Gå til innhold

Joeal88

Medlemmer
  • Innlegg

    583
  • Ble med

Alt skrevet av Joeal88

  1. Nei, det kom ikke fra Arne Pedersen, og denne informasjonen er ikke hentet fra podcasten om Baneheia.
  2. Nå var det vel avhørene av VK etter at han ble pågrepet som Fahsing var kritisk til, har ikke hørt/lest noe som tilsier at han har kritisert vitneavhørene av Viggo.
  3. Njae, jeg mener nå at man kan se flere likhetstegn mellom Viggo Kristiansen og Arthur Leigh Allen. I henhold til hvorfor de først ble mistenkt i respektive sak, deres forhistorie, at begge hadde flere uheldige omstendigheter og ganske mange indisier mot seg. Samt at VK bodde like i nærheten av Baneheia, og ALA bodde mitt i det sentrale området hvor "Zodiac" herjet. En annen likhet er jo at VK kjente, eller rettere sagt var bestekompis med JHA, og at ALA kjente et av ofrene til "Zodiac Killer", at både VK og ALA manglet sikre alibi osv, osv. Og ikke minst, at de begge høyst sannsynlig var/er uskyldig i deres respektive sak.
  4. Joeal88

    Elbil-tråden

    Franske biler (Peugeot/Citroen) vil jeg, utfra egen erfaring, ikke anbefale. Dog så har jeg ingen erfaring med franske biler som går på strøm.
  5. Kanskje litt OT. Men synes at man kan se likheter mellom Viggo Kristiansen i Baneheia-saken, og Arthur Leigh Allen i saken om den famøse seriemorderen "Zodiac killer" som herjet i nordlige deler av California mot slutten av 60 og starten av 70-tallet. Allen bodde bodde mitt i området, var nærmest den perfekte moduskandidaten i saken om "Zodiac killer", hadde en lang indisierekke mot seg, i tillegg til drøssevis av omstendigheter som gjorde at han ble oppfattet som svært mistenkelig. Allen var politiets hovedmistenkt, og politiet fikk raskt tunnelsyn i fht Allen. noe som flere anerkjente krimeksperter i dag mener gikk utover den øvrige etterforskingen. Men når man går grundig gjennom alt av tilgjengelig informasjon og bevis om "Zodiac killer", så ser man at det er mer som taler mot enn for at Allen var gjerningsmannen. Først og fremst så var utseendet til Allen helt ulikt beskrivelsene av utseendet til Zodiac som vitner gav, håndskriften til Allen matcher ikke skriften til "Zodiac" (gjerningsmannen sendte flere brev til politiet og pressen), og i 2002 så fikk politiet fram en dvs DNA-profil fra en konvolut som trolig kom fra gjerningsmannen men som ikke stemte med profilen til Allen. I saken mot Viggo Kristiansen så var omstendighetene nesten det samme, eneste store forskjellen er vel at Viggo hadde en medsiktet som dessuten hevdet at han var hovedmannen bak handlingene i Baneheia. EDIT: Her kan dere forøvrig lese litt mer om "Zodiac killer" dersom dere ikke har kjennskap til saken fra før https://en.wikipedia.org/wiki/Zodiac_Killer
  6. Ja, det er ingen tvil om at det er flere punkter ved avhørene av Viggo og/eller Jan Helge den gang som er kritikkverdig. Men som Ivar Fahsing også poengterte, så har man bare en forholdsvis kort rapport fra hvert enkelt avhør av Kristiansen/Andersen. Fahsing uttalte at om en 20 års tid, så kommer vi sikkert også til og kritisere dagens avhørsmetoder og dagens praksiser i politiet. Stemmer. FBI har ikke hatt noe som helst med Baneheia-saken å gjøre. Derimot så tok vel FBI kontakt med Kripos utpå høsten 2000 (etter at JHA og VK ble siktet) fordi de hadde aldri hørt om en lignende sak tidligere hverken i USA/Canada eller i Europa, hvor 2 personer skal ha utført et seksual motivert drap sammen? Når det gjelder Gregg McCrary, så var han etterforsker for politiet i New York før han startet i FBI. Ingen tvil om at McCrary innehar mye kompetanse og lang erfaring, men jeg har også forstått det slik at han stiller opp som ekspertvitne i enhver sak såfremt han får godt betalt.
