Gå til innhold

Søker en å dele hybel med i Bergen


Genuine Genes

Anbefalte innlegg

Jeg har det ikke særlig godt hjemme. Jeg passer ikke inn i familien min, jeg liker dem rett og slett ikke. Isted spurte jeg min mor om jeg kunne flytte ut - hun sa ja. Eneste problemet er at jeg ikke har jobb, ergo har jeg ikke penger til å bo for meg selv. Men dette skal jeg lage en egen tråd om under "jobb".

 

Uansett, så vil det bli mye billigere og veldig mye koseligere å dele hybel med noen. Derfor lager jeg nå denne tråden for å spørre om det er noen der ute som kan være interessert i det samme som meg - å få en ny venn, og en å dele hybel med.

 

Jeg føler ikke så veldig for å beskrive meg selv her, men om noen er interessert kan de sende en pm, så kan jeg fortelle litt om meg selv. Kan si så mye som at jeg er snart 16 år, gutt, går vg1, og søker jente eller gutt som er på min alder.

 

Jeg går på sentrumskole, men er sikkert veldig dyrt å bo der. Tenker meg noe mellom Lagunen og sentrum, men selvsagt, kan jo sikkert bo andre steder. Bare å sende pm.

 

_ _ _ _

 

Vet ikke om det er lov å annonnsere på denne måten her, beklager om jeg bryter en regel her. Er også veldig trøtt og litt spent av denne nye vendingen i saken. Eventuelt kan tråden flyttes til en bedre passende tråd, jeg synes "Sosialt" passet ;)

Endret av sportacus88
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil anbefale deg å vurdere dette nøyere. Husk at det ikke bare er leie, men mat, klær og andre ting du trenger som også kommer med i omkostningene. Også skal du vel etterhvert også ha bil og slikt og da er det greit å ha litt penger til det og. Siden du i tillegg ikke har jobb og er under 16 så ville jeg ha ventet litt ihvertfall. Men lykke til hvis du velger å flytte ut!

Lenke til kommentar

Skal du faktisk dele hybelen med noen andre? Det må være bra ille hjemme hvis man faktisk ønsker å dele 10 kvm med en fremmed person! Da får du jo aldri noe privatliv eller tid for deg selv?

 

Og det er også tvilsomt om dere finner en som er villig til å la to personer bo på en hybel. Tror ikke de dere skal dele kjøkken/stue/bad med heller blir glad å ha en ekstra person på lasset.

Lenke til kommentar

Jeg tror de eneste som er interessert i å betale så lite, og heller dele en bitteliten hybel er de som er i samme båt som deg, og da må du spørre deg: er to 16-åringer uten inntekt, formue og borteboererfaring en god kombinasjon? Siden du flytter ut på grunn av foreldrene dine regner jeg også med at det ikke er mye hjelp å få der, i motsetning til hos dem som flytter ut fordi de må på videregående langt unna e.l.

 

For alt jeg vet, kan du være moden nok til dette i massevis, men de jeg kjenner som har gjort noe lignende har endt opp i en situasjon der de fikk alt for høye utgifter, og måtte jobbe så mye at det gikk ut over skolen.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Hva med slike kjellerleiligheter, litt utenfor Bergen, forstadene. Rundt Nesttun f.eks (for dere som er kjent). Hvor mye ville det kostet i måneden, tror dere?

Jeg driver og sjekker finn.no. Typisk leiepris for Nesttun-området ser ut til å være 3000-4000 per rom i bokollektiv. Det vil også være enda vanskeligere å finne om det er et krav at du vil bestemme hvem du bor med (i så fall må du finne et kollektiv som har minst to ledige rom). I tillegg vil du måtte legge på ihvertfall busskort siden du vil bo så usentralt, som er 360 kr i måneden i Bergen, pluss at strøm ofte kommer i tillegg. Så da kommer det fort opp i godt over 4000 kroner.

 

En leiepris på 1500 kroner får man bare langt ute på landsbygda der det knapt finnes kollektivtilbud og du må ha egen bil for å overleve, med mindre du mener at du vil dele et knøttlite rom med en annen person, noe jeg seriøst håper at du ikke vurderer.

 

Jeg klarer ikke helt å skjønne hvordan du har tenkt å finansiere det heller. Du vil ikke få bostøtte hos Lånekassen siden du fortsatt bor i samme by som foreldrene dine, og grunnstipend+lån er det ikke sikkert du får heller (det kommer an på hvor mye foreldrene dine tjener). Så da vil du antagelig bare få "lommerusk" hos Lånekassen, du vil måtte jobbe ganske mange timer i uken for å få råd til å bo på en brukbar hybel, og fortsatt vil du ha det svært trangt økonomisk. Det er ingen tvil om at dette vil gå utover studiene dine, og dette vil da bare gå utover deg selv igjen i det lange løp.

 

Så, selv om det fortsatt er ditt valg, så vil jeg personlig anbefale at du bare slår ideen fra deg og holder ut 2-3 år til med foreldrene dine. Da vil du ha muligheten til å flytte til en annen by for å studere der, og støtten du da vil kunne få fra Lånekassen vil bli langt større, så du vil ha langt større sjanser for å klare deg på egen hånd.

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar
Jeg er jo klar over at dette kommer til å bli vanskelig. For øyeblikket prøver jeg å finne meg jobb, og så får jeg ta det derfra. Men man får hybler for 3k i måneden, og om jeg deler med noen - noe jeg i tillegg synes hadde vært sykt digg - så blir det jo plutselig bare 1,5k. Det burde jeg greie å tjene opp på én måned jobb.

