Gå til innhold

Bra tegne program?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

CorelDRAW Graphics Suite X4 er et fantastisk bra og omfattende programpakke som inneholder Corel Draw og Photo-Paint (og Power Trace, et bitmap til vector konverterprogram), skal du ha en tilsvarende pakke fra Adobe, må du ha Illustrator, InDesign og Photoshop. Hvis Corel faller i smak, burde deres Corel Draw være midt i blinken for tegning.

 

CorelDRAW Graphics Suite X4

 

Du kan laste ned både Corel og Adobe (og andre programmer) og prøve dem hjemme en begrenset tid gratis før du bestemmer deg (anbefales).

Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Husk at en god emnetittel skal beskrive eller oppsummere hvilket problem du har - ikke at du har et problem. En god emnetittel skal heller ikke kun bestå av et produktnavn.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Lenke til kommentar
Photoshop er faktisk mer enn dugelig å tegne for å være ærlig.

Vel.. - vanens makt. Sammenlignet med verktøyene/mulighetene i et "tegneprogram" som arbeider med vektorer/kurver hele veien, så er PS knotete (gammel arv fra Illustrator) å arbeide med og har klare begrensninger. Men et enda viktigere arguement for å bruke riktig verktøy til riktig oppdrag er hva tegningen skal benyttes til.

 

Både Illustrator og CorelDRAW gjør jobben men personlig har jeg aldri klart å like førstnevnte p.g.a. en del ulogiske/tungvindte måter å gjøre ting på. Der er, for meg, CorelDRAW et mye mer produktivt program.

Lenke til kommentar

Et gratis tegneprogram; DrawPlus (v4) eller 10$ for v6. Jeg har så vidt vært borti andre gratis og "nesten-gratis" programmer nå og da, men husker ingen navn - mest sannsynlig fordi de ikke holder må (for meg)..

 

Et raskt og relativt rimelig alternativ; Xara Xtreme (89$), som fås i Pro versjon for 249$. Dette er verdt en kikk om prisen betyr noe, men man likevel krever en del.

 

Sistenevnte er et program som kunne konkurrert (delvis) med CorelDRAW om det ikke manglet f.eks. støtte for "proffe" filformater m.m.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Corel Painter er et inmari bra tegne program.

Det kan ta litt tid og vende seg til hvis du er vant med og bruke photoshop. Men du skal lete lenge før du finner et programm som er bedre kalibrert til diverse tegnematter man får kjøpt til pc.

 

Sitter med en Wacom Intuos 3 selv og er storfornøyd med Corel Painter (essentials 4, som fulgte med). Jeg har ikke prøvd Corel Painter X versjonen, men har hørt den er inmari bra og.

 

Nå skal det være sagt at Photoshop ikke er noe dårlig tegneprogram. :)

Lenke til kommentar

Kan det være fordi Gimp (Painter og ant.vis OpenCanvas, som jeg ikke kjenner) ikke er noe vektorbasert tegneprogram, som trådstarter etterlyser?! Han er ikke ute etter et pixelbasert program man kan tegne i. Bruksområdene og mulighetene er faktisk ganske forskjellige.

 

Selv om det er mulig å vake gulvet med en tannkost, gjør man ikke det ettersom den ikke er spesielt godt egnet til det.

Lenke til kommentar
Siste kommentar skal ikke jeg gå god for å motbevise ;) , men jeg har aldri vært i tvil om hva han spurte etter;
Noen som vet om et bra TEGNE programm ? (ikke photoshop, fordi det er litt mer bilde-redigering) Men sånn vi kan tegne med osv..

 

Nettop dette var det jeg svarte på. Corel Painter blir sett på som det beste på markedet for øyeblikket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...