Gå til innhold

Gratax

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Gratax

  1. Problemet her varierer bedrift til bedrift. I min erfaring, Har jeg over årene tatt på meg mer og mer ansvar og forhandler om lønnen min årlig på grunnlag av det ekstra ansvaret jeg tar. Fikk ikke alltid noe ut av det, men jeg prøvdte for det. Jeg gikk fra Lærling til lik linje av arbeidsoppgaver til de andre, som hadde mer lønn, men også mer ansiennitet.(Som er helt greit) Problemet her, er at ingen forhandler lønn utenom lønnsoppgjøret, som gjør jeg virker som masete om lønn iforhold til de andre som har vært her 20-30 år. Dette fikk jeg høre når jeg leverte inn oppsigelsen etter bedre tilbud fra en annen bedrift; at jeg spørte relativt mye om lønn i forhold til det vanlige (i bedriften), og dette ble sett som negativt. Oppsummering: Du får aldri ett rett svar på om du kan vokse (lønn eller faglig) hos nåværende arbeidsgiver som andre som bytter jobb hver 2-3 år. I noen bedrifter kan du vokse kraftig, men noe bedrifter utnytter de ansatte og holder lønn som ett tabu tema. Men er helt enig i alle 3 punktene dine, føler jeg har gått igjennom alle 3 👍
  2. Takker, føler endelig hardt arbeid har gitt meg en stor belønning.
  3. Stor Oppdatering: Har fått jobbtilbud fra annen bedrift😊 og kommer 99,99% til å takke ja. Ny Jobb Erfaring: 8 år (3 år som lærling) Alder: 27 Oppgaver: Azure, Drift, Backup og Nettverk Utdanning: 2 Fagbrev: Dataelektroniker og IKT Servicfaget Grunnlønn: 750k + 110k vakt + 50k i kjøregodtgjørelse Sted: Stavanger Goder: gratis mobil, internett, 5,6% pensjon, Yrke/Helse forsikring, Årlige firmaturer, 10 minutter med bil fra der jeg bor.
  4. Oppdatering, Ble godkjent 1 time etter søknad 🥳
  5. Hadde ingen anelse du kunne bli medlem av Nito uten Høyere Utdanning. Sendte nettopp en søknad selv, Har da 0 utdanning etter videregående, Men 2 Fagbrev og relevant stilling.
  6. Noen som har tatt fagskole innen IT på samme tid som jobbe fulltid? Jeg ser jeg fort kan ha litt dødtid innimellom i min arbeidsdag, Så tror jeg skulle få det til på siden av jobb.
  7. Det er et bra poeng. Er nok ofte at den "gamle gerden" som har vert i samme firma de siste 20+ årene ofte sitter å venter på pensjonen å ikke lenger tenker så mye på Lønn, men oss yngre har enda flere tiår igjen i arbeidslivet har mer fokus på slikt.
  8. Ja, Det er jo et enkelt konsept å forstå. Men når noen med 2 år mer ansinitet enn meg, ligger på samme nivå som noen med 25 år ansinitet, vil jeg si noe er feil..
  9. Der har du feil, Han eldste ligger på 50 årene (Men 25 år ansinitet), men har også en kollega som er 35 (Med 7 år ansinitet), men ligger på samme nivå som han 😉 Så vil si det åpenbart er noe skeivfordeling...
  10. Jeg har funnet ut mine kollegaer ligger i snitt 150k ~~ over meg. De har en variasjon på 25 år og 10 år ansinitet. Jeg har 7 år (2,5 år som lærling) Vi har hver vårt ansvarsområde, da vi alle jobber som en slags 2nd Line. Hvordan kan jeg få frem at jeg burde ligge nærmere dem?
  11. Jeg tenkte å prøve forhandle nå imens streiken pågår. Jeg fikk tidligere tilbud på 625k(Grunnlønn) , ligger forøvrig på 540k + vakt tilleg på cirka 100k. Burde jeg få dem til å matche grunnlønn? Erfaring: 7 år (3 år som lærling) Alder: 26 Oppgaver: Azure, ERP, Diverse, ligger litt imellom stener. Sertifisering: AZ-104, Fagbrev Dataelektroniker og IKT Servicfaget Grunnlønn: 540k Sted: Stavanger
  12. Hos oss får vi også 4 timer fleksitid for hvert døgn man er borte. Uansett hvor mye du jobber. 5 dager = 20 timer fleksitid.
  13. Takk for bra svar @NoTrace Er veldig enig at dette er en "Barnepasser" rolle for innleide konsulenter basicly. Vil ikke forlate IT Teknikker verden enda kjenner jeg, da jeg er enda relativt fersk innen bransjen. Forhåpentligvis vil jeg prøve å vekse som Teknikker/Konsulent innen Operation delen i stedet for denne type stilling jeg vurderte. Føler meg bare litt stuck akk nå i sammenheng med arbeidsmengden i jobb og usikkerhet hva jeg egentlig vil videre, å lite energi igjen etter jobb for å prøve selvstudie eller forbedre min egen karriere.
  14. Hei, Erfaringen min er på 6 år (Inkl læretid) Lokasjon Stavanger, De mente lønnsnivå lå på Rundt 800k ~ Men vet ikke hvor langt videre en kan komme ved å hoppe over til denne type stilling i forhold til vanlig IT? Mer i sammenheng med utvikling av karriere jeg vil vurdere å prøve dette, enn for lønn.
  15. Går inn for en IT Service Delivery Lead rolle, som potensielt kan være innen min strekk. Hva er typisk lønn på dette? Det går vell mer fra Teknisk Rolle til Ansvarlig/Personal Rolle? Pr idag jobber jeg hovudsakelig med IT Operation.
  16. Fikk nettopp melding tilbake at etter han byttet tilbake alt "originalt" (usikker hva deler dette kan være) Er det ikke lenger lekasje... Dette inkluderer visstnok også oljen. Har enda ikke hørt noe hvor lekasjen er. Bilen var kjørt kansje 10 mil, Etter han prøvdte å skifte olje begynte dette å skje. Infoen fikk jeg dagen etter bilen var kjøpt. (Bilen ble prøvekjørt 2 dager før kjøp) Tror jeg skal la være å bruke mer tid på å tenke på dette. Takk for masse bra tilbakemeldinger 😀
  17. Audi 2004 Bilen er kjørt 270k Bilen ble solgt som den er pga ABS feil. Listet også i annonsen at Oljefilter sist ble byttet i 2019, Da jeg ikke akk har vert god å vedlikeholde bilen. Har aldri hatt problem med oljelekasje på bilen, bare at den bruker litt hver 1000km, da dette er ganske vanlig på Audi. Ga også ganske stort avslag på prisen da jeg ville ha den bort fortest mulig, med tanke på unødvending betaling av forsikring etc. Bilen ble sist kjørt 1 time før den ble hentet av meg selv da jeg brukte den til hverdagsbil til siste liten.
  18. Hei. Har nylig solgt bilen som den er. Etter bilen var solgt, prøvde kjøper å bytte olje på bil, (byttet også oljetype) Bilen startet så å lekke olje (5-6liter) Ligger dette på meg eller kjøper? Bilen er fra 2004 og ble kjøpt for 18.000nok Eneste jeg nemnde som kan være relatert til dette er at motorlampe ikke hadde lyst i mitt eige.
×
×
  • Opprett ny...