mot oss nei, men vi har en konflikt gående med de, basert på rettighetene til Barentshavet, og det er egentlig en ganske betydelig disputt, fordi der er det nok en god del ressurser.

Lenke til kommentar
Hvorfor var de russere? Fordi Russland delte ut pass til enhver som ville ha, og de stod selvfølgelig klare til å rykke inn i Georgia da konflikten trappet seg opp.

Ossetia er delt i nord og sør fordi regionen sprer seg over 2 land. Ossetia har siden Sovjet unionens tid kjempet for uavhengighet. Under Sovjet Unionen prøvde Ossetia å bli en egen Sovjet Republikk, så konflikten med Ossetia som egen stat er ikke noe som kom etter Sovjet Unionens fall. Å si at ossetere er russere er egentlig feil å si, det er som å si at vi nordmenn er dansker. Kanskje ikke så relevant sammenligning akkurat nå, men det var mange dansker i Norge før Norge ble egen stat selv om landet Norge var offisielt. Ossetisk er et offisielt språk som har ca. 500 000 brukere.

 

Georgia har i de siste 15 årene før denne krigen isolert ossetere. Selv om Sør-Ossetia ligger i Georgia har regjeringen isolert ossetere fra statsbudsjettet. De som levde i Georgia, utenfor Sør-Osettia, fikk statlig støtte, pensjon, trygd o.l. Mens de som levde i Sør-Ossetia ikke fikk godene som inbyggere i resten av Georgia fikk, de fikk til og med ikke lov til å skaffe seg jobb utenfor Sør-Ossetias grenser.

Men med russiske pass kunne de få seg jobb og ta utdanning utenfor Sør-Ossetias grenser.

Det er bedre med et russiske pass en ingen pass.

 

Ja, selvfølgelig stod de klare til å rykke inn i Georgia da konflikten trappet seg opp, akkurat som Georgia selv stod klare til å forsvare/angripe da konflikten trappet seg opp. Denne konflikten har gradvis trappet seg opp over 20 år.

Hele konflikten ble brukt til å vise det at de er villige til å bryte internasjonale grenser og bruke militærmakt, for å ikke si imot både amerikanerne og resten av NATO.

Vel de første bombeangrepene ble startet av Georgia så det er Georgia som skal ha credit for å ha startet krigen, ikke Russland.

 

Så kan man jo stille spørsmålet om man tror Georgia ikke så noen andre løsninger enn å ty til bomber for å "løse" konfliktene med denne utbryter regionen.

 

EDIT:

Ettersom både Kina og Russland har fått virkelig fart på økonomien. Så forsvinner nok veldig mye penger inn i militærforskning og militæropprustning.

Uansett om Kina og Russland har fått "virkelig fart" på økonomien, så utgjør de samlet fortsatt kun 13% sammenlignet med USA og NATOs samlede 60% av verdens militære økonomiske forbruk.

 

Og nå er ikke Kina og Russland bestekamerater sammenlignet med USA og NATO.

De har ved flere anledninger provosert, både gjennom øvelser rundt norske oljeplattformer (selv om det er fullt lovlig pga. at det er i internasjonale farvann).

USA flyr stadig vekk i meksikansk luftrom med militære fly og har øvelser der, men vi hører ikke at meksikanerne klager så jævlig mye.

 

Det kan godt hende de er provosert som bare det, men det kommer ikke så veldig godt fram i media her til lands.

Endret av O3K
Lenke til kommentar

Uten og ha lest alle innlegg så støtter Frankrike Russland, det med rakettskjoldet og Vestens offørsel i det siste.

 

Frankrike har nå fått øynene opp for Europas beskyttelse ligger slik at hvis "skurkelandet" Iran, sender rakketter så blir kun Skandinavia og delevis Russland reddet.

 

Frankrike har også bøyd seg for FN og OSSE etter det som skjedde i Georgia, egentlig har de fleste land holdt kjeft etter at FN vedtok at det heller skal være soldater fra hvert land som skal beskytte Sør-Ossetia og de andre landene mot SELVESTE Georgia enn at det er russiske soldater.

 

FN og OSSE takker også Russernes innsats i Georgia, men sier også at det var en liten overdrivelse i angrepet.

 

Russland har lenge forsøkt å hjelpe USA og EU det med rakettskjoldet, men hva tror du USA vil? Dem skal jo være de eneste som skal vite hva og hvor rakettene er og hva alt sammen innholder.

 

Og at radar greiene som aldri har blitt testet skal gå så langt som til Iran, ikke få meg til å le!

 

Det som er morsomt er at nå så er at USA forbannet over Frankrike.

Så imorgen er det rakettbaser rundt hele Frankriket.

Lenke til kommentar
Jeg tror ikke USA hadde vært så veldig positive til et rakettskjold plassert i Mexico av Frankrike eller Russland, for å si det sånn.

 

USA's ulskyldning for rakettskjoldet er at den skal beskytte Europa mot raketter fra "skurkenasjonen" Iran, problemet er at rakettskjoldet blir plassert i nord/øst uten å greie å beskytte landene, Frankrike, Spania, England, Italia osv.

 

Så er det slik det skal gjøres, så har ihvertfall norden og mye av Russland beskyttelse.

 

Ser du problemet med rakettskjoldet da?

Endret av 3Maldini
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...