  7. EDIT: Fanken, trykket på "siter" fremfor "endre", og klarte dermed og sitere mitt eget innlegg. Jeg begynner tydeligvis å bli trøtt.
  8. Har hørt/lest at enkelte kilder innen politiet mener at det der ene sitatet fra avhøret av Andersen (13.09.00) får for mye oppmerksomhet, og at dette ikke var avgjørende for at JHA tilsto. Derimot så skal det ha vært en av flere metoder som avhører brukte mot JHA for å få frem en tilståelse. Men det kan jo også være at det er et forsøk på og bortforklare det hele fra politiet sin side, ikke vet jeg.
  9. I følge enkelte opplysninger som jeg har hørt/lest, så mener kilder innen politiet at det legges for mye vekt på at avhører spurte om Andersen selv kunne være et slags offer i saken, og at dette ikke hadde så stor betydning for at Andersen tilsto som det visse skal ha det til. Men hva vet vel jeg? Ellers så tror jeg neppe at det er noen som tviler på at Andersen lyver i store deler av sin forklaring. Om hvorvidt han var alene om disse handlingene eller om Kristiansen var sammen med han der oppe, at han forsøker og minimere egen rolle +++
  10. Synes det er interessant at Jan Helge erkjente og ha drept den yngste jenta i det første avhøret etter at han og Viggo ble pågrepet, samt at han etterhvert også innrømte at han "var borti" en av jentene. Og ikke minst at JHA fortsatt hevder bestemt at han utførte disse handlingene sammen med Viggo, på tross av alle de nye DNA-bevisene som kun peker i retning av JHA.
  11. Er enig i at de nye DNA-bevisene i saken taler for at Jan Helge Andersen var alene om dette, eller ihvertfall at han hadde en langt mer aktiv rolle på åstedet enn det han har forklart. Men mangel av tekniske spor betyr ikke nødvendigvis at Viggo Kristiansen er uskyldig.
  12. I tillegg så ble alle som hadde vært i Baneheia den dagen bedt om og melde fra til politiet, fortelle om sine egne bevegelser i heia, hva de så osv. Og etter hva jeg har skjønt, så var det nærmere 1000 personer som meldte fra om at de hadde vært i Baneheia. Allerede under rundspørringen så fikk Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen (i likhet med resten av beboerne på Eg) spørsmål om de hadde vært i eller ved Baneheia fredag den 19. mai, samt om de hadde observert noen eller noe som de trodde kunne være av interesse for politiet. Jan Helge Andersen vet vi jo hadde et motiv for å lyve. Men at Viggo Kristiansen gjør det samme, samtidig som han gir Andersen alibi for det antatte gjerningstidspunktet synes nå ihvertfall jeg virker mistenkelig.
  13. Jeg er ikke like sikker på om Jan Helge Andersen var alene om dette, og at Viggo Kristiansen er uskyldig. Tross for at DNA-bevisene i saken peker i retning mot en gjerningsmann. Det eneste som vi vet med 100% sikkerhet, er at en av dem lyver. _ _ _ EDIT: Har hørt/lest at jenta som Andersen angivelig voldtok flere år overgrepene/drapene i Baneheia fant sted var hans egen lillesøster?
  14. Hvis et klart flertall av den sveitsiske befolkningen hadde vært for EØS eller ev EU, så ville det blitt nasjonal debatt og sannsynligvis en ny folkeavstemming ang temaet. Og til opplysning, så er målingen som du linker til utført av NZZ Sonntag/swissinfo - En pro-EU nettavis. I realiteten så er nok langt under 50 prosent av sveitsere for EU/EØS, spesielt blant den tysk og italiensk talende delen av befolkningen. Jeg har aldri påstått at Sveits har kun en enkelt handelsavtale, men at handelsavtalen(e) som de har kan ikke sammenlignes med EØS-avtalen.
