Jump to content

emero

Medlemmer
 • Content Count

  673
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 :)

About emero

 • Birthday 06/25/1980

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Komplett døde for meg da de sluttet med kundeservice.
 2. "Inntil i dag trengte du to kameraer for å kunne se fullstendig i 360-grader" Nå er vel ikke det helt korrekt, for 360Fly har vært på markedet en stund nå.
 3. Tenkte for meg selv at jeg kunne kikke innom Akam igjen, siden jeg ikke er der så ofte nå om dagen. De er jo ikke akkurat på høyden journalistisk sett for tiden, så jeg mistet interessen for en stund siden. Men så så jeg denne overskriften, så da tenker jeg at ting ikke akkurat har blitt bedre. Synd.
 4. 4K og stabilisator... Åh, sånn som Sony har hatt i år og dag? Merk: Jeg kommenterte bare overskriften.
 5. I 99% av disse tilfellene er det snakk om kommunikasjonspinner som har blitt skadet av at noe annet har kommet inn i leseren mellom disse og minnekortet. Det er ikke så vanlig på SD-kort, men i butikk ser jeg det hele tiden på CF-kort. ...og det er "aldri kunden sin feil". På SD-kort har jeg sett det oftest med billige minnekort, hvor plast fra kortet har knekt av og lagt igjen i leseren.
 6. Så nå er det plutselig begrenset til svært høy iso og "bedre eller dårligere". Det er noe annet enn "ikke i nærheten av hverandre". AtW Du refererer hele tiden til noe jeg ikke har sagt. Om du skal sitere noe (sette det i anførselstegn), bør det jo være noe jeg faktisk har ytret. Det er mulig du svarer til feil person. Jeg har iallfall bare sagt noe om hvordan MFT sensorene mister detaljer raskere enn større sensorer. I tillegg, når du snakker om større lysstyrke, må du huske på at Sony kan presse ISO høyere, og at dybdeskarpheten på objektiver med samme blendertall ikke er den samme hos Olympus sammenlignet med Sony.
 7. Vel, du kan jo gå til DPReview sin testmotor og se om Olympus E-M1 (Flaggskipet deres) er mer eller mindre grøtete enn de andre på høy ISO. Det forsvinner utrolig mye detaljer der i forhold til A6000.
 8. Du missforstår meg, ATWindsor. Jeg sier at om du skal si at objektiver fra Tamron, Sigma, Zeiss, osv ikke skal telle for Sony, må du også utelukke Panasonic for Olympus eller omvendt. Når det kommer til bildekvalitet, får du prøve å lage noen 50x75 cm fremkallinger fra MFT og fra APS-C og se i detaljene selv. Det har nemlig jeg gjort, så jeg kan begrunne påstanden min med noe annet enn "jeg tror".
 9. Her var det mye rart, ja... Noen her argumenterer litt rundt seg selv, synes jeg. Å klage på få objektiver fra Sony, så si at de uorginale ikke teller, blir litt teit. Da må dere jo samtidig bare telle hvor mange objektiver Olympus og Panasonic har hver for seg, og ikke tilsammen, og da blir nok tallene ganske like. Objektivene til Sony er større, ja, men det er fordi sensoren er større. Det er rett og slett bare en fysisk nødvendighet for å dekke hele sensoren med lys. Og, ja, det er fortsatt forskjell i bildekvalitet som resultat av sensorstørrelsen. Bilder tatt med en Sony 1,5 crop sensor gror ikke i nærheten like mye igjen i detaljene som en MFT 2x crop sensor gjør. Dette ser jeg eksempler på dag ut og dag inn på forstørrelser. Til de som klager på ingen stabilisator i huset, dette er det kun Olympus som har i den klassen, så alle Olympus objektiver brukt på Panasonic kamera blir uten stabilisator. Men det vil nok uansett endre seg fremover, etter hvert som 5-aksers stabilisator blir mer og mer vanlig.
 10. Det er det som kalles markedsføring. Om 95% av befolkningen forbinder det med ordet "fremkalle", er det det som vil gi best resultat å vise til. Markedsføringsavdelingens oppgave er å selge tjenesten, ikke å skolere.
 11. Copyright gjelder selv om bildet er tatt av en som kaller seg fotograf eller ikke. Det vil si at du skal ha tilatelse fra den som tok bildet uansett for å unngå lovbrudd. Copyright på bilder varer til 75 år etter fotografens død.
 12. Stephen Fry om hva han ville sagt til Gud om han møtte han/hun/det.
 13. Fortell meg hvilken religion som er 100% rettferdig. Kristendommen har ødelagt for seg selv idet Jesus sier at bare gjennom han kan man komme til himmelen. Dette fordømmer millioner på millioner av sjeler gjennom tusener av år, som aldri har hørt om kristendommen. Noen sier dette er grunnen til at misjonærer reiser verden rundt for å opplyse om folk, men det gjør ingenting for de som dør uten å høre om kristendommen. Man er derfor forhåndsdømt pga ignoranse, og det høres ut som en noe streng straff for noe som ikke er deres feil. Vis meg en religion som er både logisk og rettferdig, samt ikke snakker imot ting som kan bevises matematisk, så skal jeg overveie det.
 14. Å dra inn kalibrerte skjermer vs ukalibrerte i testen er i grunn irellevant, siden alle som har stemt har sett alle bildene på samme skjerm. Jeg er rimelig sikker på at noen har flyttet browseren mellom forskjellige skjermer for hvert bilde de har stemt på, og da vil alle bildene vises like rett eller like feil.
 15. Stemmer at jeg ikke har sett maken til den, siden jeg faktisk ikke får sett den. Om dere skal bruke en slik overskrift, bør dere vel også vise animasjonen...
×
×
 • Create New...