 

 

Ikke for å være enda en negativ røst, men du sier "plutselig bare 1,5k". Du har tenkt på at du må ha strøm, internett og mat i tillegg, for å nevne det mest basic? Bare maten vil jo mer en doble summen du må ut med hver måned.. :) Kanskje du heller skal akseptere at du har den familien du har, å holde ut med de i skarve 2,5 år til før du flytter for å gå på høyskole/universitet? Lykke til!

Endret av slux
Lenke til kommentar
Så, selv om det fortsatt er ditt valg, så vil jeg personlig anbefale at du bare slår ideen fra deg og holder ut 2-3 år til med foreldrene dine. Da vil du ha muligheten til å flytte til en annen by for å studere der, og støtten du da vil kunne få fra Lånekassen vil bli langt større, så du vil ha langt større sjanser for å klare deg på egen hånd.

 

Om 2 år er jeg 18, offisielt sett en voksen, og vil vel strengt tatt ikke motta noe fra lånekassen som en borteboende?

 

Jeg leser hva dere skriver, og skjønner at jeg kanskje har undervurdert prisene litt. Har regnet ut at jeg kan greie å skaffe meg 2500,- i måneden fra jobben. Busskort får jeg av mine foreldre nå, regner med jeg fremdeles vil bli sponset av dem der om jeg flytter ut. Jeg tror også jeg vil få støtte fra dem i form av penger til mat og regelmessig til klær osv. Er dette en begynnelse? 2500,- av egenkapital ++ ekstra av foreldre?

 

Jeg skjønner definisjonen av en hybel nå, det er ganske lite. Kan ikke deles med en annen, omtrent. Så jeg tenker skjellerleilighet, delt med en annen. Da kanskje en kjæreste, altså ett soverom, eller en gutt, funker det også. Med bare ett soverom kan de de ikke kreve skjorta?

Lenke til kommentar

De billigste hybelleilighetene har ofte alt i ett knøttlite rom, både stue, kjøkken og soverom. Det blir kanskje litt trangt for to personer. Om du går opp i pris kan du kanskje finne noe som fungerer bedre, men jeg er ikke så sikker på om du vil klare å finne noe som i praksis er så mye billigere enn eget rom i kollektiv. Men du kan jo prøve å lete, kanskje du finner noe. Husk også at du må ta risken hvis du leier leiligheten og kjæresten eller vennen plutselig flytter vekk, og at du vil bli nødt til å stole på at disse er gode betalere ellers.

 

Om du skal klare deg på 2500 kroner i måneden vil det nok bli ganske mye støtte fra foreldrene fremover. Men det høres ut som de er villige til å sponse ganske mye, så det høres bra ut så langt. Jeg vil gjette på at du ihvertfall vil trenge sånn omtrentlig 6000 i måneden for å leve noenlunde greitt på hybel, muligens enda mer.

 

Hvis du også har litt tid og tålmodighet vil jeg også tro at våren og tidlig sommer er den beste tiden å lete etter hybel, da flytter nemlig mange ut.

 

Fulltids jobb om sommeren er også en god idé for å spe på inntektene, men det er vel en god stund til neste sommer.

 

Og igjen må jeg minne deg på at det antagelig vil bli langt tøffere enn du tror å flytte for deg selv så tidlig. Men igjen, din beslutning. Så jeg håper du tenker godt gjennom dette, og ønsker deg lykke til uansett hva du velger å gjøre. :)

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar

Jeg har vell utgifter på rundt 4000kr. Husleia er 3000kr inkudert størm, TV og internett. Får ganske mye mat hos foreldrene mine.

Har ca 3200kr i stipend, så det er tøft å bo på hybel. Og jeg er hjemme hos foreldrene mine nesten hver helg. Kan også nevne at jeg er litt.... tja, sparsom. Mange av kompisene mine som bor sånn som meg de brukker vell rundt 5-6000 i månden.

 

Da jeg flytta på hybel trodde jeg det skulle bli fantastisk. Det gikk vell kanskje en månde før jeg starta å lengte hjem.

 

Skreiv det lengere opp, men kan nevne det på nytt. Er 17år og går VG2 Byggteknikk

Endret av JFM
Lenke til kommentar
Jeg lever et tomt og meningsløst liv hjemme, i want out.

 

Det finnes mange i den alderen som rett og slett ikke takler foreldrene sine lenger, og vil flytte ut. Har vært der selv, men tro meg, uansett hva du tenker og føler akkurat nå, så er jeg ganske sikker på at om du venter noen år, så vil du innse at det faktisk ikke var så ille å bo hjemme litt til allikevel. Å flytte ut før du er 18, synes jeg er meningsløst. Du er ikke myndig, og bare det gjør det en god del vanskeligere. Må huske på at det ikke er alle som har lyst til å leie ut til 16-åringer heller. Mitt råd til deg er å bo hjemme hvertfall til du er myndig. Gratis mat, gratis husrom og kanskje klesvask også visst du er heldig?! Jeg er 21, og bor fortsatt hjemme. Tipper jeg har spart utallige tusen ved å fortsatt bo hjemme, i tillegg til at jeg får gratis, for ikke å glemme sunn mat. Sett opp en liste over fordeler og ulemper ved å flytte ut, og ta det derifra :)

Lenke til kommentar

En annen ting du også skal være klar over, er at selv om du flytter ut vil du fortsatt være prisgitt foreldrene dine på mange måter. Ikke bare fordi du er mindreårig, men også fordi du vil være økonomisk avhengig av dem (du vil rett og slett ikke klare deg uten jevnlige bidrag fra dem), noe som gjør at foreldrene dine fortsatt vil ha et godt jerngrep om balla dine selv om du flytter ut. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...