  15. Korrekt, men det var nå ikke så seriøst ment. Økonomien spiller selvsagt inn om hvorvidt en kan gå av ved 62 eller ikke, men lønnsnivået varierer også fra yrke til yrke. Ellers så er det jo også en del som velger og pensjonere seg tidlig hovedsakelig p g a at de er lei av den jobben de har.
  16. Er vel best og gå av nå før regjeringens nye pensjonsreform trer til?😁 Er man 62, og vært i fast jobb i 40+ år så har man vel rett til å nyte livet som pensjonist 😎
  17. Tror at nettopp dette er en av årsakene til at hvorfor Trump er så populær "over there". At han ikke fremstår som en typisk politiker, og at han er politisk ukorrekt. Når det gjelder Biden, så bruker vel han slik ordbruk kun når han refererer til Trump?
  18. Først og fremst så vil jeg poengtere at jeg stiller meg nok så nøytral i fht denne pågående krigen. Men jeg mener at det er nok så åpenbart at hovedårsaken bak hele konflikten på Vestbredden, er at Palestina ikke aksepterer staten Israel, og det kommer aldri til å bli fred der nede før Palestina ev får et annerledes syn på Israel. Synes det fascinerende at selv flere islamske nasjoner i Midtøsten har kritisert Palestina og det palestinske folket på senere år.
  19. Det du kommer med her er jo direkte feil. I Sveits så har man nasjonale folkeavstemminger ved samtlige store politiske avgjørelser, og det sveitsiske folket har stemt nei til både EU medlemskap og EØS-avtale gjentatte ganger. I Sveits så kan ikke politikere overkjøre befolkningen, dvs det er det sveitsiske folk og ikke politikerne som har det siste ordet. Og dersom majoriteten av sveitsere hadde ønsket å melde seg inn i EØS (som du hevder), så ville Sveits ha vært en del av EØS. Og handelsavtalene som Sveits har med EU/Schengen kan ikke sammenlignes med EØS-avtalen, tross for alle forsøkene fra EU på å gjøre avtaleverket mer EØS-aktig.
  20. For det første, så er artikkelen som du referer til nesten 5 år gammel (fra 2019). Og for det andre, så er den skreven av Sverre Meling jr - som er tidligere distriktssjef for Maritimt Forum. Men jeg vil, mer enn gjerne, se at du viser til en artikkel e.l hvor en selvstendig næringsdrivende, forretningsmann eller styreleder har noe positivt og si om EØS-avtalen.
  21. Nå vet ikke jeg hvor på Vestlandet du holder til, men Vestlandet er nå mer enn Stavanger/Rogaland😁 Og på hvilken måte mener du at selskapet som du er ansatt i opplever mer herk nå de gjør forhandlinger utenfor EØS? Det eneste jeg kan se, er at det vanligvis er litt mer trøbbel med fortollinger osv. Men de 2 brødrene som jeg siktet til tidligere driver et selskap som har drøssevis av virksomheter innenfor industri, og han ene av de er også på listen over de 400 rikeste i Norge. Arbeidskraften på Vestlandets maritime industri (og norsk arbeidskraft forøvrig) funket vel nok så bra før Gro snikinmeldte oss i EU via EØS-avtalen, eller? Forskjellen er bare den at norske industrier ble ikke utkonkurerte av utenlandske virksomheter, ei heller ble norske arbeidere utkonkurrert av utenlandsk arbeidskraft. Og det er ikke bare transportnæringen som sliter, samme gjelder for bl.a bygg/anlegg, industrien, samt hotell/restaurantbransjen. Hvorfor tror du at ingen norske ungdommer ønsker å bli snekker eller rørlegger lenger? Før EØS-avtalen så unngikk vi lønnsdumping, i tillegg så hadde norske næringer mye større handlingsrom. Og som jeg poengterte tidligere, så er det ikke bare negativt med EU/EØS - enhver sak har både positive og negative sider. Men for norsk industri og det norske arbeidsmarkedet, så er det ingen tvil overhodet om at EØS-avtalen har hatt en mer negativ enn positiv effekt. Og på øyriket så merker man nå skadene som EU skapt for dem, og det vil trolig britene merke i lang tid fremover. Så du synes at det er positivt for norsk industri at norske virksomheter konkurrerer på like vilkår som øvrige EU/EØS land? Og Norsk Industri er en organisasjon som hovedsakelig interesser seg for statlige eide selskaper.
  22. Flere forskjellige bransjer. Men de 2 brødrene som jeg refererte til, driver et industrikonsern som har flere virksomheter innen skipsverft, prosessindustri, skipsutstyr, offshore +++ EØS-avtalen har gjort det betydelig mer krevende for norsk industri, transportnæringen og norske bønder å drive på konkurransedyktige vilkår i dette landet. EØS åpner et friere marked innenfor EU hvor norske priser blir utkonkurrert, som igjen gjør at norske, privateide, selskaper (store som små) taper anbud etter anbud. EØS-avtalen bidrar også til å svekke standarden i norsk arbeidsliv. NHO er for norsk EU-medlemskap, og har vært ganske tydelige på det i en 10-15 år nå. Mens Norsk Industri er en organisasjon som i all hovedsak gjelder for statlig eide selskaper.
  23. Det er nok flere forskjellige årsaker til at hvorfor våre naboer for tilfellet har sterkere BNP enn oss. Men Sverige, Finland og dvs Danmark er, til forskjell fra Norge, også tradisjonelle industriland. Men hvor mange folkeavstemminger skal vi egentlig ha om EU, og hvorfor så bør vi ha en ny folkeavstemming nå når enhver undersøkelse viser at folket klart og tydelig er mot et norsk medlemskap i EU? Og jeg er slettest ikke redd for en ev ny folkeavstemming om EU, ser bare ikke poenget med det siden en såpass liten andel av befolkningen er for at vi skal inn i EU. Det er sannsynligvis større EU-motstand blant folket i dag enn hva det var for 30 år siden. Jeg skiftet ikke skyld over på noe som helst, og jeg aner ikke hva du referer til med hersketeknikker. Alt jeg gjorde, var og poengtere hvor udemokratisk det var av regjeringen å gå bak ryggen til det norske folk, samt at Gro hadde blitt stilt for retten i Sveits dersom det hadde forekommet der. Og EØS-avtalen er, i aller høyeste grad, relevant i fht EU - spesielt ettersom tankegangen til Gro & co den gang var at EØS skulle bare være en midlertidlig løsning frem til vi gikk inn i EU.
  24. Har forholdsvis gode kontakter ettersom jeg er revisor, og jeg har enda til gode og møte en eneste selvstendig næringsdrivende, bedriftsleder og/eller investor som er for EØS-avtalen eller norsk EU-medlemskap. Ellers så hadde jeg for få måneder siden en lengre diskusjon kring EU/EØS med 2 brødre fra Vestlandet som begge er sukessrike bedriftsiere/forretningsmenn. EØS-avtalen har mer eller mindre på egen hånd ødelagt norsk industri, i tillegg så har norske bønder og norske transportselskaper blitt hard rammet av EØS. Det var en gallup. og jeg mener bestemt at det var fra januar i år. Og som jeg har poengterte i tidligere innlegg, så merker britene nå konsekvensene av brexit p g a skakkjøringen som EU har skapt hos dem over tre tiår. Og det vi ta lang, lang tid og rette opp i alt dette igjen.
  25. Hehe. Misforstod tittelen på denne tråden en smule, trodde at det var en chattetråd for maskinførere😁 (Nei, jeg er ikke noen maskinfører).
×
×
  • Opprett ny...